2021. április 19., hétfő

Merre tovább, Tippnyerő tippek?

Az új stratégiákkal, melyek 3.0 tippkiválasztási verziószámmal 2021. február 1-től indultak útnak nyilvánosan, teljesen elégedett voltam. 

Bár első számú célom az volt, hogy a tippek könnyebben álljanak elő, azért el kell mondjam, hogy sokszor így is sokat dolgozom azon, hogy a tippek (egyébként valóban gyors) előállítása után a háttéradatbázist, azaz a csapatszótárat frissítsem. Erre - főleg hétvégén - továbbra is órák mennek rá, mert a Tippmixpro.hu - dicséretére szólva - folyamatosan bővíti a bajnokságok kínálatát, de egy bajnokságból összegyűjteni a Tippmixpro, a Statarea, a Bettingclosed, a Primatips és a Forebet kínálatából nem kis munka továbbra sem. Ennek köszönhetően ahhoz képest, amikor a csapatszótárt először publikáltam 2019. őszén, 2400 csapat volt benne a világ bajnokságaiból, most 4400 van benne és ennek a többletnek egy jó része 2021. február 1. óta került bele. Előtte ugyanis csak az 1,65-1,9 ODDS közt megjelent új csapatnevekkel bővítettem a szótárt, de idén február 1. óta minden egyes új csapatnévvel, ami csak a Tippmixpro.hu kínálatában megjelenik. Ha pedig egy új bajnokságot találok, begyűjtöm hozzá az összes csapatnevet, nem csak azokét a csapatokét, melyek éppen játszanak. 

Na, szóval ez elég jelentős munka, de egyre inkább meghálálja magát, és különösen jó egy napi többszázas meccslistát úgy áttekinteni, hogy abban egy csapatnevet sem kell pótolni. Ha sok munka is változatlanul, ami lelkileg könnyített mégis a korábbi tippkinyerési módszerhez képest, az az, hogy a csapatneveket ráérek a tippek előállítása után megcsinálni, nincs kényszerkapcsolatban a kettő egymással, sőt, el is hagyhatom, ha nem érek rá, miközben a korábbi rendszerben a tippek csak akkor álltak elő, ha a fárasztó, több órás adatgyűjtéssel végeztem.

De nem erről akarok most írni, ezt csak annak alátámasztására írtam, hogy nem fogok visszalépni a korábbi tippkinyerési módszerhez, mindenképpen marad ez a jelenlegi, bárhogy teljesít is és ebből kell kinyerni a további optimalizálást.

Mostanában azonban nem teljesít jól egyik stratégia sem. A legutóbbi havi értékelésben már utaltam rá, hogy február 7-én, 9-én és 21-én volt a négy stratégiában új csúcson az egyenleg, és azóta csak zuhannak mindnyájan, az 12 stratégia és az E12 már a bankrolljuk felét is elvesztette bő két hónap alatt, igaz, az 12 épp most, egy kicsit elindult felfelé.

Ez ösztökélt arra, hogy elemezzem ezt a február óta tartó bukást, amelyet több stratégiánál is úgy felgyorsított az áprilisi hónap első fele.

Sok-sok órát eltöltöttem ezekkel az elemzésekkel, de az E12 esetében nem találtam semmit. Csak egy reményem van: magához tér majd.

Az XD-nél sem találtam közvetlenül semmit, de az erre alapozó XT stratégiánál azt vettem észre, hogy nagyon gyakori az 1-1 végeredmény, mondhatni szinte csak ilyen volt február 1 óta, olyannyira, hogy az eddigi egyetlen nyert hármas kötés is csupa 1-1-ből állt össze. Az 1-1-ekre (ahol lehet ilyenre fogadni), 5 körüli ODDS-ot fizet a Tippmixpro, ami azt jelenti, hogy a szokásos 22 ODDS helyett 125 lehet az ODDS, ha a hármas kötésben nem döntetlenre, hanem 1-1 végeredményre fogadok. Mivel többször volt egy, és két találat is a kötésből 1-1-re, ezért megnéztem a kettes kötéseket is (ott 25-ös az ODDS, és értelemszerűen gyakrabban nyer, mint a hármas kötés), sőt ezt lehet ötvözni is (3 db 2-es kötés és 1 db 3-as), ekkor már 200-as a nyerő ODDS, ha a hármas kötés 1-1-re nyer minden meccsnél. Február 21-én pont ez történt volna.

Persze ez sokkal jobb lenne, mint az XT jelenlegi formája, csakhogy van ezzel két bökkenő:

1) ritkábban nyer, mint az XT jelenleg és ezt pszichésen nehéz feldolgozni idővel, ha sokáig nem nyer

2) az XT múltja alapján ez veszteségesnek látszik

A múlt viszont igazából azért nem számít, mert az nem egyenlegvédelemmel van kiszámolva, hanem minden korábbi meccs benne van, míg most, február 1. óta csak az egyenlegvédelmes tippek szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a halmaz, hanem kevesebb a meccsek száma.

Az XT eddigi eredménye az új, 3.0-ás tippkiválasztási stratégiával -62,96 egységnyi tét veszteség. Ellenben, ha mindegyik meccset döntetlen helyett 1-1-es végeredményre fogadtam volna kettes és hármas kötésekben (most nem számolva azzal, hogy a Tippmixpro esetleg nem minden meccsre engedte volna ezt a fogadási piacot), akkor viszont 114 egységnyi tétes nyereségen állnék, ami hatalmas többlet.

Viszont ebben benne van, hogy volt egy hármas kötés, ami 1-1-re nyert volna, és ez nem tudom, mennyire fordul majd elő a jövőben.

Ezért most csak azt tudom csinálni, hogy a jövőben ezt is figyelem és beszámolok róla. Még annyit tennék hozzá, hogy az eddigi eredmények alapján a 300-as, 700-as, 800-as és 900-as sorozatszámú stratégiák jók ebben igazán, a 400-600 közöttiek nem, és a 300 alatti sem.

A másik, amit találtam az 12 nevű stratégia elemzésekor, az a sok döntetlen. De olyan sok, hogy döntetlenre fogadva nyereséges lett volna az 12 fogadása, ámbátor március közepén megállt volna a jelentős emelkedés és azóta nagyjából stagnált volna, illetve egy picit elkezdett volna visszafelé menni az elmúlt egy hónapban.

Nem lényeges azonban a veszteség - főleg a másfél hónapnyi egyenlegemelkedéshez képest -, így nagy bezuhanást végül is nem hozott. Értelemszerűen ez a stratégia is veszteséges a múltban, de ott nem volt egyenlegvédelem, így ez is egy másik halmaz.

Itt viszont van még egy probléma. Az 12 egyenlegvédelme - amin a kísérlet zajlott - előbb-utóbb kikapcsolja a nyereséges döntetleneket, hiszen nem azt nézi, hogy döntetlen-e, hanem hogy az 1-2 fogadásokra veszít-e, és arra meg veszít, ha a döntetlen nyereséges. Vagyis a teljes állományon továbbra is veszteséges a döntetlen, csak az egyenlegvédelemmel kiemelt stratégiákon volt nyereséges, azaz február 1. óta.

Íme az egyenleggörbéje, jól látszik rajta a március 14-i egyenlegcsúcs és az utána megtorpant egyenlegemelkedés. Érdekes még a kezdeti veszteséges szakasz, bár az nem mélyebb, mint a későbbi egyenlegmélypontok.

Egyelőre semmi mást nem tudok ígérni, minthogy a jövőben figyelemmel követem az XT 1-1es meccseit és az 12 stratégia döntetlenjeit egyaránt.

Később visszatérek majd ezekre az értékelésekben, vagy ha akkora figyelmet érdemel, akkor akár külön is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése