2019. szeptember 2., hétfő

Kiszámoltam, mekkora lesz a bankroll az XT és X2 portfóliókban

Az XT és X2 portfólió jelenleg bankrollgyűjtő fázisban van. Ez azt jelenti, hogy mivel nincs elég pénzem egy megfelelő nagyságú induló bankrollra, ezért még nem alkalmazom a sávos tétkezelési stratégiát, hanem megvárom, amíg az egyenleg addig emelkedik, amennyi a bankroll cél. (Persze tudom, hogy ez így az átlagosnál nagyobb kockázatot hordoz, de abban reménykedem, hogy nem ez idő alatt jön majd a negatív egyenlegcsúcs.)

Látva azonban ezt a sok szerencsétlenkedést és veszteségeket, eddig úgy gondoltam, egyelőre túl korai lenne a szükséges bankroll meghatározni. Amikor azonban írtam egy bejegyzést arról, hogy új egyenlegcsúcsot várok hamarosan, főleg az X2 stratégiától, akkor rájöttem, hogy ezzel a kérdéssel akkor is foglalkozni kell, ha még nem vagyok a közelében.

Egy elég komoly leválogatást végeztem az XT és X2 elmúlt egy évnyi stratégiáiról.

Nem elégedtem meg a legmélyebb egyenlegcsúccsal, mint rekord egyenlegcsökkenéssel. Mivel néha több tíz fogadást is le kell adni a tavaszi és őszi időszakban, ezért azt is megnéztem, hogy az összes egyenlegmélypont, vagyis ami két csúcsegyenleg között volt az elmúlt 14 hónapban, utánuk mennyi tét következett másnap (nem idevéve azokat az eseteket, amikor 9 vagy annál kevesebb a napi tétszám, mert ezek a leggyakoribbak, és ezek még akár zsebből is utána pótolhatók egy rendkívüli befizetéssel a tétek viszonylag csekély nagyságrendje miatt, s persze azért is, mert minden tét egyenlő).

Amennyiben ugyanis elérem az egyenlegmélypontot, a következő napi tippekre még kell lennie fedezetnek.

Ez egyébként nem jelenti a tartalék végét, kivéve azt az egy esetet, amikor valaki pont egy ilyen mély lejtő tetején száll be. Mert ha nem egy ilyen szerencsétlen pontról beszélünk, akkor a már korábban felhalmozódott nyereségnek ennél többet is ki kell bírnia.

Én ráadásul azt számoltam ki a szükséges bankrollhoz, hogy nem a legnagyobb egyenlegmélypont napja utáni tétszámot nézem meg, hanem a legnagyobb egyenlegmélypontot és a valaha előfordult legnagyobb tétszámot adom össze a 14 hónap során.

Persze azt is megnéztem, ezt nem lépte-e túl mégis egy kisebb egyenlegmélypont kisebb, de mégis viszonylag sok tétszáma.

A következő jött ki:

  • Az XT stratégia 98 tétegységnyi csúcsveszteségre süllyedt 14 hónap alatt, ugyanakkor a legtöbb tétszám a következő napon 36 volt. Az összeadva 134 tétnyi bankrollt kíván meg.

A valóságban azonban az előző napi egyenlegmélypont és a következő napi tétszám együttesen legfeljebb 111 tétegységnyi veszteségig süllyedt az XT esetében, nem pedig 134 tétegységig.

  • Az X2 stratégia 102,45 tétegységnyi csúcsveszteségig süllyedt 14 hónap alatt, ugyanakkor a legtöbb tétszám a következő napon 34 volt. Az összeadva 137 tétnyi bankrollt kíván meg.

A valóságban azonban az előző napi mélypont és a következő napi tétszám együttesen legfeljebb 119,45 tétegységnyi veszteségig süllyedt az XT esetében, nem pedig 137 tétegységig.

Én mindkét stratégia esetében 150 tétegységnyi veszteségre kerekítettem a valóságban eddig legfeljebb - a következő napi téttel együtt - 111, illetve 137 tétegységig süllyedt egyenlegigényt.

A bankroll tehát mindkét stratégia esetében 150-150 egységnyi tét lesz. Mivel a kezdő tét 1000 forint lesz, ezért 300 ezer forintos egyenleget kell, hogy elérjek most a két stratégiával együttesen ahhoz, hogy a sávos tétet, tehát az eredeti tervemet végre elkezdhessem.

Látható, hogy azért jelentős anyagi tartalékok maradnak még ebben a 150-150 egységnyi bankrollban a most alapul vett 14 hónapos múlthoz képest, ami további három elemmel egészül ki:
  1. hacsak nem épp egy csúcsveszteség kezdetén szállok be, akkor a bankroll mögött további tartalékok lesznek a korábbi nyereményekből, ami még tovább enged nyújtózkodni, ha szükséges (aztán utána már a sávos tétkezelés is pakol hozzá további tartalékokat majd)
  2. a két stratégia egyenlege egyben lesz a fiókban, azaz egymást tudják segíteni a nehezebb időkben, kivéve, ha épp egyszerre érnek a negatív egyenlegmélypontra. Ez azért nem feltétlenül van így, az elmúlt 14 hónapban az egyiknél 2019. március 2-án (XT), a másiknál 2019. február 23-án (X2) érkezett el a legmélyebb egyenlegcsúcs. A napi maximális fogadásszám viszont mindkét stratégia esetében 2018. október 27-én volt, ekkor viszont egyáltalán nem volt negatív csúcs közelében egyik egyenleg sem
  3. további tartalékot várok attól, hogy a múlt héten egy új algoritmust alkottam az egyenleg védelmében, mely remélhetőleg segíthet jobban megvédeni a stratégiákat a negatív egyenlegcsúcsoktól
A fentiek miatt összességében 300 ezer forint bankrollt tartok kívánatosnak a terveim megvalósítására.

Most tehát arra várok, hogy az XT vagy X2 stratégia közül bármelyik segítségével is, de elérjem ezt.

Amint ez megvan, akkor kezdődik majd a sávos tét bevezetése, vagyis akkor indul el majd az eredeti tervem. (Addig minden tét állandó, 1000 forint marad.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése