2018. október 2., kedd

E-mail feliratkozás a blog új cikkeire vagy hozzászólásaira

Aki nem szeretne rendszeresen benézni a blogra, de szívesen értesülne e-mailben a blogban megjelent új cikkekről vagy új hozzászólásokról, az a blog RSS szolgáltatását felhasználva regisztrálhat e-mail értesítésekre egy tetszőleges szolgáltatónál.


Én a Blogtrottr.com szolgáltatását próbáltam ki, de bármilyen más hasonló szolgáltató is jó, ezek az rss to e-mail kifejezés beírásával listázhatók a Google-ban.


A feliratkozás a Blogtrottr.com-on borzasztó egyszerű, még regisztrálni sem kell az oldalra: a főképernyőn be kell írni a blog címét (új cikkekről szóló értesítések kérése esetén http://tippnyero.blogspot.com, új hozzászólásokról szóló értesítések kérése esetén http://tippnyero.blogspot.com/feeds/comments/default), az e-mail címed, amire kéred az értesítést és a harmadik mezőben pedig add meg, hogy milyen sűrűn kérsz értesítést a megjelent bejegyzésekről: azonnal (Realtime), 2, 4, 6, 8 vagy 12 órás összesítésben, illetve napi egyszer (Daily digest).

Ha mindez megvan, nyomd meg a Feed Me gombot!





A következő képernyőn cikkek esetében megkérdezi, hogy lát Atom és RSS típusú értesítést, melyikre kívánsz feliratkozni? Mindkettőt kipróbáltam, mindkettő ugyanúgy működik, ezért mindegy, hogy melyikre iratkozol fel, de csak az egyikre tedd meg, a Subscribe to this feed gombbal. Hozzászólásoknál csak egyet ajánl fel, értelemszerűen azt kell elfogadni.




Ekkor kapsz egy e-mail értesítést, amelyben rá kell kattintani a linkre és máris feliratkoztál a kívánt típusú értesítésekre.


(Legalábbis a Blogtrottr.com ingyenes változata) nem tudja kezelni automatikusan a Blogger.com azonnalra kért értesítéseit, de legkésőbb egy óra múlva küldeni fogja az értesítést minden új cikk megjelenéséról az e-mail fiókodba. Ne felejtsd el a busybee@blogtrottr.com e-mail címet megbízhatónak beállítani, hogy az értesítés ne a SPAM mappában kössön ki!


Az értesítés a cikk címét és az első pár mondatát tartalmazza. Ha ez alapján érdekel a cikk, vagy a hozzászólás, akkor az értesítésben szereplő címre kattintva tudod elolvasni a teljes cikket/hozzászólást a megnyíló böngésződben.


Leiratkozás:


Minden értesítés alján van egy "unsubscribe from this feed" feliratú egyedi link, arra kattintva tudsz leiratkozni. A leiratkozást meg kell erősítened az e-mail címedre érkezett levélben található linkre kattintva.


Az RSS értesítések kezelhetők böngészőn belül is, ekkor nem e-mailben, hanem a böngészőn belül kapsz értesítést. Ekkor nem a fenti weboldalt kell használnod, hanem a böngésződhöz kérni RSS olvasó kiegészítőt és azt hasonlóképpen beállítani.


Mind az e-mailes, mind a böngésző alapú RSS értesítés az új cikkekről természetesen minden más weboldalon is ugyanígy használható, ahol van RSS feliratkozási lehetőség. (Ha pedig olyan weboldalra kívánsz feliratkozni, amelyen nincs RSS értesítés, akkor az oldalon lévő változásokat - teljesen hasonló módszerrel, mint a Blogtrottr esetében - a Visualping.io oldalon tudod megtenni. Itt ugyanúgy e-mailben kapsz értesítést naponta egyszer az oldalon bekövetkezett változásokról. Természetesen ez is használható a Tippnyerő blogon.)

A blogban jobb oldalon felülre tettem ennek a cikknek az elérhetőségét, egyben  a friss hozzászólások jobb oldali listázását hozzászólásonként 100 karakterre állítottam be, így minden hozzászólásból csak ennyit mutat. Ha ott érdekel a hozzászólás, a hozzászóló nevére kattintva tudod elolvasni az egész hozzászólást.


Akiket mélyebben is érdekelnek a hozzászólások, azoknak szerintem célszerű feliratkozniuk az e-mail értesítésekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése