2021. január 3., vasárnap

Új sportfogadási stratégiákon dolgozom, hamarosan be is mutatom őket

A 2020-as évvel több bajom volt azon kívül, hogy életem egyik legrosszabb éve volt a koronavírus-járvány miatt. A sportfogadásban a korábbi évek tapasztalatait nem tudtam felhasználni, és újakkal sem tudtam gazdagodni, a meccsek ugyanis tavasszal teljesen kimaradtak, ősszel pedig össze-vissza jöttek és egyáltalán nem érték el a korábbi őszök mennyiségi hatékonyságát. Márpedig a Tippnyerő tippek a jó nagy számú meccs-alapanyagra épülnek, hiszen az egyes tippadó tippkombinációk előfordulásához nagyszámú meccsadatbázis kell. Ezért - a korábbi évekkel ellentétben - idén gyakori volt, hogy még kifejezetten hétvégén sem voltak tippek.

Ez a helyzet az új évben is velünk marad, ezért változtatni kell.

Erre sarkall az is, hogy a laptopom egyre nehezebb bírja a folyamatosan növekvő adatok miatt. Tudom, hogy apróbb szakaszokra bonthatnám az adatbázist, amit el is kezdtem, ez viszont nehezíti a további kísérletezést, tesztelést a teljes adatbázison.

További probléma, hogy a Libre Office táblázatkezelő programom újabb verzióinak hízása, és ugyanígy a Windows 10 folyamatosan hízó frissítései érezhetően lelassították a gépem működését, noha kétszer is újratelepítettem a szűz Windowst az elmúlt évben. De már nem tudok fél perc alatt két meccsstatisztikát összegyűjteni az Eredmények.com-ról, kell hozzá 40-45 másodperc is. Ráadásul az egyre növekvő mennyiségű adat miatt a Libre Office esetében mostanra kifejezetten napi problémává vált egy olyan bosszantó programozási hiba, amely Fatal Error osl::Thread::create failed hibaüzenettel váratlanul leállítja a programot az adatok mentése nélkül, rengeteg bosszúságot okozva.

Részben emiatt is, a napokban vettem ugyan nagyon olcsón új Microsoft Office 2019 licenszkulcsot egy elképesztő akcióban kevesebb, mint 6000 forintért a Xupe.hu-n, de a Microsoft szalagos menürendszerétől idegbajt kapok, ráadásul nagyon nehéz billentyűparancsot rendelni az egyes funkciókhoz, mely viszont a sportfogadási munkáim alapja. Helyette az egérrel vacakolva kell keresni a parancsokat a menüszalagokon, ami eléggé időrabló tevékenység. Biztos, hogy a napi munkával a megszokott Libre Office mellett maradok továbbra is a sportfogadásban, csak a nagy számításokat igénylő fejlesztésekre használom majd az Excelt, amitől a Libre összeomlana.

A fentiek miatt a Tippnyerő tippekhez történő adatgyűjtés egyre fárasztóbb, egyre kimerítőbb, és lelkileg is egyre nehezebb nekikezdenem minden nap. Sokszor ezért is küldöm későn este vagy éjjel a tippeket.

A lényeg, hogy változtatni kell, hogy jobban bírjam én is és a gépem is. 

Az elmúlt hónapokban azonban fejben már kitaláltam, hogyan is szeretnék továbbmenni.

Ezek változnak

  • elengedem a meccsenkénti adatgyűjtést, mert kimerít
  • ez egyben azzal is jár, hogy el kell engednem a Wettpoint.com tippforrásom tippjeit, mert azok is csak egyenként gyűjthetők
  • ugyanígy megszűnik minden olyan stratégia, amelyhez tabella és múltbeli adatok, vagyis a saját kiértékelő rendszerem kell, tehát megszűnnek az Sfstats.net tippelő algoritmusával előállított tippek, stratégiák is
  • ezek közül külön kiemelem, hogy megszűnik az Sfstats.net tippelő algoritmusára épülő SFX stratégia, bármilyen jó volt is
  • megszűnik a kapcsolatom az Eredmények.com-mal is, így nem lesznek a meccsek mögött belinkelve az Eredmények.com meccslinkjei, mivel azok véletlen generált karaktereket tartalmaznak, így nem állíthatók elő automatizációval, hanem egyenként kell kinyerni.

De mi lesz helyettük?

  • a jelenlegi stratégiák közül csak azok maradnak meg, melyek nem veszik figyelembe a saját értékelő rendszeremet, továbbá nem használják a Wettpoint.com és az Sfstats.net tippjeit
  • a stratégiák száma viszont jelentősen kibővül egy új, automatizáltan kinyerhető tippkollekcióból, melyben a Wettpoint.com tippek helyére az eddig csak kiegészítő jelleggel alkalmazott Statarea.com tippjei kerülnek, az Sfstats.net helyére pedig az eddig szintén csak kiegészítő jelleggel alkalmazott Forebet.com tippjei - itt szerencse, hogy az Sfstats.net-hez hasonlóan a Forebet is csak 1, 2, X tippeket használ, mert az elég bonyolult stratégiakereső rendszerem a negyedik tippforrás helyén erre a három tippre van csak kiépítve (a másik két Bettingclosed.com és a Primatips.com tippforrásom változatlanul megmarad, így ezentúl mind a négy tippforrásom olyan lesz, hogy a weboldalukról egyetlen copy-paste-tel automatikusan előállnak a napi tippek a táblázatban, nem kell hozzá meccsenként gyűjteni semmilyen adatot)
  • a fentiek értelmében megszűnik az, hogy csak bajnokságban játszott mérkőzésekre szólhat tipp, így jönnek majd kupameccsek, válogatott meccsek, nemzetközi mérkőzések is, ha azokra találok nyereséges stratégiát
  • jelentősen kibővítem az eddig alkalmazott 1,65 és 1,9 közti ODDS tartományt: egyrészt olyan stratégiákat keresve, melyek a teljes ODDS adatbázison működnek (mármint 1,25 ODDS felett, a hazai vagy a vendég szorzók tekintetében - a felső határ pedig 2,75 ODDS lesz)
  • másrészt ezen túl hat sávra is bontom az ODDS-okat: 1,25-1,5, 1,5-1,75, 1,75-2, 2-2,25, 2,25-2,5, 2,5-2,75 közé, és ezekben külön-külön is keresek nyereséges stratégiákat
  • a fentieken belül külön-külön keresek nyereséges stratégiákat a teljes (nem csak bajnoki meccseket tartalmazó) adatbázis, illetve a csak bajnoki mérkőzések tekintetében is, továbbra is tesztelve, hogy a bajnoki mérkőzések jobban előrejelezhetők-e
  • az élesítéskor az utóbbi időben alkalmazott módszert követem, azaz már nem tesztelem a megtalált stratégiákat inkubátorban, hanem minden megtalált, a múltban nyereséges stratégiát egyből élesbe teszek majd és az egyenlegvédelemre bízom a kezelését továbbiakban
  • az egyenlegvédelmet külön tesztelni fogom a múltbeli adatok alapján, hogy tényleg az utolsó húsz meccs figyelése-e a leghatékonyabb, vagy érdemes már kevesebbet is beállítani - többet semmiképpen!

A két új tippforrás, a Forebet és a Statarea tippjeit már 2019. december 9-e óta gyűjtöm, minden Tippmixpro.hu meccsre, tehát nem csak a Tippnyerő tippekben eddig preferált 1,65-1,9 ODDS tartományra. Még ha béna év volt is a koronavírus-járvány miatt, több mint 37 ezer meccsre így is összegyűltek a tippjeik az elmúlt bő egy év alatt, ami már elegendő az éles induláshoz.

A stratégiák alapszerkezete a jövőben is megmarad, így változatlanul lesznek hazai, ellenfogadásos hazai és döntetlen stratégiákból álló, egyenlegvédelemmel ellátott portfóliók, melyek a Tippnyerő 2-es verziójú tippkiválasztási verziójának az alapjai, de döntetlenből változatlanul csak a hármas kötések lesznek élesek egyelőre, azaz teljesen megmarad az XT stratégia is, úgy, ahogy van.

Az új stratégiák kereséséhez használt fájl bonyolultsága és a rengeteg adat miatt a Libre Office teljesen felmondta a szolgálatot az összeomlásaival, ezért a fejlesztésekkel már csak az új Excelen dolgozom, de ott is bő fél órát kell várni egy-egy mentésre, vagy az adatbetöltés utáni nyereséges stratégiák kinyerésére, ráadásul ezt nem csak egyszer kell megcsinálni a teljes adatbázison, ahogy eddig, hanem az új, hat ODDS sávban is.

Gyakorlatilag szombat reggel óta a gép előtt ülök a hatalmas számítási teljesítmények miatti lassú működés miatt, de már látszik a vége az adatbányászatnak, így azt remélem, vasárnap elkészülök vele. De ha nem, a jövő héten. Emellett kell még változtatni az adatbázisaimon is, így nem tudom pontosan megmondani még, hogy mikor indul az új rendszer, de remélhetőleg napokon belül jelentkezem a változásokkal.

A megújulással azt remélem, gyorsabban és áramvonalasabban állhat elő több tipp a jövőben, melyek összességében több nyereséget hozhatnak majd, mint az eddig alkalmazott megoldások.

Addig is, sikeres sportfogadást kívánok mindenkinek! :) Köszönöm a figyelmeteket!

6 megjegyzés:

  1. Sok év után, végre találtál 1 jó stratégiát az SFX stratégiát, és mégis abbahagyod. Hogyha tényleg hozza azt amit szeretnél, akkor szerintem folytasd, hadd termelje a pénzt. Mellette mehetnek az újítások. BÚÉK!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a hozzászólást, elnézést, hogy csak most reagálok, amikor sikerült visszatérni a blogomhoz.

    Az SFX és a korábbi stratégiák a meccsenkénti adatgyűjtéssel rengeteg időt igényeltek tőlem, melyet nem bírok tovább, már lelkileg is akadályozott.

    Főleg, hogy a sok munka dacára sokszor még hétvégén is alig voltak tippek, tehát tök fölöslegesen dolgoztam hosszú órákat.

    Ezen az oldalon van részletesen leírva, hogy kell képezni a tippjeit:
    https://tippnyero.blogspot.com/2020/02/ilyen-dontetlen-strategiat-meg-nem.html

    Ha Te, vagy bárki más vállalja az ezzel járó hatalmas munkát, az folytathatja tovább magától a stratégiát, sőt és azt is felajánlom, hogy teret biztosítok számára itt a blogon is és publikálhatja a tippeket és az eredményeket, elemzéseket.

    De én nem vállalom tovább, épp elég időt vett el tőlem már, cserébe a pandémiás, lecsökkentett meccsszámú időszakban -1 egységnyi tétes veszteséget ért el, úgyhogy meg se érte a munkát, ugyanott vagyok vele 49 tipp után is. Igaz, legalább nem lett veszteséges lényegében.

    Az új stratégiákban nagyon bízom, ezek sokkal könnyebben előállíthatóak lesznek és remélhetőleg több tippet adnak majd, melyeket jobban időben tudok majd kiküldeni az előző napon.

    Még egyszer, köszönöm a hozzászólásodat!

    Üdv.: Péter

    VálaszTörlés
  3. Üdv, Peti:)))
    Az SFX-hez kapcsolódó kérdésem lenne hozzád: az érdekelne, hogy anno, mikor rátaláltál, ellenőrizted-e azt, hogy csak az általad megadott odds-tartományban ilyen jó a találati arány, illetve van-e olyan infód,meglátásod,tapasztalatod hogy szélesebb tartományban, hovatovább bármilyen oddsú mérkőzések esetén milyen találati arány várható ugyanezekkel a 17-10 illetve 17-14 közé eső kalkulált értékekkel?

    VálaszTörlés
  4. Szia Jamie!

    Örülök, hogy hallok Felőled! :)

    Nem ellenőriztem más tartományt, mivel a tabellaadatokat (ami ennek az alapja) eleve csak az 1,65-1,9 (Tippmixpro.hu) ODDS tartományban gyűjtöttem. (Így is elég fárasztó volt.)

    Viszont mostani tapasztalatommal úgy vélem, a magasabb ODDS tartományokban még valószínűbb a döntetlen előfordulása, ez persze csak hipotézis.

    Engem azonban már sajnos nem érdekel a nehézkes adatkinyerés miatt, de ha valaki felkarolja, szívesen veszem, ha tájékoztat az eredményről.

    Üdvözlettel:

    Peti

    VálaszTörlés
  5. Nem cifráznám nagyon, abból indulnék ki, amit már eleve kiszámolt az sfstats. Illetve magasabb oddsokat engednék, ugye ami a tippmixpronál 1,95-ös odds lehet, az mondjuk a bet365-nél lehet akár 2,15 is.Ezt a hónapot tesztidőszaknak szánom, ha működik, akkor tolom élesben is márciustól.

    VálaszTörlés
  6. OK. Ha bármit tudok segíteni, csak szólj! Sok sikert! :) Üdv.: Peti

    VálaszTörlés