2017. július 26., szerda

Az ellenfogadás is lehet sikeres stratégia?

Jelen pillanatban 23 ingyenes tippforrást tesztelek azért, hogy melyikük lehet a teljesítménye alapján méltó arra, hogy bevegyem a portfóliómba.

Kíváncsi voltam arra, hogy a legrosszabbak miért azok és hogyan lehetne javítani a teljesítményükön.

Közülük a legrosszabbnak jelenleg a Sure-tip.com tippforrást találtam, mely 71 tippből 39-et bukott el 1,69 átlag ODDS mellett (45,07% találati arány), amivel az általam kialakított mindkét mutató negatív tartományba esik: az ODDS tartalék mutató -23,72%, a nyerési arány tartalék mutató pedig -14,01%.

A tippeket elemezve arra jutottam, hogy nagyon gyakran buknak el viszonylag kis ODDS-ú meccseket, ahol a várttal ellentétes eredmény születik, amelynek viszont nagy az ODDS-a, ezért nyereséget hozhat a tippek ellen történő fogadás. Persze itt nem azokról a tippekről beszélek, amelyeknek az ellentétes ODDS-a is ugyanabba a nagyságrendbe esik (például a kétesélyes fogadás vagy a gólszám, illetve mindkét csapat rúg gólt típusú fogadások), hanem olyanról, ahol az ellen ODDS a többszöröse. Ezek az 1 helyett 2, illetve 2 helyett 1 típusú fogadások, amelyeknek az eltalálásai ennél a tippforrásnál gyakran beesnek, és az átlag ODDS-a ezeknek az ellenfogadásoknak 2017. július 9-től július 23-ig 4,78, a minimum ODDS 2,75, a maximum ODDS 7,25 volt.

Persze modelleztem én már ellenfogadást a korábbi útkereséseim során a gyengén teljesítő tippforrások esetében, de ha nem volt elég rossz a tippforrás teljesítménye, bár veszteséges volt, az ellenfogadást sem lehetett nyereségesen fenntartani. Itt viszont 49 db 1 vagy 2 típusú tipp fordult elő a fenti két hét alatt és ebből 14 tipp nyert (átlag 4,51 ODDS-sal, minimum 3,35, maximum 6,25), az összes ODDS pedig 63,25 volt.

Vagyis ha 1 egységnyi tippel tippeltem volna mind a 49 mérkőzésre, akkor 63,25 egység nyereményt zsebeltem volna be, amiből levonva a 49 egységet 14,25 egység nyeremény marad.

Persze kérdés, hogy mekkora legyen a bankroll.

Nos, a leghosszabb veszteségsorozat ez idő alatt 9 volt, tehát legalább 10 egységnyi pénzzel érdemes elindulni a múltbeli adatok alapján (persze ennél hosszabb veszteségsorozat is jöhet, ezért ez csak egy nagyságrendi becslés), és erre a 10 egységnyi pénzre 14,25 egység nyeremény azt jelenti, hogy több mint 140 százalékos profitot csináltam volna két hét alatt. 49-ből 14 mérkőzés nyert volna, azaz átlagosan kevesebb, mint minden negyedik. Mivel a nyert meccsek átlag ODDS-a 4,51 volt, ezért a fogadások már ránézésre is nyereséget termelnek.

Persze semmilyen garancia nincs arra, hogy ez tartósan így marad, ezért tesztelem ezt a fogadási módszert a következő hetekben. Ha érdemlegesnek találom arra, hogy beemeljem a portfóliómba, akkor azt egy újabb posztban meg fogom írni.

Természetesen kutatom a további hasonló tippforrásokat is, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy eléggé rossznak kell lennie egy tippforrásnak, hogy az ellenfogadással lehessen nyerni, úgyhogy azért nem könnyű ilyet találni még a veszteséges tippforrások között sem.

4 megjegyzés:



  1. Szia

    Mi lenne, ha ezeket a tippeket a betfair oldalán tennéd meg , de ugy hogy a megadott tippet lay fogadassal teszed meg. Ez esetben a 3 kimenetelu meccseket is tudod fogadni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Attila!

      Köszönöm a tanácsot! Őszintén szólva már annyira berendezkedtem a Tippmixpróra, hogy a nyilvántartásom és az automatizációim mind ehhez vannak igazítva, ráadásul jelentős különbség van a kettő oldal nyereményének adózásában is, ezért én magam nem tervezek váltani.

      De a többi Olvasó talán profitálhat ebből a javaslatból.

      A mai napon, fogadás előtt egyébként 4 nap után 11%-os hasznon állok az ellenfogadással a Tippmixprón, szóval most épp nem rossz a helyzet még itt sem, de persze a hosszú táv a lényeg, s azt még nem tudom megmondani, hogy hogyan alakul majd.

      Köszönöm a javaslatod még egyszer, s szép napot kívánok Neked!

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés


  2. Csak egy tipp mi van akkor , ha itt csinalod (betfair) a fogadasokat, es ha kello toked van mar egy arbitrazzsal atbukod a penzt a tipmixre. Igy az adozasi kerdes megoldodott. Irj az attilastob@gmail.com-ra es megbeszeljuk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Attila!

      Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de ki sem látszom az elfoglaltságból, aminek egy jelentős része a sportfogadás. Nagyon akarok jutni vele valamire, de még mindig nem tudok semmit sem felmutatni. Szóval, köszönöm az ajánlatodat, egyelőre tényleg nem érdekel más oldal, mint a Tippmixpro, a veszteségeket meg úgy próbálom csökkenteni, hogy magam is ránézek a meccsekre, bár én egyáltalán nem vagyok szakértő. Ez a teszt a héten zajlik, majd meglátjuk, mi lesz az eredménye.

      Köszönöm a hozzászólásod!

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés