2020. október 26., hétfő

Csak hétköznap ad ezentúl tippeket az 1,7 ODDS stratégia

Nem is tudom, hogy most a focistákat szidjam, vagy magamat (vagy egyáltalán kell-e szidni valakit) azért a szégyenletes eseménysorozatért, amit az 1,7 ODDS stratégia művelt az elmúlt két hétvégén. Nem hogy elvitt mindent a veszteségsorozat, amit addig megtermeltem vele, de még negatívba is átment.

Persze ez szokványosnak számít a sportfogadásban, tudom jól, és ebből él a fogadóiroda, az egyszer csak megjelenő veszteségsorozatból, de én meg azért vagyok itt, hogy ez ne így legyen.

Azt rögtön láttam, hogy a hétvégével van a baj. De mi legyen a megoldás?

 • hétvégén mondjuk csak egy-kettő tippet játszani, hogy ha többségében veszít, akkor ne vigyen el mindent?
 • de akkor azt hogyan válasszam ki?
 • egyáltalán mennyit játsszak hétvégén?
 • és végül, játsszak-e egyáltalán?

A válasz megtalálása érdekében elővettem a stratégia múltbéli statisztikáját. Igen, tudom, hogy ez a jövőre nézve csak korlátozottan jelent bármit is, de valamibe csak kapaszkodnom kellett. Megnéztem, hogy az egyes napokon milyen találati aránnyal teljesít a régi és az új 1,7 ODDS stratégia.

Az utolsó oszlopba odaírtam az első két színes oszlophoz tartozó darabszámot is, illetve a harmadik színes oszlopba betettem jelzésértékűnek a korábbi 2-es tippeket is, melyek már jó régen megszűntek, így ott csak a múltbeli adatra hagyatkozhattam, ezért van zárójelben a címsorban.

Nagyon megdöbbentő adat jött ki.

Hát oké, az új, szeptember 5-től alkalmazott új 1,7 ODDS stratégiának (ami azt jelenti, hogy 1,9 helyett csak 1,75-ig mennek felfelé az ODDS-ok 1,65-től) van hétfőn egy rosszabb napja (8 meccs alapján!), de valójában abszolút mérhető különbség van a hétvégi és hétköznapi találati arány közt!

A régi 1,7-es stratégia esetében 72,51 százalékos találati arány van átlagosan hétköznap és 57,54 százalékos hétvégén 211, illetve 577 meccs után 2018. június 30 óta.

Az új 1,7-es stratégia esetében 78,65 százalékos találati arány van átlagosan hétköznap és 58,40 százalékos hétvégén 89, illetve 262 meccs után 2018. június 30 óta.

Brutális a különbség, a hétvégéhez képest 26-34 százalékkal jobb a találati arány hétköznap!

Persze tisztában vagyok vele, hogy ahogy nő a meccsszám, úgy mindig romlik az eredményesség majd hétköznap is (csak darabszámokban még nem tart ott, ahol a hétvége), ez hosszú távon minden stratégiánál így van. És az meg látható, hogy a meccsek zöme mindig hétvégén van.

De ha bárhol mintát veszek, bizony általában a hétvégén vannak a nagy veszteségek is, már csak a nagyobb meccsszám miatt is.

Persze tudom, hogy két probléma mindenképpen van a csak hétköznapi fogadással:

 • hosszú távon biztosan romlani fog az eredményesség itt is
 • megkavarom az eddigi stratégiákat, hiszen azok hétvégén egyáltalán nem játszanának, míg eddig a múltban játszottak hétvégén is, és így alakult ki mindig a pillanatnyi nyereségességi rangsor, és a stratégiák egyenlegvédelem miatti ki/bekapcsolása, a hétvégével együtt! És ebből nyertek ilyen aránnyal a hétköznapok! Tehát ha ebből kiszedem a hétvégét már eleve, akkor borul az egész rendszer, hiszen a hétvége/hétköznap különválasztása a hétvégékkel együttes adatbázisból történt!

Az elsőre az a válaszom, hogy de itt van miből romlani, egy 72-78 százalékos találati arány nyugodtan mehet lejjebb. Emlékeztetőül, a régi 1,7 ODDS stratégia nyereségességi határa az átlagos nyerő ODDS-ok figyelembevételével hétköznap 54,83 százalék, hétvégén 56,82 százalék, az új (jelenlegi) 1,7 ODDS stratégia esetén pedig hétköznap 59,02 százalék, hétvégén 59,34 százalék!

Vagyis egy nagyon jelentős tartomány van a csökkenésre, nem csak egy 5-10 százalékos előnyről beszélünk a hétköznap javára! (Bár hozzáteszem, ha nem a csak hétvégéhez, hanem az eddigi tényleges hétköznap+hétvége együttes nyerési arányhoz viszonyítom a csak hétköznapot, akkor már csak 18, illetve 24 százalékos a csak hétköznap előnye.)

A második felvetésre pedig az a válaszom, hogy a puding próbája az evés. Jó sokat kéne dolgozzak azon, hogy megállapítsam az eredeti találati arányt minden meccs után csak a hétköznapokra nézve, beleértve a stratégiák ki/bekapcsolását is a veszteség/nyereség elérésekor, és ebből a sorrendet megállapítani, meg hogy melyik stratégia adott volna tippet, abból meg azt, hogy ezek a stratégiák hogyan szerepeltek volna a múltban összességében csak hétköznap. Szóval nem csak annyi, hogy egyszerűen kiveszem a múltból hétvégéket, mert ez egy komplex rendszer: minden nap adatainak bevitele után frissül a stratégiák nyereségessége, sorrendje és így a kiválasztott tippadó stratégiák száma is, így lehet, hogy amiből a hétvégékkel együtt van tipp, az csak hétköznapra nem lenne, és viszont. Tehát egy tök más rendszer a csak hétköznapos fogadás, amiről valójában még semmilyen tapasztalat nincs!

Ezért legyen úgy, hogy a gyakorlatban próbálom ki, hogy ez az elmélet hogyan állja meg a helyét!

Ennek alapján 2020. október 31-től az 1,7 ODDS stratégia nem ad tippet szombaton és vasárnap!

A nagy nemzetközi ünnepek (újév, húsvét, pünkösd, karácsony, szilveszter) hétköznapra esve persze bezavarhatnak ebbe a képbe, de ez mondjuk csak néhány nap egy évben (ezek egy része eleve hétvégére esik), nem hiszem, hogy érdemi változást hozna, ha ezeket is kikapcsolnám. Szóval ezentúl szombat és vasárnap nem, minden más nap pedig lehet tipp, függetlenül mindenféle ünnepektől.

Ez abban is segít, hogy csak hétköznap egy-egy rosszabb nap nem tudja a sok meccs folyamatos vesztesége miatt egyben elvinni az addig megtermelt nyereséget.

Ezzel az 1,7 ODDS stratégia 2.3-as tippkiválasztási verziószámra változik.

A csak hétköznapokon játszott 1,7 ODDS stratégiával egy sokkal kiegyenlítettebb tippsort várok mostantól, a fejnehéz hétvégétől megszabadulva, mely mindig rányomta a bélyegét a heti és a havi teljesítményre.

Megnéztem persze azt is, hogy akkor hétvégén nem lehetne-e ellentétesen fogadni, akár kétesélyre, akár döntetlenre, illetve idegen győzelemre, de sajnos egyikre sem jött ki nyereséges eredmény. Ugye minden stratégia szerinti és annak ellenfogadásos párjánál van egy tartomány, amikor az egyik már nem jó, a másik meg még nem, és ebbe estek bele ezek a próbálkozások is.

Egyedül csak az a jó, ha csak 1,7 ODDS és csak hétköznap, semmi más.

Azon még gondolkodom, hogy ezzel viszont visszahozzam az 1,75 ODDS feletti ODDS-okat is a stratégiába, ahogy volt, 1,9 hazai ODDS-ig, illetve visszahozzam a hajdanán volt 2-es tippeket is, hiszen mindkettő nyereségesnek látszik, és bővítené a hétköznapi tippek számát, de egyelőre mindkettővel kivárok, mivel ezek feltétlenül találati arány romlást hoznak, csak kérdés, hogy mekkorát. 

Ezért egyszerre most csak egy dolgot változtatok. Aztán előbb jöjjenek a számok az új 1,7 ODDS stratégiánál és majd utána farigcsálom tovább!

4 megjegyzés:

 1. Ajánlani is akartam hogy szerintem 2 fölé kell tolni az oddsot,mert hiába számit magasnak a találati arány az odds elviszi a bankot. Itt amivel meglehetne őket fogni az az hogy 1.7 odds mellett is igazán az esélye hogy jön 33%. Mert ugye bármi történhet meccs előtt is közvetlen. Hiába az elemzés , hiába minden, a buki az oddsot úgy alakítja hogy amire sokan fogadnak azt csökkenti. Ergo nem a bukit akarod megverni hanem a többi fogadót a stratégiával. Én úgy vagyok vele hogy ha már elmegy egy meccs akkor az 2.4 felett legyen. Ha jön akkor szintén. Az iroda akkor is nyer , ha mi nyerünk. Neki már megvan a profit ahogy beskálázza a kínált oddsot. Nyerjünk sokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Korábban kísérleteztem 2 feletti ODDS-al, de nem jutottam velük semmire, így leálltam velük. A 2 feletti ODDS-nál már egyre közelebbi a valószínűsége, hogy bármelyik csapat nyerhet és itt már nagyon kevés a támpont. Le a kalappal azok előtt, akik a 2 feletti (pláne 2,4 feletti) ODDS tartományból nyereséget tudnak elérni.

   Én a tippadók tippmintáiból gyártok stratégiákat. Ott nem találtam ide vezető utat, azonkívül túl nagy munka volt, főleg hétvégén, pluszban még ebből a tartományból is gyűjteni a meccseket és egyenként feldolgozni.

   Nemrég azonban ígértem, hogy tovább kísérletezek a tippadókkal és a fáradságos, egyenkénti adatgyűjtés helyett (tabella, korábbi eredmények, stb.) lehet, hogy egyszerűbb lenne pusztán a tippadók tippjeiből meríteni. Ez nem lenne egy nagy munka és ki fogom próbálni.

   Üdv.: Péter

   Törlés
 2. A lényeg hogy ne add fel, sosem. Én is belevágok élesben jövő héten. Nem akarok elkiabálni semmit így nem is írok most ide többet. Ha az éles téteken is szépen jön a profit , adok néhány támpontot amit mindenképp nézz majd meg talán jó lehet neked is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Köszönöm szépen a bizalmat, és sok sikert kívánok Neked! :) Várom, ha bármilyen észrevételed vagy ötleted van!

   Üdvözlettel: Péter

   Törlés