2018. augusztus 31., péntek

Holnaptól indul a Tippnyerő 2.0 stratégia

Mint már utaltam rá, 2018. szeptember 1. szombattól indul a megújított Tippnyerő stratégia.

Mi a lényege?


2016. október elsején, zöldfülűként kezdtem a sportfogadásba. Hosszú, fáradságos és keserves út, benne több százezer forint elvesztése után érkeztem el oda, hogy csak az 1,65 és 1,9 ODDS közti, hazai fogadású meccsekkel foglalkozzak, csak ezekben higgyek. Ráadásul csak magamban bízzak, eddig ugyanis minden külső tippadóban csalódtam és vesztettem velük. A cél, hogy ebben az ODDS tartományban háromból kettő tipp nyerjen, ami 66,67 százalékos találati arány mellett már nyereséget hoz, hiszen még a legkisebb ODDS, az 1,65 esetén is ennek a reciproka (1/1,65=60,61 százalék) a nyereségességi határ, a nagyobb ODDS meg még nyereségesebb a 66,67 százalékos találati aránynál (az eddigi tapasztalatok alapján egyébként 1,75 körül alakul majd az átlagos nyerő ODDS).

Ezért 4 tippforrást hasonlítok össze, a Wettpoint.com, a Bettingclosed.com, a Prima Tips mobilalkalmazás és az Sfstats.net tippjeit egy-egy adott mérkőzés esetében. Azt már korábban észrevettem, hogy ha mindegyik hazai (1-es) kimenetelt jósol, ott tartható a háromból kettő nyer arány, az ilyen tippek száma azonban elég kevés: volt, hogy két hétig egy ilyen sem volt. Közel másfél hónap alatt mindössze 21 ilyen tipp volt, ezek közül sok egy napra esett.



Működhet az, hogy a múlt alapján becslünk a jövőre?


Alapesetben egyértelműen nem. Régóta megfigyeltem már, hogy bármi, ami a múltban sikeres stratégia, az ahogy megalkottad, utána leromlik. Ennek az az oka, hogy a sportfogadás ennyire kiszámíthatatlan, a kiválasztás pedig a múltbeli adatok alapján történt, tehát eleve kifejezetten sikeres stratégiát kerestünk. A múltban lehet ilyen találni mindig, a probléma a jövővel van, ahol ez már nem lesz nyereséges.

Nálam egy kicsit más a helyzet, hiszen itt nem múltbeli adatok alapján történik a becslés, hanem ezek a kombinációk már eleve négy elemző portál tippjein alapulnak, ezek ráadásul eltérő módon elemeznek. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mely tippvariációk nyereségesek még azon kívül, hogy mindegyik hazai (1-es) kimenetelt jósol.

A mostani próbálkozás során mind a négy tippforrás valamennyi kimenetel-becslés kombinációját versenyeztetem egymással, beleértve a négynél kevesebb variációkat is. Így 15 féle kombináció létezik, ezeken belül pedig 2047 variáció. Minden variáció betűkből álló egyedi azonosítót kap, mely visszatükrözi, hogy melyik tippforrás milyen tippet adott (lásd a poszt alján). Ezt a 2047 variációt folyamatosan figyelem, és rendre kiemelem belőlük a legalább 21 meccs esetén is 66,67 százalékos nyerési arányt elért variációkat, továbbá megszüntetem a veszteségessé vált variációk követését mindaddig, míg újra nyereségessé nem válnak.

Azt várom ettől, hogy - változatlan nyereségességi arány megtartásával - több tipp lesz annál, minthogy mindig arra várjak, hogy mindegyik tippforrás tippe megegyezzen a hazai győzelemben.

Önmagában egyik tippforrás sem nyereséges, ami teljesen megszokott ebben az iparágban, ezért van szükség arra, hogy egyeztessem a tippjeiket, egyikkel megerősítsem (vagy megcáfoljam) a másikat és így ezek eredőjeként minél erősebb tippeket állítsak elő.

Most akkor tipster leszek?


Egyértelműen nem. Ezek a tippek nem egy tippadó szolgáltatás részei, hanem egy próbálkozás naplózása, amelynek célja legyőzni a fogadóirodát. Persze csinálhatnám csendes magányomban is, de én úgy döntöttem, hogy ezt kiteszem az internetre, hogy mások is nyomon követhessék, hozzászólhassanak és javíthassák ezt. Ha sikerül, akkor célom lesz segíteni ezzel olyan embereknek (is), akiknek pénzre van szükségük, de már minden reményük elfogyott, hisz számtalan helyen csak átverték, becsapták őket. Én is innen jöttem. Ezért a tippek nem kerülnek majd pénzbe, de nem is garantálok semmit cserébe: akár nagy veszteségek is jöhetnek, hiába a legjobb tudásom és összes tapasztalatom vetem is be. A tippeket magam is megjátszom pénzzel, bár szerény mértékben: mindössze 3125 forintból indítom el a tippelést  2018. szeptember elsején és csak akkor növelem majd a befektetést, ha sikeres lesz. Ezzel is kockázatkerülő vagyok. Bár leginkább azt szeretném, ha magától nőne. (A 3125 forint azért ennyi, mert ebből nő majd kerekre a tétösszeg a bankrollok duplázásakor.)

Így játszom meg a tippeket


Mindenki saját maga döntse el, követi-e fogadással a tippeket, vagy válogat-e azok közül, és milyen szisztéma szerint fogadja meg azokat. Mindenesetre leírom, hogy én hogyan csinálom:

  • minden tét egyenlő mértékű, a kezdő bankroll (induláskor 3125 forint) negyede
  • folyamatosan vezetve van, hogy a teljes fogadási időszak alatt mennyi a legmagasabb elért egyenleg (csúcsegyenleg)
  • amikor a pillanatnyi egyenleg a csúcsegyenleg 75 százaléka alá esett, akkor megszüntetem a fogadást pénzzel, csak virtuálisan követem és akkor szállok vissza pénzzel, ha a újra elérte a 75 százalékot. Ez biztosítja, hogy ne veszítsek túl sok pénzt, ha váratlanul leromlik a találati arány, illetve azt is, hogy a stratégia a visszaemelkedéssel bizonyítsa, hogy újra érdemes arra, hogy pénzt öljek bele
  • tétemelés, bankroll emelés és pénzkivétel nincs, tehát minden tét egyenlő mindaddig, amíg a bankroll, vagyis az egyenleg el nem éri a kezdő összeg négyszeresét, vagyis először a 3125 forint négyszeresét, azaz 12.500 forintot. Ekkor duplájára emelem a tétet, az tehát már nem a 3125, hanem a 6250 forint negyede lesz, ezzel egyben a 6250 forint lesz az új bankroll is, a négyből fennmaradó két régi bankrollt pedig fele-fele arányban tartalékba teszem, illetve elköltöm (kezdetben 3125-3125 forintot).
  • A tartalék célja, hogy az esetleges teljes pénzvesztés után lehessen folytatni a fogadást a korábbi bankroll összegével, annak negyedére eső tétekkel. 
  • A pénzkivétellel azonban addig várok, míg az egyenleg jelentősen eltávolodik a kezdő bankrolltól, amivel az a célom, hogy az elején, amikor még kicsi az egyenleg össze a téthez képest, ez a pénz fedezetet biztosítson még további két tétre, amennyiben az eredeti egyenleg a 75 százalékos védelem ellenére elveszne (ami úgy következhet be, hogy a 75 százalék fölé történő visszatéréskor, tehát amikor a vesztések után pénzzel is beszállok újra, megint pont veszít). Vagyis ezzel tulajdonképpen nem 4, hanem 6 tétre elegendő pénz van már kezdetben is. Amikor később megemelkedik az egyenleg úgy, hogy 6, vagy több tétre már önmagában is futja, csak akkor veszem ki ténylegesen a kivételre szánt pénzt.
  • Egyenlegpótlásra csak a kivételre szánt pénzt használom, a tartalékba tett pénzt nem! Ha az egyenleg után a kivételre szánt pénz is elfogy (amivel tovább nyújtózkodtam a takarómnál), akkor a félretett tartalék bankrollból annak negyedével folytatom a fogadást.
Vannak kifejezetten rossz napok (ilyen volt például a 2018. augusztus 26. vasárnap), amikor minden papírforma felborul, és minden tét veszít, hatalmas veszteségeket okozva, ezért a téteket - napi több tét esetén is - csak egyesével teszem meg a 75 százalékos egyenlegvédelmi szabály miatt.

Valamilyen egyenlegvédelemre mindenképpen szükség van a veszteségek ellen, ez lehet az enyémtől eltérő is. Például napi egy vesztés után felfüggesztheted a további fogadást a napon (egy napot a dátumvonaltól dátumvonalig javaslok, nem magyar idő szerint), vagy megteheted, hogy előre nem fogadsz a várhatóan rossz napokra, amire a nap első mérkőzéseiből már következtethetsz.

Veszteség esetén azonban tétemelést nem javaslok semmiképpen, tehát hogy a következő nyeréssel minden veszteséget azonnal visszanyerj, mert ez a pénz gyors elvesztéséhez szokott vezetni.

Megteheted azt is, hogy az egyes variációkra külön-külön bankrollból fogadsz, bár a veszteségek csökkentése érdekében ilyenkor is javasolt egy meccset csak egy bankrollban megfogadni akkor, ha több variáció is kihozza.

A tippek nyomonkövetése


A tippeket az alábbi oldalon követheted nyomon, itt pedig e-mailben is feliratkozhatsz a tippekre.

Mivel teljesen általános, hogy a tippadó oldalak csalnak a múltjukkal, hogy nyereségesnek tűnjenek, ezért szükségesnek tartom külön leírni, hogy itt semmiféle korrekció nem történik a múltbeli adatokon. Jelenleg naponta 20-30 ember olvassa a blogot, a hozzászólások pedig nem korlátozottak, így azonnal kiderülne, ha csalnék. A csalásnak azonban az esetemben semmi értelme nem lenne, hiszen semmilyen érdekem nem fűződik hozzá. Ezért a tippek múltjában megbízhatsz.

Variáció kódok értelmezése


Végül mellékelem, hogy az egyes kódok milyen jelentéssel bírnak. Csak ez a kódolás biztosítja, hogy visszakövethető legyen, melyik tippforrás milyen tippet adott és azok közül melyik lett figyelembe véve az egyes variációk során.

Induláskor 2018. július 7-e óta több mint 1200 mérkőzés van az adatbázisban, amiből a kiválogatás történik, de a napi mérkőzésekkel folyamatosan bővül.

Az Sfstats.net tippjét az ő logikájuk alapján, de saját magam állítom elő, így nem fordulhat elő olyan, hogy nincs tipp.


Wettpoint.com Bettingclosed.com Prima Tips mobilalkalmazás Sfstats.net
1 a h o v
2 b i p w
12 c j q
nincs tipp d k r
1X e l s
X f m t x
X2 g n u

Példa: cov kód =  Wettpoint tippje 12, Bettingclosed.com tippje nincs figyelembe véve, Prima Tips tippje 1, Sfstats.net tippje 1

2 megjegyzés:

  1. Reméljük, rengeteg siker születik az új módszerrel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kildaros! Köszönöm, én is remélem, annak ellenére, hogy pont az első nem sikerült. Üdv.: Peti

      Törlés