2018. október 2., kedd

Nagyon nem akar ez menni...

Ma volt először két tippem, és mindkét tippem vesztett. A Freesoccertip.net az Aston Villára tippelt, az is veszített, a Prima Tips pedig az én egyik meccsemre, így nyilván az is.

Közülük külön kiemelkedő a Newport-Macclesfield meccs, ahol a tabella alján álló csapat támadt fel hamvaiból a tabella második helyezettjének otthonában: a meccsen három tizenegyes is esett, és a hazaiak a mérkőzés utolsó percében tudtak csak egyenlíteni, a véghajrában.

Milyen durva egy nap volt! Megnéztem a Prima Tips mai legerősebb esélyű 1-es tippjeit, egy kivételével mindegyik veszített:

Newport-Macclesfield 88%, 3-3
Carlisle-Grimsby 66%, 0-1
Macara Ambato-El Nacional 62%, 2-2
TT Hanoi-XSKT Can Tho 62%, 3-0
Barnsley-Plymouth 62%, 1-1 
AmaZulu Durban-Maritzburg Utd 59%, 0-0
Wimbledon-Bradford 59%, 0-1
Than Quang Ninh-SaiGon FC 51%, 1-2


Túl azon, hogy már elmélkedtem azon, hogy van rajtam rontás, ami egyértelműen nem nem engedi, hogy a pénzügyi céljaim (köztük a Tippnyerő tippek) sikerüljenek, és a párkapcsolatomban sem tudok előrelépni emiatt (és abban, hogy kb. 5-10 éve valami rontás vagy átok van rajtam, abban 100 százalék biztos vagyok!), a két mai vereség kapcsán megnéztem, milyen nap is volt ez a mai a többi fogadás szempontjából.

Egy augusztus végi bejegyzésemben már utaltam rá, hogy vannak olyan napok, amikor már a nap nagyon rosszul kezdődik a papírforma szempontjából. Ilyenkor sajnos valószínűbb, hogy a későbbi mérkőzésekkel is baj lesz.

Akkor azt állapítottam meg, hogy ha - a dátumvonaltól indulva - a Tippmixpro.hu választékából legalábbis, de a napi első 5-10 meccs közt van legalább két 2-es (idegen) győzelem, mely a fogadóirodával ellentétesen győz, akkor azon a napon kevéssé valószínű a papírforma egészen az európai térfélen zajló meccsek végéig.

Nos, a mai mindenre 2-es fogadásos grafikon (amivel augusztus végén is kísérleteztem) ezt mutatta:


Jól látható, hogy már a mai első öt meccsben megvolt a két idegen győzelem, vesztettek is a tippek, a Freesoccertip.net és a Prima Tips tippjével együtt ma mind a négy tipp veszített!

A múltkor annyira komolyan gondoltam, hogy vizsgálni kellene ezeket a napokat, hogy készítettem egy táblázatot, mely automatikusan kiszámolja a nap kezdete óta eltelt meccseket, nem csak a mindenre 2-es, de a mindenre 1-es, illetve mindig a fogadóirodával ellentétesen fogadva is. Ebből jött le ez az eredmény.

Legegyértelműbben a 2-es fogadás szokott teljesíteni, ha a napi papírformát elemezni kell, ugyanis a 2-es meccsek csak a meccsek kb. negyedét teszik ki, így ennek a fogadástípusnak egyértelműen folyamatosan csökkenő egyenleget kéne mutatnia. Ma viszont növekedett a nap elején, a csúcson - csupa 1000 forintos tétekkel - közel 8 ezer forintig emelkedett volna az egyenleg, ha mindenre 2-essel fogadok.

Most utólag megnéztem a legutóbbi három napot, amikor volt Tippnyerő tipp. Szeptember 25-én nyert, 26-án vesztett, 28-án nyert a tipp. A három nap közül az első napban nem volt legalább 2 idegen győzelem a fogadóirodával szemben, aznap győzött is a tipp, a másik két napon viszont felborult a rend: amelyik napon volt két idegen győzelem a napi első 10 meccs alatt, ott győzött a tipp, amikor pedig nem volt, ott vesztett.

Nyilván nem húzható rá ilyen egyértelmű formula az esti tippekre, hiszen aznap is nyer sok mérkőzés a papírforma szerint, de változatlanul kutatom tovább, hogy valahogy jelezhető-e előre, amikor ilyen gyásznap várható estére, mert minden tipp veszít.

13 megjegyzés:

  1. Szia Péter! Én kezdek hinni a rontásban. Az a baj, hogy szerintem rajtam is van, és kettőnkét együtt már nem bírja el a rendszer. El sem tudom képzelni amúgy, hogy mennyi munkát ölsz bele ebbe. Nekem tegnap reggel valamiért rossz előérzetem volt, ezért nem is tettem meg a tippeket, csak valamikor délután. Viszont közben fél napot nézegettem az interneten fellelhető infókat a két meccsel kapcsolatban. Kerestem a rossz előérzetem okát. Nem találtam semmit. Sem sérülést, sem rossz formát. Bármilyen tippadó oldalt néztem, teljesen egyértelműen a te tipped jött vissza mindenhonnan. A Newportra ráadásul kizárólag hendikepes fogadásokat láttam. Szóval teljesen egyértelmű volt, hogy meg kell tenni. A második félidő közepén rápillantottam az eredményekre. Romokban hevertem. Ez hihetetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kildaros! Rendkívül sajnálom a veszteséget, én is agonizáltam este. Leginkább azt a rengeteg munkát sajnálom, amit beleölök ebbe, szinte minden nap hajnalban fekszem, sokszor az ájulásig próbálom-tekerem-csavarom az adatokat, tippeket, hátha kijön belőle valami... Amikor megláttam, hogy az első meccs vesztett, akkor már pontosan tudtam, hogy a második is fog, mert ezt szoktam meg, ez az érzés már ismerős. Egy ideig keseregtem, aztán eldöntöttem, hogy nem adom fel. Annak ellenére, hogy az egész nap nagyon rossz volt papírforma szempontjából, megpróbáltam azonosságokat lelni a veszteségekben. Azt vettem észre, ha csak a csapatok otthoni, illetve vendégszereplését hasonlítom össze 15-15 meccsel, és azt pontozom, illetve a nyerési arányt megnézem, akkor a nagy különbségű csapatok közt valószínűbb a kimenetel. Az egyik legerősebb különbség az éjjeli CSA-Paysandu meccsre volt, rátettem egy ezrest élőben, pedig az ODDS már jelentősen megemelkedett. Végül nyert. Ugyanekkora különbség van a mai Melgar - Sporting Cristal meccsen is, megteszem az így nyert pénzt, ez már kockázatmentes. Tegyél fel csak 100 forintot (vagy amennyit gondolsz) rá, nézzük meg, hogy mit alkotnak a perui focisták, és hogy mennyire vagyunk átok alatt! (Mondjuk én biztos, hogy az alatt vagyok, de mindegy.) Majd még fejtegetem ezt az egész rossz sorozatot tovább is egy későbbi blogbejegyzésben, gyűjtöm hozzá a gondolatokat. Legyen szép a napod! Üdv.: Péter

      Törlés
    2. Nos, akkor rontásűzésre fel :) Az a százas feláldozható a perui oltáron :)

      Törlés
    3. OK. Akkor íme még három meccs, bár még nem tudom a Melgar meccs eredményét és ezek nem Tippnyerő tippek!

      1) 20:15 Union Comercio - Ayacucho
      https://www.eredmenyek.com/merkozes/KQpwvIDi/#osszefoglalas
      Itt a fogadóiroda 1-est voksol, pedig ha megnézed az Ayacucho idegenbeli szereplését, az egyenesen csapnivaló és nem méltó egy listavezetőhöz. Ez nem lehet Tippnyerő tipp, mert az összes forrásom a fogadóirodával ellentétesen voksol, ugyanakkor egyöntetűen, 2 vagy X2 győzelmet várva. Viszont az új nyerési arány mutatóm alapján a fogadóirodának van igaza. Nem tudom eldönteni, milyen kimenetel várható, ezt pénzzel ezt nem tanácsolom megfogadni, csak kövessük!

      A következő két meccs viszont megérhet egy-egy százast:

      2) 19:00 Oskarshamn - Atvidaberg 1, ez egy elég erős tippnek tűnik, bár az Sfstats.net nem így gondolja (ODDS 1,37)

      3) 19:00 Trakai - VMFD Zalgiris 2, ez is elég erős tipp, ezt viszont mindenki így gondolja, a fogadóiroda, a tippforrások és a nyerési arány mutatóm is (ODDS 1,42)

      Aztán... meglássuk! Szigorúan csak 100 forinttal!

      Hajrá!

      Üdv.: Péter

      Törlés
    4. Hááát, a Melgar meccs éppenséggel bejött :) Úgyhogy ez sikeres tapasztalatnak számít, vagy rontás úr aludt hajnalban és nem figyelt.

      Törlés
    5. Igen, meglásssuk melyik, mindenesetre én a két százast már beáldoztam a fenti két meccs oltárán, oszt este 9-re kiderül, hogy az égiek visszaadják-e? Szép napot Neked!

      Törlés
    6. 55. perc környékén egyelőre az látszik, hogy a Melgar meccsen aludt a rontás... Mindkét százassal megtett tipp épp ellenkezőleg áll, mint kellene :(

      Törlés
    7. Ez most már tényleg nem tudom, hogy miért van. Tényleg nem normális dolog ez már, gyenge 1,3-1,4-es ODDS-ok voltak. Írtam róla egy posztot:
      http://tippnyero.blogspot.com/2018/10/quo-vadis-hova-mesz.html

      Viszont az Union Comercio - Ayacucho meccs bejött, annak ellenére, hogy az Ayacucho már kezdett feljönni a formájában. Erről fogok majd írni egy posztot később.

      Nem állunk meg, tolom most tovább, hogyan tudnánk hatékonyabbak lenni a nyerés érdekében, ne félj, nem adom fel. Ha az első három hónap ilyen jó volt, akkor nem tudja elfogadni az igazságérzetem, bárhogy is rángatnak odaföntről közben nagyokat röhögve, hogy ne lehessen visszaállni arra a pályára! Szép álmokat! Péter

      Törlés
  2. Szoval az ellenfogadas tetemelessel tenyleg nem lenne az ördögtöl valo dolog... a freesoccertip free middle oddsai ellen fogadva augusztus 1. ota nezve nyereseges lenne a buli. A leghosszabb vesztö szeriaban 5.-re jött volna talalat.Sajnos az ellenfogadas oddsait nem tudom visszanezni,igy csak 2,0 atlagoddsal szamoltam.
    Konkretan most hetfö ota vezetem a pontos oddsokat, par het utan meglatjuk, mi lesz.

    VálaszTörlés
  3. Hogy valami használhatót is írjak: muszáj kalkulálni azzal, hogy minden csapatnak vannak botlásai, gyenge pillanatai.
    Azon gondolkodom, hogy valami mgas felbontású grafikonon kellene ábrázolni egy csapat előre haladását, azután próbálni valahogy elemezni azt, mint egy tőzsdei árfolyamgörbét. Valahogy úgy, mint ahogy az sfstats csinálja, csak részletesebben, és nem csak az utolsó pár meccs alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jamie! Ezer köszi, hogy foglalkozol a tippekkel! Az ellenfogadással az a bajom, hogy kockázatosabb: május-júniusban a Freesoccertip.net-nek egyszer egy 13-as, egyszer meg egy 6-os nyerő sorozata is volt, ami ilyenkor elviszi a bankrollt.
      https://tippnyero.blogspot.com/2018/07/remek-strategiat-talaltam.html
      (Persze ez jöhet normál tippként is, de május óta a leghosszabb veszteségsorozata 4 volt.) Ahhoz valami elképesztően pocsék tippadót kéne találni - a Freesoccertip.net szerencsére nem tartozik ezek közé -, hogy az ellenfogadás sikeres legyen, főleg tartósan. De én már foglalkoztam ezzel korábban,
      http://tippnyero.blogspot.com/2017/07/az-ellenfogadas-is-lehet-sikeres.html
      de nem jutottam vele semmire végül.

      Azért próbáld ki, hátha. (Ja és lassan a Tippnyerő tippekre is rá lehetne húzni egy nyereséges ellenfogadást, bár ez nekem rengeteg kísérletezés után sem sikerült.)

      A tőzsdei grafikonon már én is gondolkodtam... A Wettpoint.com rajzol ilyen görbéket, de ők nem a győzelem-veszteség, hanem a tabellapozíció változásai alapján, ami persze összefügg, csak éppen más csapatok is hatással vannak a tabellapozícióra, míg a győzelemre-vesztésre nincsenek. Hát mit mondjak, eléggé érdekes görbék jönnek néha ki...! Legyen szép a Te napod is! Üdv.: Péter

      Törlés
  4. Sziasztok! Ezen a tőzsdei grafikonon én is gondolkodtam már, elvégre az előre tud jelezni néhány dolgot az árfolyamok alakulásáról, talán a csapatoknak is lehet valami hasonló mutatója... A fene tudja már, valami matematikai algoritmus, vagy bármi.

    VálaszTörlés
  5. Szia Omega! Örülök, hogy hallok Felőled, és tudom, hogy lógok még az e-mail válasszal is, de egyszerűen hetek óta a sportfogadással kelek-fekszem...

    Szóval. Gondolkodtam ezen az árfolyamon, és az jött ki, hogy tulajdonképpen az én friss kísérleti módszerem, ha nem is grafikusan, de lényegében valami ilyesmit csinál. Persze nem a tőzsde tudományos megalapozottságával, de itt arra nincs is szükség. Nem is magára a grafikonra van szerintem szükségünk, hanem valamilyen algoritmusra, amely a korábbi mozgásokból következtet a változásokra.

    Ugye, mit szeretnénk a grafikontól? Hogy megjósolja, a következő meccs merre fog indulni? Emelkedik (győz), stagnál (döntetlen) vagy csökken (veszt).

    Én valójában két mutatót képzek mindkét csapat utolsó 15 meccséből, de a hazai csapatnál csak az otthoni meccsei után, a vendégcsapatnál csak az idegenbeli meccsei után. Egyrészt minden győzelem után 1 pont jár, minden veszteség után mínusz 1 pont, a döntetlen 0 pont. Ebből mindkét csapatnál kijön valamilyen egyenleg. Ez +15 és -15 pont között változhat ugye. Másrészt megnézem, hogy hányszor győzött a csapat a 15 meccsből és mindkét csapatnál kiszámolom ennek arányát. Ez pedig egy 0 és 100 százalék közötti érték lehet.

    Ezeket tanulmányozom most. Nincs még használható mennyiségű adat, ezért semmit sem tudok még mondani erről a módszerről. Sem azt, hogy kuka, sem azt, hogy módosítani kell. De most az látszik belőle - és eddig két ilyen kijelölt meccsből kettő bejött, persze lehet, hogy csak szerencsém volt -, hogy ahol nagy a különbség az értékekben (kb. 10) ÉS a százalékban is egyidejűleg (minimum 30-40 százalék), ott az esélyesebb csapat valószínűbben nyer, mint az alsóbb tartományokban. Persze nem csak e szerint döntök: emellett továbbra is figyelem a saját rendszerem és a tippforrások adatait is, és ezekből együtt képezve választom ki a meccset.

    Már ígértem feljebb, megjegyzésben, de posztban is, hogy amikor másfél hétig nem voltak tippek, akkor találtam pár érdekes dolgot, amiről fogok még írni.

    Az egyik ilyen szerint a mai, 20:15 Union Comercio - Ayacucho meccs https://www.eredmenyek.com/merkozes/KQpwvIDi/#osszefoglalas egy típusmeccsnek számít. Ez az a helyzet, amikor minden esély az idegen csapat mellett szól, de mégis a hazai győz. Az eddigi adataim szerint az ilyen helyzetekben, tehát amikor a fogadóiroda a látszólag gyengébb HAZAI csapat mellé állt, rendkívül ritkán téved, fordítva inkább (tehát idegenben). Azért szóltam előre, mert ez egy ilyen ritka és tipikus helyzet most, ezért rendkívül kíváncsi vagyok az eredményre - és ezzel az új kísérleti módszeremre is! Minden adat az Ayacucho győzelme mellett szól, kivéve a mostani új módszeremet és a fogadóirodát, melyek az Union Comercióra voksolnak.

    A valóságot meglátjuk este! (Istenem, csak döntetlen ne legyen!)

    Szép napot Neked! Üdvözlettel: Péter

    VálaszTörlés