2018. december 31., hétfő

Boldog új évet!

Pár óra, és elindul a 2019-es év.

Újévi fogadalomként megfogadom, hogy ha a 2019-es évben sem sikerül egyetlenegy nyereséges(nek tűnő) sportfogadási stratégiát sem kialakítanom, akkor 2019. december 31-én abbahagyom a sportfogadást és ezt a blogot is.

Ennek az az oka, hogy iszonyú mennyiségű időt áldozok a sportfogadásra, amiből most már egyre komolyabb problémáim vannak a normál munkámban, a párkapcsolatomban, a családomban, ráadásul sorozatban kialvatlan vagyok a hétköznapokban, és gyakran a hétvégeken is, amiről általában a sportfogadás tehet, amellyel a normál munkám mellett még egy főállásnyi munkát is végighajtok nap mint nap.

Sokat optimalizáltam az elmúlt hónapokban: a tippadó oldalakhoz 2000-2000 csapatnévből álló szótárt alakítottam ki a Tippmixpro.hu csapatneveivel, ez egy lényeges fejlesztés volt. Hasonlóan fontos volt az Eredmények.com oldalról történő adatgyűjtés lerövidítése időben. Most már egy meccsről kb. fél percig tart kiszedni az adatokat, miközben egyre több adatot is tárolok. (Az adatgyűjtést az egyenkénti beírogatós módszerrel kezdtem 2017-ben, akkor sokkal kevesebb adatról volt szó és az 3 percig tartott meccsenként.)

Nem tagadom, szeretem ezt csinálni. Örömet okoz a táblázatkezelőben legyűjteni, próbálgatni, automatizálni a lehetőségeket a stratégiák keresése során. Szinte amit csak tudok, automatizálok, kézzel sem meccset, sem eredményt nem írogatok már be régóta, és ha csak lehet, olyan táblázatokat készítek, ahol a paraméterek egy mezőben változtathatók és a változtatás egyből az egész adatbázisra érvényes lesz.

Szeretném tehát folytatni ezt, és találni valamit, egy vagy több módszert is akár, amivel a fogadóiroda legyőzhető. De ha a 2019-es évben sem sikerül, akkor semmi értelme ezt a kiélezett, kialvatlanságot és már családi konfliktusokat okozó megszállott hajszát tovább folytatni, hanem ha veszteséggel is, de ki kell szállni ebből a szörnyű mókuskerékből.

Mindezt az önnyúzást ugyanis egyetlenegy dolog igazolhatja és támaszthatja alá: ha sikerül a sportfogadással pénzt keresni. Attól kezdve mindenkit meg fogok tudni győzni, köztük magamat is, hogy van értelme ennek az egész hajtásnak.

Na de ha nincs semmi értelme, akkor még én fizessek ezért az irdatlan munkáért...?

A jelenleg legreménytelibb Tippnyerő 3.1 nevű stratégiám a 2018. december 22-től kezdett tippvesztésekkel csúcson álló veszteséggel búcsúzik a 2018-as évtől. Mindössze 2 tétnyi pénz maradt a 10 tétes stratégiából, amivel megpróbálom majd visszaszerezni a veszteségeket, bár ebből ötről nem a legfrissebb tétkezelési stratégia tehet, ám a további háromról igen. Most azonban úgy érzem, a tétkezelési stratégia és a bankroll menedzsment optimális, így a december 22-én kezdett veszteségek miatt nem okolom ezeket, hanem ismét a tippkiválasztás felé fordulok. Új fejlesztésként ezentúl a csapatok formáit is gyűjtöm, mellyel további megerősítéseket szeretnék elérni, ámbátor a tippek már így is eléggé kicsontozottak. Viszont a tippek láthatóan sokat tudnak veszíteni pár nap alatt is, ezt szeretném elkerülni a jövőben. A formák gyűjtése azért fontos, mert így sokkal finomabban tudok szűrni a csapatok aktuális állapotára. Eddig csak aggregált adatokat gyűjtöttem, ami azt jelentette, hogy egy végeredmény volt arról, hogy a két csapat "ereje" közt mi a különbség. Ezentúl viszont a forma gyűjtésével azzal is finomítható lesz ez, hogy a csapat felszálló vagy leszállóágban van-e. Persze egyelőre csak adatot gyűjtök és megfigyelek, így amíg nem jutok valamire, addig biztosan maradnak a 3.1-es verziójú tippek.

A Tippnyerő tippeken és a döntetlen stratégián kívül további 6 stratégiát alkottam az elmúlt hónapokban, melyek már folyamatos megfigyelés alatt vannak (ebből egyet már csekély pénzzel is megfogadok, ennek ellenére még mindig korai lenne publikálni), ebben 2 döntetlen stratégia van, egy 1,7 ODDS hazai, egy 2 ODDS hazai, egy 2 ODDS kétesély és egy 2 ODDS vendég győzelem stratégia.

Ezen kívül kísérleti fázisban van további stratégia. 2 db 1,7 ODDS hazai, 2 db 1,7 ODDS döntetlen, a 2 ODDS tartományból pedig egy hazai, egy kétesély, egy döntetlen és egy idegen stratégia vár jobb sorsára. Ezekhez még pluszban csatlakozni fognak további stratégiák, melyeket az elmúlt hónapokban kísérleteztem ki az akkori múltbeli adatokból, de aztán magukra hagytam őket. Hát most összegyűjtöm őket. Értelemszerűen mindegyik felsorolt stratégia nyereségesnek indult a leválogatáskor, így a cél annak megállapítása, hogy tartósan is tudnak-e nyereséget produkálni.

A saját stratégiák tehát bővülni fognak, 2019-ben azonban már nem lesznek külső tippadókra épített stratégiák a blogon, a Freesoccertip.net után a utolsó ilyen a Prima Tips volt, mely három hónapon át képtelen volt kijönni a mélypontról. Az ilyesmi nem stratégia. A sajátok közül publikálni viszont csak olyan stratégiát fogok, mely már valamelyest megalapozottnak mondható. Ebből a szempontból hibáztam a döntetlen stratégiával, mert mint kiderült, a találati arány megegyezik a teljes halmazéval, amiből válogatok, sőt még rosszabb is néha. Az pedig veszteséges. Vagyis a nyilvános döntetlen stratégiámmal nem találtam semmit.

Ennek ellenére megy tovább a döntetlen stratégia is, de reményeim szerint hamar csatlakozni fognak hozzá más, új stratégiák is, a tartósan vesztes stratégiákat pedig kidobom, akár a Tippnyerő 3.1-et is.

Azt szeretném, hogy ha már a 2019. december 31-et kitűzöm végső határidőként, akkor addig viszont mindent tegyek meg! Ezzel az a célom, hogy ha nem sikerül nyereséges stratégiát kialakítanom, akkor (legfőképpen magamnak) bebizonyítsam, hogy a sportfogadási világ elhagyása megalapozott.

Ezekkel a gondolatokkal és 2019-re kitűzött célokkal kívánok minden kedves Olvasónak nagyon boldog, és a sportfogadásban is sikeres új évet!

Péter

8 megjegyzés:

  1. BÚÉK! Nézz be ide a faszbukon: Élő tippek és Bankroll management

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm, rákerestem, de nem találtam semmit. Azonban, ha elő tippről van szó, akkor nem szeretnék vele foglalkozni, gyakorlatilag az egész estémet elfoglalja. Egyszer próbáltam, masszívan veszteséges lett, amiből látszott, hogy nem fog már tudni feljönni, ezért azóta nem próbálkozom vele. Üdv.: Péter

    VálaszTörlés
  3. Már nem élőzés, de úgy indult. Lehet azért nem látod, mert titkos a csoport. https://www.facebook.com/groups/1703737439754937/
    Add + itt a profilod és +hívlak. Vagy küldjek emailt? De rajta keresztül is lehet, övé a csoport. https://www.facebook.com/marton.bence.315

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Igen, még így sem látszik, de köszönöm, ne hívj meg, mert én már szétcsalódtam magam a tippadókban, egyelőre saját tippekkel kísérletezek inkább.

    De hagyjuk itt, hátha érdekel mást majd.

    Köszönöm!

    Üdvözlettel: Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem az a tippadás. A csoportot vezető elmondása szerint, a sportfogadásból él. Amiért eszembe jutott, h szóljak Neked, az ez a bej1zés "Sziasztok! Aki ismer illetve esetleg a facebook oldalamrol/Tanulj meg fogadni/ került be ebbe a csoportba az tudja hogy én elsö sorban nem tippadó vagyok hanem inkább szeretnélek rávezetni titeket a helyes útra úgymond megtanítani fogadni, hogy hosszútávon nyereségesek és sikeresek legyetek. Amire gondoltam, ha lenne kedvetek egy kis "játékot" játszanánk a szokásos napi tippek mellett.

      A játék lényege az lenne hogy elkülönítünk egy kisebb összeget kifejezetten erre a célra (mindenkinek annyi amit nem fáj elbukni) én pár ezer ft-ra gondoltam de kinek mennyit enged a takarója illetve nagy összeget semmiképp nem ajánlok rá! A játék 30 napig menne és minden játékostól aki jelzi hogy részt vesz ebben attól 20 tippet várok a 30 nap alatt napi 1-et azért 20at mert biztos lesz olyan nap h nemtud valaki tippet adni vagy nincs jo kínálat stb. Ami fontos szabály lenne hogy a tipp odds-a 1.10 és 1,20 között kell hogy legyen és mindennap az elkülönített teljes pénzzel játszanánk illetve 2. Naptol az abból származó nyereményt is feltennénk tehát elsö nap nyersz 3000 ftból 3300-at akkor másnap 3300 a tétünk. Lehet élö vagy meccs elötti tipp azt rátok bizom és a sportág is teljesen mindegy. Ami még fontos hogy az esemény elkezdése elött lehetöleg kép formályában kérném a tippeket majd minden nap egy külön post alatt. A játék mindenkinek az elsö vesztes tippjéig tartana illetve ha minden tippje nyertes akkor 20 nyertes tippig. Egyenlöre érdeklödnék hogy lenne-e kedvetek egy ilyen játékhoz illetve akinek tetszik az ötlet az jelezze kommentben itt és felirom a nevét hogy benne van. Aki kedvet kapott annak jelezném hogy nagyon nehéz végig vinni a 20 napot úgy hogy ne legyen bukás tehát a tétekkel úgy kalkuláljatok.
      Várom különösképp azok jelentkezését aki úgy vallja hogy 1.1 oddsal nem foglalkozok mert azt bárki eltalálja. Szoval kommentben jelezzétek a véleményetek további informáciok ezzel kapcsolatban a későbbiekben."

      Törlés
    2. Én már jelentkeztem a játékra.

      Törlés
  5. Most esett le, h a Tanulj meg fogadni faszbuk oldalán jelentkezhetsz. El is felejtettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Én biztosan nem foglalkozom most külső tippekkel, de remélem, segít majd más Olvasóknak. Amúgy én nemrég csalódtam a kis ODDS-okban, és a modellezéseim is azt igazolták, hogy az 1,65 alatti ODDS tartományban még rosszabb a helyzet a veszteségekkel, úgy értem, nem jobb annyival a találati arány, mint amennyivel romlik a nettó ODDS, azaz amivel vissza kell hoznod a veszteségeket. De ez csak egy vélemény, kíváncsi vagyok a fejleményekre, írd majd meg légy szíves!

      Köszönettel: Péter

      Törlés