2017. szeptember 15., péntek

Játékoskártya a Szerencsejáték Zrt.-től: csak az értelmét nem látom

Ma robbant a hír, hogy a Szerencsejáték Zrt. bevezeti, hogy játékosai játékoskártyát kapjanak, ezzel megfelelve a pénzmosás elleni törvény előírásainak.

Kezdetben az volt a hír, hogy ez kötelező lesz a fogadáshoz.
Délutánra ez úgy szelídült, hogy önkéntes lesz és nem lesz kötelező a játékhoz. Az nyilvánvaló, hogy a két hír ellentétes, tehát időközben korrigálás történt.

Ez az egész nagyon sántít nekem a következők miatt:

  • pénzmosással foglalkozó törvény 2007 óta van. Miért most jutott eszébe a Szerencsejáték Zrt. jogászainak, hogy rájuk is vonatkozik? A törvény ráadásul 2017. június 26-án változott utoljára.
  • csak a nagyon bátrak moshatják át a pénzüket úgy, hogy az meg is maradjon a számukra, szerencsejátékon vagy sportfogadáson, ez nem életszerű pénzmosási módszer
  • mi értelme van egy önkéntes kártyának, ha egyszer a Szerencsejáték Zrt. egy törvénynek akar megfelelni?
  • a mostani kormány egyik nagyon régi taktikája, hogy a kellemetlen híreket mindig pénteken jelentik be, amikor mindenki a hétvégére figyel már és az emberek a következő két napban nem tudják egymás közt megvitatni a munkahelyeken, hétfőre meg már érdektelenebbé válhat a hír - márpedig a Szerencsejáték Zrt. állami cég

Én bevallom, tök másra gondoltam, mint amit a Szerencsejáték Zrt. a hírekben délutánra korrigált. Online felületük, a Tippmixpro.hu is lekorlátoz, ha nagyon beindulsz a nyeréssel, de ilyenkor még megoldás lehet a fogadóirodás anonim fogadás. Ha kötelező lenne a játékoskártya, akkor ezt vágná keresztbe, hiszen semmilyen anonim trükk nem működne (pl. más adja le a fogadásod, több irodában fogadsz párhuzamosan kisebb tétekkel, vagy változtatod a fogadóirodát folyamatosan, stb.). A játékoskártya valójában kitűnő lehetőség a nagy nyerők kiszűrésére és lekorlátozására, hiszen az benne van a Szerencsejáték Zrt. üzletszabályzatában, hogy "Az SzZrt. bármely fogadóval szemben, bármely fogadás felvételét bármikor – különösen pénzügyi kockázatkezelés miatt, csalás gyanúja esetén, és technikai ok miatt – megtagadhatja." Ha sokat nyersz, és ezek a nyerések összeköthetőek egy egyszerű játékoskártya segítségével, akkor könnyebben elbánnak azzal a játékossal, aki rendszeresen vagy sokat nyer.

Az én összeesküvés elméletem tehát ez. És ehhez tartozik az is, hogy a nagy tiltakozás láttán délutánra most visszakoztak, de fognak később támadni még. Mert ha nem számolok ilyen összeesküvés-elméletekkel, akkor tényleg, mi a jó isten az értelme egy ilyen önkéntes játékoskártyának a törvényi megfelelésre hivatkozva?

Egyébként itt egy magyar fórum a szerencsejáték szabályozásáról, egyelőre nincs benne friss bejegyzés.

A végére itt egy lényeges info: egy lista arról, hogy melyik online fogadóiroda hogyan korlátoz és mennyire marad használható, ha elkezdesz folyamatosan nyerni: http://www.teszveszel.hu/fogadoirodak-d

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése