2018. október 5., péntek

Quo vadis? (Hová mész?)

Nem tudom megállni, hogy ne térjek ki arra, hogy Kildarossal levelezünk itt az átokról, vagy rontásról. Egy új módszerrel kísérletezem, mely tovább szűri a már így is agyonszűrt tippeket, és mióta erre váltottam, egyfolytában csak vesztes tippek jönnek, miközben maga a módszer, amin kísérletezem, egyébként meg iszonyú sikeres (lenne, illetve lehetne).

Ugyanis amint tippek lesznek belőle, leromlik. Amíg csak pusztán követem, addig még jó, de amint azt mondom, hogy ez megérett a tippelésre is, legott leromlik.

Értem én, hogy a sportfogadásban ami a múlt, az nincs kapcsolatban a jövővel, de ez azért akkor is túlzás.

Váltok a jobb Tippnyerő tippekre, egyből veszít az első tipp. Váltok a másodikra, egyből veszít, váltok a harmadikra, ami még jobb, az is veszít. Aztán végre győz egy, majd kisvártatva publikálom az első két tippet egyszerre, és mindkettő veszít.

Majd elkezdek még tovább szűrni tippeket, tehát nem a módszeren változtatok, csak még jobban szűröm, és amint publikálok kettőt, az mindkettő veszít. Nem is akárhogy: az esélyest mindkét esetben legyőzi a gyengébb csapat.

Értem, hogy külön-külön ez bekövetkezhet, miért is ne, de így egyben... szóval erre azért mennyi már az esély???

Főleg, hogy a Tippnyerő 2.0-ig, tehát három hónapig alapvetően semmi baj nem volt a tippekkel, nyereségesek voltak. Azóta meg itt bukdácsolok... Szóval ez... így... egyben... na nehogy már, hogy normális legyen! Csak azt nem értem, a Tippnyerő 2.0-ig leadott tippek három hónapig miért mentek olyan jól???

Talán vissza kéne térnem az emberi kiválasztáshoz, amikor most meg remekebbnél remekebb Tippnyerő 2.2 variációk kecsegtetnek a győzelem felé?

Nézzük meg a következő meccset! Bár ez nem Tippnyerő tipp, de ettől függetlenül elég jól esélyes. Kérem, hogy senki ne fogadja meg pénzzel, mert akkor biztosan veszíteni fog, így viszont biztosan győzni:

2018-10-06 02:05:00 Labdarúgás, Argentin 2. Instituto Cordoba - Santamarina Tandil 1,82

Ez - ha nem is a legjobban, de - a mai választékból az egyik legjobban megtippelhető kimenetelű meccs.

Elmondom, mi lesz.

Ez most győzni fog. Utána én hozok egy pontosan ugyanilyet, leírom, hogy ezt most megtippelem pénzzel, és az meg tutti veszíteni fog...

Na mibe, hogy így lesz? ;-)

10 megjegyzés:

  1. A többi tippedet már nem kommentálnám, utólagos okoskodás lenne, de itt még időben vagyunk.
    Ebben az argentin meccsben nagyon benne van a döntetlen.Szezon eleje, adott két gyengén muzsikáló csapat. A hazai eddig 4 meccsből még nem ikszelt, a vendég idegenben még pontot sem szerzett.Nálam ez nem egyértelmű hazai győzelem.

    VálaszTörlés
  2. Még két személyes meglátás: ha valami sikeres dolog vakvágányra fut, olyankor érdemes visszatérni a kezdőpontra, vagy legalábbis arra pontra, ahol még működött.
    A másik dolog: az oddsok nélküli tippelés.Tehát választ az ember egy közömbös meccset és próbálja belőni a várható kimenetelt, tekintet nélkül az oddsok nagyságára. A nagy nemzetközileg ismert sztárcsapatokkal kapcsolatban prekoncepcióink lehetnek, az oddsokkal szintén, terelnek minket valamilyen irányba.

    VálaszTörlés
  3. Mindazonáltal sajnos egy meccs kimenetelét rendkívül sok esemény befolyásolja, de erről már többször beszéltünk. Nézzük példának a tegnapi Chelsea-Vidi meccset. Nem tudom, az értékelő rendszer mit hozott volna ki, mert ugye a meccs brutálisan kívül esik az oddshatáron. Bet365-ön hazai csapatra 1,083 , vendégre 34 volt a szorzó. Tök egyértelmű a helyzet, ha bármilyen cikket elolvas az ember, vagy egyszerűen csak a józan paraszti eszére hallgat, több gólos Chelsea siker volt előre vetíthető. Ha leegyszerűsítjük a dolgot, akkor bejött az 1,083 , mivel győzött a Chelsea. Csakhogy! Nem több gólos, hanem 1-0-ra kiszenvedett győzelem volt. A Vidi hajszálra volt, hogy minimum döntetlenre mentse a meccset, vagy épp nyerjen. Természetesen felbillent a pálya, rengeteg hazai helyzet volt, bejöhetett volna a több gólos siker is. De nem jött. Mivel a Vidi játékosok életük meccsét játszották, 1000%-on koncentráltak, biztos hogy nem akartak lebőgni, kiadtak magukból mindent, illetve ott volt a közönség, ugyanis az 1200 magyar drukker konkrétan leszurkolta a 38000 londonit. Hát hogyne kapna ettől többszörös motivációt egy magyar csapat. Ráadásul a Chelsea játékosok sokat tüzeltek kapura, de semmi nem jött be nekik. Szóval, ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy iszonyú sok a szóba jöhető tényező és a meccs képe nem a bukik által megadott oddsokat tükrözte. Messzemenőkig nem. De valójában nekünk nem is az a cél, hogy 100%-ban eltaláljunk mindent, elég az a 66% :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kildaros! Az alacsony ODDS miatt a tegnapi Vivi meccs sajnos nem szerepel az adatbázisomban, így utólag pedig már nehéz lenne megmérni az esélyeket, főleg, hogy nem is bajnoki meccs volt.
      Nekem változatlanul az a koncepcióm, hogy 1,65 és 1,9 közti ODDS-ok, és nem kell mindegyik meccsnek nyernie, elég az, ha minden háromból kettő nyer. Mivel vaktában kb. 40-50 százalékot kapásból el lehet érni, a fogadóiroda is kb. 50 százalékban találja el a meccsek végeredményét, azaz háromból másfelet. Ezek után szerintem az a háromból kettő eltalálás, az nem tűnik ördögtől valónak, ha egyszer nagyon erős, többszintű szűréssel és többféle gépi koncepcióval dolgozó tippelő portálok tippjei közül választjuk ki a meccseket. És mégse megy... Persze lehet, hogy ez egy rossz időszak most, és hamarosan visszatér az, ami hónapokig ment ezeknek a portáloknak...

      Szép hétvégét Neked is!

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés
  4. Kedves Jamie! Egyetértek, hogy az argentin meccs nem a legideálisabb választás, ám a mai választékból relatíve még ez a legerősebb egyik. A Wettpoint 12 kétesélyre voksolja, de a többiek szerint ez mind 1-es kimenetelű meccs, a Prima Tips szerint 71 százalékban. Ugyanígy gondolja a fogadóiroda és az én értékelő rendszeremben is 23 százalékos a hazai győzelmi esély, ami a határ feletti érték. Közel 50 százalékos a két csapat győzelmi aránya a hazaiak javára (a hazainak otthon, illetve a vendégnek idegenben), és elég markáns, 15 pontos a hazaiak előnye, ha minden győzelemre 1 pontot adok, minden vesztésre pedig mínusz 1-et. Ezért választottam ki ezt a meccset, de tényleg ne fogadjátok meg! :) Ez ráadásul nem is Tippnyerő tipp, mert nincs még meg a hat fordulója.

    A vakvágányos kommentet köszi, én is pont ezen agyalok, hogy hogyan tovább, mivel az eddigi egyetlen esélyes variáció, az eov is leromlott a két legutóbbi tipp elvesztésével, ámbátor összességében még mindig jó a "felfedezése" óta. Lehet, hogy azt kéne tenni, hogy megfordítom az eddigiekhez képest: amit a tippadók javasolnak, én azt erősítem meg intuícióval... Még nem tudom.

    Az én rendszerem (ami csak egy része az értékelésnek, de az ő rábólintása is kell most már ahhoz, hogy egy tippből Tippnyerő tipp legyen) teljesen független az ODDS-tól, mégsem értem el vele önmagában semmit. Veszteséges, még ha csak a legerősebb tippeket teszem egymás mellé, akkor is. Szóval én ezt egyébként tényleg nem értem. Eddig azt hittem, vannak valóban mérhető esélyek a sportfogadásban, ellentétben mondjuk a lottóval, de ennyi egyhuzamos veszteség után már kezdek abban is bizonytalan lenni, hogy fiú vagyok-e vagy lány... :(

    Agyalok, hogy hogyan legyen tovább.

    Addig is, íme egy viszonylag erős tipp mára, nézzük meg, hogy a tegnapi fiaskó megismétlődik-e! Kérem, hogy senki se fogadja meg pénzzel!

    2018-10-06 02:00 Santos Laguna - Atlas de Guadalajara 1,52 (a Wettpoint kivételével mindenki 1-esre mondja, a Wettpoint 12-re, de ő eleve csak kétesély tippet ad). 60 százalékos a győzelmi arány különbségük, a pontjaik különbsége, ha a a legutóbbi 15 meccsből a győzelem 1, a vereség -1 pontot ér, 18!

    https://www.eredmenyek.com/merkozes/IwQRgLU7/#osszefoglalas

    Ha ez nem győz, akkor mi? Az 1,01 ODDS?
    Hajnalban már tudni fogjuk a választ!

    Szép hétvégét, Jamie!

    Üdv.: Péter

    VálaszTörlés
  5. Az argentin meccs nem jött be, a Santos Laguna viszont igen. Még mindig nem egyértelmű a helyzet :) Én betartottam a felhívást, nem tettem pénzt rá. Ettől függetlenül érdekes módon a cikk végén írt sötéten kiemelt rész nem vált valóra. Nem tudom eldönteni, hogy ez most jó vagy rossz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én sem. Ezerrel dolgozom most is, miközben ezeket a sorokat írom, hogy valamit kihozzak ebből. Egy meccsről most már közel 90 adatot gyűjtök (a névadatokkal együtt), elképzelhetetlen, hogy ebből ne lehessen találni valamit. Még az jutott eszembe, hogy amikor tavaly kitaláltam az értékelő rendszeremet, szeptember közepén romlott le. Most, egy évre rá, egy tök másik rendszerrel is ugyanez történt. Az csak jövőre derül ki, hogy ez tényleg egy rossz időszak-e, de tény, hogy már arra gondoltam, hogy mostanában egy ellenfogadás simán nyereséges lehetne, vagy legalábbis nem lenne veszteséges... Nem tudom Kildaros, egyelőre gyűjtöm az adatokat tovább és agyalok ezerrel azon, hogy hogyan lehetne ennél kiszámíthatóbb nyereséget fabrikálni ezekből. Egyébként a Prima Tips stratégia elég jónak tűnik, szépen halad ebben a rossz időszakban is. Augusztusban ugyan elhasalt egy 9-es veszteségsorozattal, de ez az egyenlő tét módszernél simán kivédhető a 75 százalékos egyenlegvédelem módszerrel. Augusztus 24 óta megduplázta volna a bankrollt. 28 meccsből csak 9-szer vesztett, 1,76 átlagos nyerő ODDS mellett ez egyenesen remek teljesítmény, kiváltképp ezekben a vérzivataros időkben, amikor semmi sem sikerül. 11 százalékos nyerési arány tartalék mutatója és 19,53 százalékos ODDS tartalék mutatója van. Mondjuk az is igaz, hogy ha a május eleje óta mért sorozatát nézem, akkor a 75 százalékos egyenlegvédelmi szabály miatt augusztus eleje óta nem játszana, mert még azóta sem hozta volna vissza a 9 egyenleg veszteségét, bár már nagyon közel áll hozzá. Egyenlegvédelemmel a májusi induló egyenleg 211 százalékán állna az egyenleg jelenleg... Szép hétvégét, lássuk a mai 17 órás Wolfsberg meccset, de én már csak a láncaimat veszíthetem...

      Törlés
    2. Szia Kildaros! Egész délután új módszereket kerestem az eddigi alapokon. A tippforrások legjobbjainak összevetésével találtam egy jónak tűnőt, ami ugyan kisebb ODDS-sal (átlagban csak 1,35), de nagyon gyakran nyer, és elég kiszámíthatóan. Ezen a szűrőkön már csak a döntetlenek akadtak fenn: 70 meccsből 23 vesztett és abból 17 volt döntetlen. Ha erre egy kétesélyes fogadási módszert alkotok, mely legfeljebb hármas kötésekkel halad (már amikor van egyszerre annyi meccs, különben meg egyesével vagy kettesével) és három napig görgeti a korábbi nyereményeket, utána visszaáll az alaptétre, amii az egyenleggel folyamatosan emelkedik, az úgy tűnik, jól működne. Veszteség esetén egy picit növelni kell a tétet (NEM Martingale módszer!), hogy hamarabb visszajöjjön a veszteség, és olyankor csak addig kell görgetni, amíg a veszteség vissza nem jön. 5 tétes tartalékkal 2,5-szörösére növelte volna a bankrollt ez a módszer 38 fogadással két hónap alatt, és legfeljebb az első tétemeléskor már mindenhol visszanyerte volna a veszteséget. Elkezdem tesztelni, és ha napokon keresztül továbbra is jól teljesít, publikálni fogom! Lehet, hogy ez lesz a Tippnyerő 3.0. :) Jó pihenést a hétvégére!

      Törlés
  6. Ahogy olvasgatom a blogodat, rájöttem, hogy amúgy én is nagyon hasonlóan próbálkozok valamilyen hosszútávú nyerő lehetőséget találni a sportfogadásban. És nekem is külön öröm lenne a magyar irodától rengeteg pénzt elszedni, direkt úgy gondolkodom, hogy a lehetséges stratégia működjön a tippmixen is.

    Sok sikert szeretnék kívánni, bár teljesen más vonalon szoktam gondolkodni, nagyon jó gondolatébresztő a blogod, végre találtam egy jó sportfogadó blogot, ami friss :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Gábor! Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem rászolgálni a Te és a többi kedves Olvasó bizalmára egyaránt. A héten mutatom meg, hogy mivel próbálkozom tovább a fogadóiroda legyőzése érdekében. :) Üdvözlettel: Péter

    VálaszTörlés