2019. április 11., csütörtök

Változások a Tippnyerő blogon 2019-04-12 péntektől

Mint már utaltam rá a heti értékelésben, változások lesznek a Tippnyerő blogon.

A változások indoka


A változások alapvető indoka, hogy nem bírom tovább az adatgyűjtést fizikailag. Már addig is billegett, de amióta márciusban elindultak a nyáron átívelő bajnokságok, de még tartanak a télen átívelők is (május végéig tart ez az átmeneti szakasz), több mint 600 darab bajnoki meccs gyűlik össze mindegyik hétvégén csak az általam figyelt bajnokságokban. Ezekhez az Eredmények.com-ról, továbbá négy másik tippforrásból gyűjtök adatokat, közülük kettőnél kézzel kell beírni a tippeket egyenként. Próbáltam mindig előre készülni a stresszes hétvégére, de pénteken még egy jó csomót hozzárak a Tippmixpro a héten gyűjtögetett meglévőkhöz, egyben az egész állományra ekkor kell kigyűjteni a tippeket és manuálisan beírogatni. Utána jön a meccsek átemelése a stratégia táblázatukba, kitenni a webre a tippeket, majd még meg is fogadni őket.

Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nincs magánéletem péntek este, vagy ha éppen van, akkor szombatra áttevődik a nagy, 7-8 órás munka. Ez még a kisebbik baj, de egyszerűen nem bírom: péntekre vagyok a legfáradtabb az egész heti hajtás után, és a sportfogadásban a hétvégén kell a legtöbbet dolgozni. Ezáltal a péntekről szombatra éjszakám most már hetek óta maga a rémálom, hol elalszom a gép előtt, hol újra nekiállok, szétfolynak a szemeim sokszor.

És rendkívül fáradt vagyok egész héten, hetek óta, mert sohasem tudom kipihenni magam. Nincsenek hétvégi programjaim, a családommal viták vannak, hogy örökké a gép előtt ülök.

És legfőképpen: nincs ennek értelme. Még mindig nem tudok semmit felmutatni a sportfogadásból, pedig széthajtom magam, hétvégéken meg már egyenesen zombivá válok. Többet dolgozok benne esténként, éjszakánként, mint a főállásomban. Aztán vesztek még mindig...

Ezért arra jutottam, hogy a saját magam kímélése érdekében a hatékonyabb adatgyűjtés felé fordulok. Oda gyűjtök adatot, ahol értelmét látom, és ez az 1,7-es ODDS tartomány.

A 2-es ODDS tartományban 2018. októbere óta gyűjtök adatot, de semmiféle eredményt nem tudtam eddig felmutatni több ezer meccsből álló adatbázison. A D2 stratégia volt az egyetlen, de már 44 feletti tétegységes mélypontra süllyedt a legutóbbi januári csúcs óta. Most épp -38 tétegységen áll, innen már nem lehet visszajönni.

Azt figyeltem meg, hogy körülbelül 20 egyenlő tétegység veszteségre tehetők a maximális veszteségek a sikeres döntetlen stratégiákban. Oké, 1-2 tétegység tűréshatár plusz-mínusz még belefér, de ahol 26, meg annál is több, ott a stratégia már valószínűleg nem tud nyereséget felmutatni.

Ezért nem hiszek már a D2 feltámadásában. Az utolsó D2 tippek most péntek reggel 6 óráig kerülnek ki, utána nem frissülnek tovább és az oldalt megszüntetem. Az oldalán azonban már most is szöveg figyelmeztet a megszűnésre.

Az én stratégiaalkotási módszereim az annak idején Tippnyerő 2-es sorozatú tippkiválasztás óta (innen a T2 rövidítés) a tippforrásokra épülnek. A saját becslésemen és a fogadóiroda becslésén túl figyelembe veszem a Wettpoint, a Bettingclosed, a Prima Tips és az Sfstats tippjeit az adott mérkőzésre és ezek kombinálásából próbálok meg nyereséges mintákat keresni.

Na és ez olyan 1,8 ODDS-tól felfelé már egyáltalán nem működik, a tippforrások elkezdenek teljesen összevissza tippelni, így ezekből nem képezhetők minták. Tudom, mert megpróbáltam. Nem sikerült semmi, amit eddig a 2-es ODDS feletti tartományból próbáltam, legfőképp a tippforrások miatt nem. Az inkubátorban vannak 2-es stratégiák, de mindegyik veszteséges. Egy van, ami halványan, de működik (és még egy, aminek kicsit más a tippkiválasztási metodikája, mégis pontosan ugyanazokat a meccseket szűri le), de érdemi eredményt azokkal sem lehetett elérni az elmúlt hat hónapban.

Ezért a 2 ODDS feletti tartományt el kell engedjem.

Ugyanez a helyzet a kibővített 1,7 ODDS tartománnyal, melynek alsó határát 1,33 ODDS-ig engedtem le 1,65-ről. Mint kiderült, nem volt értelme: a találati arány az elérhető nyereséghez képest leromlik a magasabb tartományokhoz képest. Jó példa erre, hogy a T2-039 indulásakor véletlenül benne hagytam az 1,65 ODDS alatti meccseket is, rögtön meg is jelent a veszteség, holott tisztán az 1,65 feletti tartomány nyereséges lett volna.

Ha elhagyom a 2 feletti és az 1,33-1,65 közti ODDS tartományt, mintegy negyedére esik vissza a kigyűjtendő meccsszám, ami nekem óriási könnyítés, miközben az összes futó kísérleti stratégia már most is erre a megmaradt tartományra épül, az 1,65 - 1,9 ODDS közöttire. Tehát érdemben nem lesz semmilyen érezhető változás a Tippnyerő stratégiákban!

Mi változik mégis negatív irányban?


A T2-039, és T2-080 stratégiákban semmilyen változás nem lesz, beleértve a publikáláshoz közel álló T2-101-es stratégiát is. Ezek már eddig is az 1,65-1,9 ODDS tartományra alapoztak.

Két apró negatív változás viszont lesz: 
  • az újra publikált Tippnyerő döntetlen stratégiában a meccsszám kevesebb, mint felére csökken, a múltbeli adatok alapján olyan 42 százalék körülire. Ezzel párhuzamosan a nettó nyereség az eddigi mintegy 58 százalékára csökken, tehát fajlagosan javul, aminek az az oka, hogy a találati arány viszont majdnem 6 százalékkal nő ebben az új ODDS tartományban. Ha ehhez hozzáadjuk a kezdő bankroll összegét is, ami mondjuk nagyon bátor esetben is legalább 10 tétegységnyi, akkor az egyenlegnövekedés már csak 66 százalékra esik vissza, nagyobb bankrollnál pedig még kevesebb a különbség a változások miatt.
  • a 3-as stratégia szintén számolt az 1,65 alatti ODDS-okkal is, ezért itt is változás jön. A múltbeli adatok alapján itt is mintegy 43 százalékára esik vissza a meccsszám, a nettó nyeremény viszont 52 százalékra, de legalább 10 tétegységes bankrollal számolva már csak 62 százalékig megy vissza a teljes egyenleg. Itt is jelentős, mintegy 5 százalékos találati arány növekedés várható. A 3-as stratégia nincs publikálva, viszont része a DD stratégia portfóliójának, ami mostantól publikálva lesz.
Ezekkel véget is érnek a negatívumok.

Illetve még egy apróság, hogy a korábbi Tippnyerő 3.1 kétesély stratégia, mely veszteséges volt amúgy is, már biztosan nem tér vissza, mert az az alacsony ODDS-okra épült, melyekkel megbuktam még január elején. Ezért az oldalát töröltem. Az inkubátorban azonban 14-es számmal továbbra is elérhető marad, de csak az 1,65 ODDS feletti mérkőzésekre.

Milyen pozitív változások jönnek?


A negatívumokért cserébe kompenzálásul szeretnék valami többet is nyújtani, ezért előre hozok két stratégia publikálást és lesznek újra e-mailben is tippek.
  • A legfontosabb, hogy ezentúl várhatóan hétvégén is időben kikerülnek a tippek. Ez a legfontosabb kézzel fogható eredmény. Többször előfordult már, hogy a fáradtságom, vagy a hétvégi családi elfoglaltságaim miatt csak szombat délután kerültek ki a tippek, ami veszteséget okozott
  • Bármit ígértem korábban, a változások kompenzálására nyilvánossá tettem a DD döntetlen stratégiát. Innen érhető el kedd óta. Ez egy portfólió az inkubátor legsikeresebb döntetlen stratégiáiból, az - egyénként még nem publikus -  3, T2-049, T2-080, T2-084, T2-103, T2-104, T2-109 stratégiákból áll össze.
  • Bár még nem érte el a 200-as meccsszámot, de minden egyéb tekintetben sikeres, ezért mostantól publikálom a T2-080-as döntetlen stratégiát is, amitől sokat várok. Innen érhető el csütörtök reggel 8 órától.
  • a T2-080-as stratégián egy döntetlen hármas kötés stratégiával kísérletezem, amit hamarosan külön publikálok.
  • mostantól újra működik az e-mail tippküldés! Az összes stratégia elérhető lesz e-mailben is szombat reggel 6 órától kezdve. Az e-mail küldésre itt lehet feliratkozni.
  • a Tippmixpro.hu 15 bajnoksággal bővítette a választékát nemrég. Hamarosan ezeket a bajnokságokat is felveszem a rendszerbe, kialakítom a tippforrások közötti szótárt a csapatok nevére vonatkozóan és elkezdem az adatgyűjtést ezekhez a meccsekhez is. Tehát nőni fog az 1,65 - 1,9 ODDS tartományban elérhető meccsek száma az eddigiekhez képest.
Ezek a stratégiák élők tehát mostantól:

Ne feledjétek, a változások célja, hogy az eddigi sikeresnek bizonyuló stratégiákra több energiám jusson.

Köszönöm a figyelmeteket! Sok sikert kívánok! :)

2 megjegyzés:

  1. Biztos, h a +oldás csak a múltbéli adatok elemzése? Annyiféle változás van egy csapatnál.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nem tudok jobbat. Lehetne még a kristálygömb, akkor tisztán a jövőből próbálnánk becsléshez jutni. A lottóval és társaival szemben a sportfogadás szerintem nem tisztán szerencsejáték, hanem kiszámítható esélyeket is tartalmaz. Azon vagyok, hogy ebből faragjak valamit, és nekem csak a múltból megy.

    Köszönöm a hozzászólásod!

    Üdv.: Péter

    VálaszTörlés