2018. szeptember 14., péntek

Maradok a Tippnyerő 2.2-nél

fotó: HolgerLi
Eléggé letört, hogy a szerdai thaiföldi tipp, mely az első Tippnyerő 2.2-es tipp volt, veszített, és ezzel zsinórban három veszteség állt össze, a Tippnyerő tippek 2018. május 30 óta írt történetében először: egymás után vesztett a Tippnyerő 2.0, a Tippnyerő 2.1 és a Tippnyerő 2.2 első és egyetlen tippje is.

Az elmúlt két napot jószerivel mással sem töltöttem, mint újragondoltam ezt az egészet. Rengeteget modelleztem-szűrtem-agyaltam, de az jött ki, hogy még mindig a Tippnyerő 2.2 a legjobb lehetőség, amivel pénzt csinálhatok, akármi is történt szerdán.

Tegnap olvastam egy cikkben, hogy problémát jelent, ha szétforgácsoljuk az erőinket és nem összpontosítunk egyvalamire. Az is nagyon gyakran eszembe jut, hogy oké, eldöntöm egy stratégiáról, hogy nem használom többé, de vajon hogyan teljesíthet utána? Nem lehet-e, hogy csak a kitartás hiányzik egy rossz széria végéig és utána szárnyal?

Persze nyilván látszik egy tippforrásról, ha tehetségtelen, és nem érdemes rá az időt és energiát pazarolni. De a Tippnyerő 2.2 valójában nagyon biztató, még akkor is, ha az eredmények múltbeliek. Azt értem, hogy most beletenyereltem egy rossz szériába, de nehéz lenne elhinnem, hogy ez tartósan így maradna.

Azonkívül nincs is alternatíva, nem találtam. Tehát ki kell tartanom a Tippnyerő 2.2 mellett, ez a legjobb lehetőség, ami szóba jöhet!

Azt is pontosan tudom, hogy a múlt nem jelent semmit a jövőre nézve a sportfogadásban. Viszont a tippforrásaim tippjeiből képzett stratégiák olyanok, amelyekben tök furcsa lenne, ha holnaptól homlokegyenest megfordulnának és tartósan veszteségbe mennének.

Ezek ugyanis meglévő értékelő rendszerek eredményei, nem pusztán vaktában lövöldözött 1X2 találatok. És ezek a rendszerek ugyanúgy működnek mindig, hiszen gépek. Vannak köztük, melyek a tabellán elért életútra, vannak, melyek a formára alapoznak, szóval egész jó ezeket vegyesíteni. Főleg érdekes, hogy közülük a formára épülő tippforrás hozza a legjobb teljesítményt, aminek semmi köze az éppen találkozó csapatokhoz, hiszen csak a múltat mutatja. Vagy ezzel mégis?

Nagyon sokféle próbát tettem az elmúlt két napban. Nem csak az egyes tippforrások teljesítményét vizsgáltam, hanem minden adatot (ODDS, saját stratégia százaléka) is újraépítettem, beleértve az ezeken belüli tartományok nyereségének és veszteségének, illetve az ezek közti határoknak a vizsgálatát is.

Tök jók a Wettpoint 1X tippjei, vegyítve az Sfstats.net 1-es tippjeivel, de az Sfstats.net az eddigi közelmúltbeli fiaskók ellenére is iszonyúan jól teljesít önmagában is. Sőt, a Prima Tips és az Sfstats.net együtt is nagyon jó, ezek mind a kívánt 66,66 százalékos találati arány felett vannak, 31, 55 és 75 meccs után. (Utóbbi az Sfstats.net száma egyedül.)

A teszteléseim, modellezéseim nem igazolták azt a tézist, hogy a többi (rosszabb) tippforrás lerontja az Sfstats.net jó eredményeit. A Wettpointtal 67, a Prima Tipssel 69 százalékos a találati arány, míg az Sfstats.net egyedül 67 százalékos. Igaz, a vegyített verziókban kevesebb a tipp, de az arány ugyanannyi, vagy még jobb. És a vegyítés talán segítheti elkerülni a rossz szériákat is, hiszen szűrőként viselkedik.

Megvizsgáltam a 2-es (idegen) fogadásokat is. Meglepő módon, itt veszteséges az Sfstats.net (idegenben persze nehezebb nyerni, a hazai pálya előnye legendának számít, és ez tényleg igaz), és a Prima Tips is, azonban nagyon feljön az eddig figyelmen kívül hagyott Bettingclosed, mely a hazai tippekkel veszteséges, és jól nyomja még a Wettpoint is. Az összeengedésükből 21 meccsből két hónap alatt csak öt veszített, ami 76 százalékos találati arányt jelent 1,75 átlagos nyerő ODDS mellett. Csupa 1000 forintos tétekkel ez egyébként 7090 forintos nyereség, és egyszer sem ért össze két vesztés, és csak egyszer volt egy nyereség két veszteség közt, a többinél több nyereség is volt, ami már visszahozta a veszteséget azonnal. Persze ez nem garancia a jövőre nézve, mindenesetre imponáló múlt. De a 2-es idegen győzelmű fogadást változatlanul nem preferálom, így ez most inkább csak egy kísérlet, ami a határokat feszegeti, aztán majd meglátjuk, mire jutok vele.

A lényeg, és ezzel a Tippnyerő 2.2 stratégia tehát változatlan marad: hazai tippek, az 1,65-1,9 Tippmixpro.hu ODDS tartományból, 6 bajnoki forduló feletti bajnokságok, fogadóiroda hazai kimenetel-becslése és a saját rendszerem szerint legalább 20 százalékos értékelés. Ezekkel továbbra is cél a kétharmados (esetleg picivel az alatti) találati arány, ami képes nyereséget termelni hosszú távon is. Azokat a variációkat emelem ki mindig a tippforrások tippjeinek összevetéséből, melyek a legjobb találati arányúak 21 meccs után is (és a felfedezésük után is megtartják ezt, legalább 6 meccsen át), továbbá megütik a minimális találati arányt, ami most 65,46 százalékra van beállítva (ez az elvárt 66,66 és a legalacsonyabb ODDS-oknál a veszteség határát jelentő 60,61 százalékos tartomány felső egyötödével csökkentett érték).

Ahogy ígértem, 2018. szeptember 24-ig (hétfő) nem lesz most tipp, így hírlevelet sem küldök. Ez alatt lesz két bajnoki fordulós hétvége, amelyből átlagosan kb. 200-250 újabb meccs adata kerül be az adatbázisba. Megnézem majd, hogy ezekkel hogyan muzsikál a Tippnyerő 2.2, megmarad-e a "v" kódjelű variáció esélye, illetve hogyan teljesítenek más variációk.

A hét végi értékelésekben fogok beszámolni az eredményekről, esetleg egy külön posztban is a másfél hetes tesztelési időszak után. Kérem, hogy szurkoljatok a csapatok mellett nekem is néha, mert most elég nehéz időszakomban vagyok a stratégiaalkotásban, és a nehéz időszakban sokkal fontosabb a kitartás, mint amikor dől a lé.

Köszönöm!

4 megjegyzés:

  1. Figyelünk es szurkolunk, kitartas:)))
    A puding probaja az eves, avagy elesben derül ki,mi hogyan müködik, visszamenöleges eredmenyek alapjan kalkulalni mindig necces.
    Lennenek ötleteim, hogy mit merre, de nem akarok bezavarni fölös okoskodassal, csak annyit, hogy ha nem gond, akkor mindenkeppen vezesd külön, hogy milyen tippeket dob ki a sajat ertekelörendszered. Tehat elöször mindennap lefuttatni, tippelni, tarolni egy tablazatban, aztan összevetni a többi elemzö-tippado dolgaival.Mindenkeppen több heti 'eles' jatek utan lesz erdemes következteteseket levonni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jamie! Sokakban felvetődhet a kérdés, mi a csuda ez a blog itt, hogy csak nyavalygok állandóan, meg vesztes tippeket rakok ki, stb. Ennek a blognak éppen az a lényege, hogy a sportfogadás iránt érdeklődő közösség előtt nyíltan végzem ezt az öntanuló tesztet, amellyel le kívánom győzni a rendszert, és ebbe bárki beleszólhat, hátha én csinálok valami hülyeséget. Úgyhogy ha írsz a peter (pont) high111 (kukac) gmail (pont) com e-mail címre, szívesen elküldöm Neked az eddigi összes adatot, köztük a saját értékelőrendszerem adatait és szabadon próbálgathatsz Te is, hátha valami olyanra hívod fel a figyelmemet, amit én nem vettem észre. Köszi, ha bármit segítesz egy tökéletesebb stratégia megalkotásában! Üdv.: Péter

      Törlés
    2. Nem olyan nagy tragedia az a tripla, tekintve, hogy van egyenlegvedelmed.
      A multkor egyebkent ezert irtam, hogy necces 25%-al fogadni.
      Mire vissza emelkedik az egyenleged addig 1-2 het is eltelhet, es addig folyamatosan nyomas alatt vagy.Megkerdöjelezed az elkepzeleseidet, a modszeredet, semmiben sem leszel biztos.
      Ha a hatterben nem irtad tovabb, hogy mi lenne a tovabbi tipp, akkor javaslom, csinald tovabb valtozatlanul.
      Most megtapasztalhatsz egy melypontot, latod hogyan reagalsz a nehezsegekre, es hogy hogyan jössz ki belöle.Ugye penzedbe nem kerül ez a tapasztalat, mert müködik az egyenlegvedelem.
      Szoval a helyedben en csinalnam tovabb, valtozatlanul.

      Törlés
    3. Szia Jamie! Köszi az erősítést! Rengeteget dolgozom azóta is a stratégián, és nekem is az jött ki, hogy teljesen jó az irány. Az első 2.2 verziójú meccsnek, a thaiföldi Pratchuapnak egyébként tényleg győznie kellett volna, tehát nem a szisztémával volt/van a baj, hanem ez a meccs volt a kivétel. Remélem, a jövő bizonyítja majd ezt. Üdv.: Peti

      Törlés