2019. szeptember 5., csütörtök

Hozhat-e veszteséget, hogy hogyan válogatom ki a kötéses tippeket?

A hétvégén eszembe jutott, hogy jobb lenne-e más módszer szerint leválogatni a kötésbe került tippeket, mint a jelenlegi? Tehát sikeresebbek lennének-e másféle párosítások kötéses tippjei?

Jelenleg az alábbi módszer szerint válogatom sorba a tippeket, és ebből jönnek a kötések, egy-egy stratégián belül:
  1. dátum
  2. időpont
  3. bajnokság neve a Tippmixpro.hu-n
  4. mérkőzés hazai csapatának névsorrendje
Arra voltam kíváncsi, hogy ha más sorrendben válogatom ki a tippeket, mennyire változik az eredmény.

A dátumon belül kiválogattam
  • csapatnév szerint előre és hátra, 
  • bajnokság neve szerint előre és hátra
  • 1 ODDS szerint rendezve előre és hátra,
  • X ODDS szerint rendezve előre és hátra
  • 2 ODDS szerint rendezve előre és hátra
  • saját becslés szerint rendezve előre és hátra
  • továbbá 10 különböző véletlenszám szerinti sorrendben napon belül

Ez jött ki (a legfelső színes sorban a jelenlegi módszerrel számolva):


A színek az egyes oszlopokon belül a nyereménnyel arányosan zöldek vagy pirosak, középértékben sárgák. (Az oszlopok között nincs kapcsolat a színezésben.)

Az első két színes oszlop a két legjobban termelő döntetlen stratégiám hármas kötésekben (15 és T2-080), az utána következő a két legjobban termelő idegen ellenfogadásos stratégiám kettes kötésekben (T2-051 és T2-021).

A jobb szélső színes oszlop a vízszintes sorok összegzése, tehát egy-egy módszer összes haszna, ha mindegyik stratégiát azzal a módszerrel válogatnám össze a kettes vagy/és hármas kötésekhez.

Bár tény, hogy ingadozik, ahogy a sportfogadás maga is, de jól látható, hogy nincs tuti módszer, az utolsó oszlop szerint épp a véletlenek a legjobbak és a legrosszabbak is egyben.

Érdekes megnézni, hogy bármilyen sorrendezéssel válogatom ki a kettes és hármas kötésekbe kerülő napi tippeket, minden módszer nyereséges, csak a nyereségesség tér el értelemszerűen. A 23 féle módszerből egyedül a T2-021 esetében megy át negatívba a nyeremény, ott is csak ötféle módszerrel a 23-ból, és ezekből négyet a véletlen sorrendek hoztak össze.

Ez megerősítette bennem, hogy megfelelő a jelenlegi leválogatás, tehát minden marad így továbbra is, hiszen nincs kifejezetten üdvözítő módszer a kettes és hármas tippek biztosan optimálisabb összeválogatására. 

Ez is megerősíti azt a korábbi tézisemet, hogy ha egy stratégia nyereséges, akkor (ezek szerint bármilyen módszerrel válogatva a tippeket), a kötéseknek is nyereségesnek kell lenniük!

(Erről egyébként már írtam, itt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése