2018. augusztus 30., csütörtök

1 nap alatt 1000 forintos tétekkel 24420 Ft haszon

A cím nem álmodozás, hanem valóság. Ez lett volna a nyereség a múlt vasárnap, 2018. augusztus 26-án a Tippmixpro.hu-n minden mérkőzését 2 (idegen) győzelemre fogadva az 1,65-1,9 ODDS tartományban, tétenként mindössze 1000 forinttal.

Minden tippem, amit valamilyen szisztéma szerint pénzzel vagy pénz nélkül, de követek, vesztett ezen a napon, kivéve a Tippnyerő tippet, ami nyilván pusztán a véletlen műve. A új, Tippnyerő 2.0 verziójú tippek közül viszont hat is volt, amiből öt vesztett!

Utánanéztem, hogy milyen is volt ez a nap, mert azt már régóta megfigyeltem, hogy vannak olyan napok, elsősorban vasárnapok, melyeken néha homlokegyenest ellentétes eredmény születik a papírformával.

Nem tudom, hogy az időjárási front okozta-e, de a 2018. május 30 óta figyelt időszakomból messze ez volt a legkiemelkedőbben ellenhatású vasárnap: ha minden tippet, ami 1,65 és 1,9 ODDS közé esett, 1000 forinttal megfogadok vendég győzelemre, 24.420 forint tiszta (nettó) hasznot értem volna el a Tippmixprón!

Ez annyira kiugró adat volt, és annyira durván vesztett minden szisztéma szerinti tippem, hogy egy kicsit jobban is utánanéztem. Legyűjtöttem az összes, 1,65 és 1,9 ODDS közti meccset

  • mind hazai
  • mind idegen
  • és mind a fogadóirodával ellentétesen,

egységes téttel megfogadva. 2018. május 30 óta összességében egyértelműen veszteséges mindegyik (ellenfogadás: -227.050 Ft, csak kettesre tippelni: -175.140 Ft, csak egyesre tippelni: -197.460 Ft), de legkevésbé a 2-es (idegen) győzelemre fogadva veszteséges, ezért ezt boncolgattam tovább.

Arra voltam kíváncsi, hogy hogyan alakultak a nyereséges napok és pontosan mi történik egy ilyen napon, amikor ennyire elszalad a papírforma. Csak addig mentem vissza, amikor elkezdődtek a bajnokságok, ezért hat hetet néztem meg visszamenőleg.

Az alábbi grafikonon látjátok az egyes vasárnapokhoz tartozó, 0 forintról indult egyenleggörbéket mindig 2-es (idegen) győzelemre fogadva a Tippmixpro.hu 1,65 - 1,9 ODDS tartományából (ebben mind a hazai, mind az idegen ilyen ODDS-ú mérkőzések benne vannak), mindegyik meccset 1000 forinttal megfogadva, dátumvonaltól dátumvonalig (a vízszintes tengely a meccsek időarányos előrehaladását mutatja a napon belül, a tengely számai a nap mérkőzéseinek sorszámai):


A görbék mellett az egyenlegeket összegszerűen is tanulmányozva a következő szabályszerűségeket sikerült felfedeznem:

  • ha veszteséges egy vasárnap, az veszteséggel is kezdődik
  • ha nyereséges egy vasárnap, az nyereséggel is kezdődik
  • ha egy vasárnap nyereségesen indul, de veszteségesen végződik, akkor is van egy tetőpontja, ami után láthatóan romlani kezd, tehát nem ingadozik össze-vissza ilyenkor sem

A dátumvonalnál (a Tippmixpro.hu-n legalábbis) először általában a japánok és a dél-koreaiak kezdik a napot vasárnaponként. Ha itt, azaz a napi első 5-10 meccs közt nincs legalább két 2-es (idegen) győzelem, mely a fogadóirodával ellentétesen győz, akkor az egész nap veszteséges lesz. Ez azt jelenti, hogy aznap a vasárnap várhatóan kevesebb meglepetéssel fog szolgálni, jobban érvényesülhet a papírforma.

Ha viszont az látszik, hogy a napi első 5-10 meccsből már 2-3, a fogadóirodával ellentétes győzelem is született, akkor a papírforma aznap várhatóan felborul és ilyenkor veszélyesebb a megszokott tippekre tippelni, cserébe inkább érdemesebb lehet a papírformával szemben, esetleg kockázatosabb téteket is megfogadni a nap európai szakaszában. (A papírforma ugyanis nem feltétlenül terjed át az amerikai kontinens esti meccseire, például most vasárnap a hazánkban 18:30-kor kezdődött meccseknél járt csúcson az egyenleg, az utolsó nyerési hullám a 20:30-as meccsekkel volt, de jól megfigyelhető egy ilyen hatás augusztus 12-én és 19-én is.)

Nagyon bosszant ez a vasárnap-hatás, ezért ennek vizsgálatára a jövőben még visszatérek, hiszen hat vasárnapból még nem lehet következtetéseket levonni. De ha sikerülne elcsípni ezeket a rossz vasárnapokat, akkor egyrészt tetemes veszteségeket lehetne megelőzni, másrészt ezeken a vasárnapokon nyereséget lehetne elérni az állandó 2-es (idegen) vagy ellenfogadásokkal.

Végezetül megnéztem a hat szombatot is, melyet a következő grafikonon láthattok:

Az itt is egyértelműen megfigyelhető, hogy ha egy nap meredek zuhanással indul, akkor biztos, hogy nem lesz nyereséges. A 2018. augusztus 11-i szombaton is jól megfigyelhető, hogy a csúcsot az este 6 órás meccseknél érte el az egyenleg, az utolsó fellángolás, mielőtt veszteségbe zuhant volna, pedig az este 8 órakor kezdődő chilei meccsen volt - azaz itt sem terjedt át a hatás az amerikai kontinens ottani esti meccseire. Ugyanez megfigyelhető augusztus 4-én és 25-én is.

Ugyanakkor a szombatokon nem vált ketté egyértelműen a nyereséges és a veszteséges nap, mind augusztus 11-én, mind augusztus 4-én, de még július 21-én és augusztus 18-án is ingadozott a nyereség és veszteség a napon belül.

Az viszont a hat hétvége mindkét napjából (szombat és vasárnap) egyértelmű, hogy a veszteségesen kezdődött napok veszteségesek is maradnak, vagyis ezeken a napokon bátrabban lehet fogadni, a papírforma jobban be fog jönni várhatóan.

Figyelem! A fenti adatok hat hétvégét mutatnak, ami nem alkalmas alaposabb megállapításokra, ehhez több adatra és hosszabb időtávra volna szükség. Ezért csak érdekességképpen írtam le, ne vonjatok le belőle túlzott következtetéseket! Ugyanakkor a múlt hétvégi, csupa 1000 forintos 2-es (idegen) tétekkel 24.420 forintos haszon (a csúcson 32.600 forintos haszon!) talán mások érdeklődését is felkeltheti, így a téma tanulmányozását folytatni kell!

Amennyiben ebből valami értelmes dolog kisül, akkor esetleg arról is lehet szó, hogy vizsgálódjunk a többi napok esetében is, illetve az 1,65-1,9 ODDS tartományon kívül is.

Ezért kérem, hogy ha valaki rendelkezik ilyen irányú vizsgálatokkal, tapasztalatokkal, esetleg megfigyelt már összefüggéseket az időjárás, napfolttevékenység, holdfázis, hullócsillagok száma, globális felmelegedés, Donald Trump kijelentései, globális vallási ünnepek, fizetésnapok, stb. ÉS a focimeccsek papírforma szerinti eredményei között, az kérem, írjon nekem a peter.high111 (kukac) gmail (pont) com e-mail címre vagy ide a cikk alá kommentként!

Várom és köszönöm! Győzzük le együtt az undorító, rossz vasárnapokat és raboljuk ki a fogadóirodákat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése