2019. szeptember 18., szerda

Meddig mehet el a Tippnyerő 1,7 stratégia?

Végeztem egy kis elemzést az új 1,7 ODDS stratégiáról. Figyelembe véve a sávos tét és a Tippmixpro.hu maximális, egy fogadással feltehető 100 ezer forintos tétjét, továbbá persze azt, ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig.

Ebben az esetben 1000 forintos téttel és 40 ezres bankrollal indulva mintegy kevesebb, mint 32 hónap, azaz két és fél év alatt lenne elérhető a maximális 100 ezer forintos tét és a hozzá tartozó 5,12 millió forintos bankroll, ha addig nem történik pénzfelvétel a nyereményekből. Attól kezdve, hogy az utolsó sávban, ahol még történik bankroll emelés, eléri a maximális bankrollt, már nincs értelme tovább emelni, mert a tét nem nőhet tovább, így el lehet kezdeni az utolsó bankroll feletti nyereményeket. (Pontosabban többször 100 ezer forinttal is leadható ugyanaz a tét a Tippmixpro.hu-n, azonban szerintem a 100 ezer forint egy jó felső lélektani határ egy focimeccsre.)

Ez tehát 2 és fél év kemény év munkája, pénzkivétel nélkül, de ezt követően megvizsgáltam, hogy ugyanezzel a múlttal mi történne minden hónap elsején. Mert ekkor minden hónap elsején az 5,12 millió forint feletti összeget felvenném.

Nos, az jött ki, hogy két és fél év bankroll növelési szakasza után a következő 12 hónapból 3 hónapban nem lenne pénzfelvétel, mert a hóvégi záróegyenleg éppen kisebb lett volna, mint az 5,12 millió forintos bankroll, azonban a többi 9 hónapban legkevesebb 89 ezer, legtöbb 1,879 millió forintot lehetett volna felvenni úgy, hogy az 5,12 millió forintos bankroll megmaradjon.

Ez tehát 31 pénzfelvétel mentes hónap után havi átlagban 473 ezer forint havi nettó jövedelmet jelentett volna a következő 12 hónapon át, összesen 5,68 millió forintot felvéve. Mindez 40 ezer forintos bankrollról indulva.

Eközben az 5,12 milliós bankroll a sávos tétnek köszönhetően folyamatosan 320 tétegységet jelentene tartalékban, ami figyelembe véve, hogy eddig 14 hónapon keresztül legfeljebb 16,19 egységnyi tétnyit süllyedt a bankroll a legutóbbi egyenlegcsúcshoz képest, akkor ez elvben elveszíthetetlen.

Persze az, hogy ebből lesz-e egy pénztermelő gép, azt csak a jövő tudja eldönteni. De az biztosan nagyon biztató, hogy az első 14 hónapban egyszer sem lépett volna vissza az előző tétsávba a sávos tétkezeléssel. Vagyis 20 tétegységnyinél többet - eddig - nem vesztett volna a stratégia, még a felsőbb sávba lépés elején sem. A sávos tétkezelés rendszere alapján pedig az induláskori 40 tétegységnyi bankroll mellé egyre több egységnyi tét kerül úgyis tartalékba az indulás után, ahogy emelkedik a bankroll.

Még annyit, hogy megvizsgáltam, mi a helyzet a dinamikus tétkezeléssel a sávos helyett. A dinamikus tét azt jelenti, hogy mindig az aktuális bankroll negyvened részével fogadok, tehát a bankroll a téthez képest mindig akkora csak, mint az elején.

Nos, így - köszönhetően annak, hogy nagyon kedvező volt eddig a maximális egyenlegcsökkenés - a dinamikus tét bizony nagyobb egyenleget ér el, mint a sávos tétkezelés. Például az első 14 hónap után csupa egyenlő téttel - minden esetnél tét többszörözéssel, azaz ha egy meccset több stratégia is ajánl, akkor annyival megszorozva a tétet, mint amennyi stratégia ajánlja - 40 ezer forintról
  • azonos téttel 181.320 forintot ért volna el,
  • sávos téttel 475.460 forintot, míg
  • dinamikus téttel 817.633 forintot.
A dinamikus tétet azonban mégis elvetem, mert folyamatosan, örökké csak 40 tétegységnyi tartalék van a bankrollban, és ha egyszer ez véletlenül elvész egy rosszabb veszteségsorozatban, akkor minden addigi építkezés, munka értelme elvész, és még a kezdő 40 ezer forint is elvész.

Ezzel szemben, ahogy írtam is, a sávos téttel minden sávban +40 egységnyi téttel nő a bankroll, így jut el az összesen 320 egységnyi tétig a hetedik sáv tetején, ami után a pénzfelvétel megkezdődik.

Ez akkora különbség, hogy a gyorsabb növekedés ellenére sem használnám a dinamikus tétkezelést, ezért maradok a sávosnál.

A fentiek természetesen csak elvi számítások. Ezernyi dolog jöhet közbe, pl. az élet megcáfolhatja ezeket a számokat, pozitív és negatív irányban is, lekorlátozhat a fogadóiroda az online felületen, ha netán nyerni kezdek, vagy akár idén december 31-én abba is hagyhatom a sportfogadást, ha veszteséges lesz. Ezért ez a poszt inkább csak azért készült, hogy legalább valamilyen elvi nagyságrendű háttérszámítást adjon az új 1,7 ODDS stratégia lehetőségeiről.

Ezzel együtt úgy döntöttem, hogy megkísérlem befizetni a 40 ezer forintos induló bankrollt, ezért az 1,7 ODDS stratégiával egyből a sávos tétkezeléssel indulok mégiscsak.

Előzőleg ugyanis azt mondtam, hogy az XT és az X2 együttesen 300 ezres bankroll igényéhez az új 1,7 ODDS stratégiáét is hozzáadom, és csak utána, összesen a 340 ezer forinttól  kezdem meg a sávos tétkezelést mindhárom stratégiánál. Most azonban rájöttem arra, hogy az 1,7 ODDS stratégia alacsonyabb bankrollját inkább elkülönítem az elérhetetlenebb másik kettőtől és azoktól függetlenül kezdem meg ennek a sávos tétkezelését.

2 megjegyzés:

  1. ...gyengébbek kedvéért írd már meg hogyan is alakulnak a tétek.
    40ezres induló bankroll,1000ftos tétek....mikor váltunk 2000re ?
    köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Szia Laci!

    Amely bankrollal indulsz (tét a bankroll 40-ed része), azt ha megdupláztad, akkor duplájára emelkedik a tét is. A tét akkor esik vissza a felére, ha a bankroll is visszaesett az emeléskori tét felére. Ennyi.

    Példa: 40 ezres induló bankroll, 1000 forintos tét. Ha megvan a 80 ezres bankroll, a tét 2000 forintra nő, akkor is, ha 80 ezer alá, de legfeljebb 40 ezer forintig visszacsökken a bankroll. Ha eléri a 40 ezret is a visszaesésében, akkor újra 1000 forint a tét, amíg el nem éri a 80 ezret újra. Ugyanez emelkedéskor: miután 80 ezerre növekedett a bankroll, a tét addig 2000 forint, amíg el nem éri a 160 ezret, ahol 4000 forintra nő. És így tovább. A 4000 forintos tét is mindaddig megmarad eséskor, amíg újra 80 ezerre nem csökken az egyenleg, ekkor 2000 forintra vált, és ha netán tovább csökkenne 40 ezerre, ott meg 1000 forintra. Itt le van írva minden, táblázatos formában áttekinthetőbb:
    http://tippnyero.blogspot.com/2019/04/uj-xt-strategia-es-uj-savos-tetkezeles.html

    Szép napot Neked!

    Üdv.: Péter

    VálaszTörlés