2019. november 26., kedd

Öt hétvégéből négy nyereséges - íme az új FS stratégia, mellyel eldőlt, hogy januártól is folytatom a blogot

Frissítés: a stratégia változott 2019. december 3-án

Addig kísérletezgettem a két új tippforrásommal, a Forebettel és a Statareával, hogy az adatgyűjtés óta látható teljesítményük alapján végül érdemesnek találtam őket arra, hogy egy új stratégiát képezzek velük.

A kezdőbetűikből ez lett az FS stratégia.

Ez nagyon egyszerű, és bárki által könnyen előállítható. A tipp az alábbi feltételekkel áll elő:
  • Tippmixpro.hu bármilyen bajnoki mérkőzése, ahol a hazai csapat ODDS-a 1,65 és 1,9 közötti
  • a mérkőzésre a Forebet.com ÉS a Statarea.com is hazai (1-es) tippet ajánl
  • a mérkőzéseket hármas kötésben kell megkötni

Ennyi. Semmi további hókuszpókusz. Még táblázatkezelő sem kell hozzá. Így ezeket a tippeket bárki könnyen saját maga is előállíthatja.

Kísérletként ezeket a tippeket, hogy nyomon lehessen követni, itt vezetem, de az FS a kockázatát tekintve még igencsak teszteletlen kísérletnek számít. A korábbi stratégiákat ugyanis mindig komoly adatbázisból bányásztam, de erről a két új tippforrásról egyelőre még nagyon kevés adat áll rendelkezésre, egy hónapnyi mindössze.

Ugyanakkor az elmúlt öt hétvége közül négy nyereséges lett volna az FS-sel (csupa 1000 forintos hármas kötésekkel, 40 ezer forintos bankrollal indulva 54588, 75974, 76574, 84496 és 80363 forint lett volna a hétvége utáni egyenleg, azaz megduplázta volna azt egy hónap alatt), ezért...

...tekintettel arra, hogy bármilyen is lesz a folytatása, balgaságnak tűnne ezt abbahagynom, ezért az FS stratégiával biztossá vált, hogy 2020. január 1-től folytatom a Tippnyerő blogot, bárhogy is alakul a december hónap (azért persze remélem, nem rosszul).

Az FS mellett természetesen továbbviszem az eddigi stratégiákat (1,7, XT, X2, XD) is.

Aztán majd meglátjuk, mire lehet jutni velük a jövő évben.

Most pedig íme pár érdekesség az FS stratégiáról:
  • egyenként megfogadva kezdtem, de kevés hasznot termelt annak ellenére, hogy nyereséges volt - utána kezdtem csak kísérletezni a kötésekkel
  • ennél a stratégiánál az eddigiekhez képest érezhetően jobban megszokott, hogy úgy alakul a papírforma, ahogy szeretné a lelkes sportfogadó, ezért is jutott eszembe, hogy kötésekkel próbálkozzak - még gyakran akkor is tudnak fordítani a csapatok, ha az ellenfél vezet
  • egészen négy kötésig el lehet menni, ott mértem a legnagyobb hasznot, de oda kell a legtöbb bankroll is, hiszen ott a legnagyobbak az egyenlegkilengések is, így én végül a hármas kötéseknél kötöttem ki, amelyek a kevésbé nyereséges, de biztonságosabb kettes és a nagyobb nyereséget produkáló, de kockázatosabb négyes kötések között vannak
  • mint minden stratégiánál persze, úgy itt is vannak veszteséges napok, de a nagy képet nézve előbb-utóbb újra nyereséges lesz a fogadás, és ez az egyetlen lényeg, hiszen a sportfogadásban csak a pénz számít! Aki a foci öröméért teszi, az szerintem szurkoljon a kedvenc csapatainak pénzbeli fogadás nélkül.
  • mivel az adatgyűjtés és az új útkeresések közt kimaradt egy hétvége a két új tippadóval kapcsolatban, ezért november 1-2-ről nincsenek adatok a Statareáról (a Forebetről be tudtam szerezni). Így aki netán legyűjtötte a Statareáról is, az legyen szíves ossza meg velem, mert ott utólag már csak vasárnapig tudtam visszanyúlni. Köszönöm.
  • a legutóbbi, ötödik hétvége vasárnapja egy kifejezetten pocsék nap volt, az átlagostól jóval nagyobb arányban nyertek az idegen, esélytelenebb csapatok. Ez azonban korábban ilyen mértékben nem volt megszokott (most vasárnap 46 százalékos találati arányt ért el a megszokott kb. 60 százalék helyett), és igazából nagyon a hajszálon múlt, hogy nem lett nyereséges ez a hétvége is (ha a 13-ból egyetlen kötés is nyert volna vasárnap, akkor az ötödik hétvége is nyereséges lett volna - a vasárnapi 13-ból öt olyan kötés volt, ahol kettő meccs nyert, csak a harmadik nem)
  • az FS stratégia 2019-10-25-én 40 ezer forintról indulva, csupa 1000 forintos téttel 2019-11-24-ig 80363 forintot ért volna el, azaz egy hónap alatt megduplázta volna a bankrollt, a csúcsegyenlege 2019-11-23 szombaton 97363 forint lett volna (tehát a hétvégét 17 ezer forinttal lejjebb zárta, de ezt be fogja hozni hamar reményeim szerint)
  • az FS átlagos nyerő ODDS-a a kötésekben 5,59, a találati aránya a kötésekben 21,28 százalék, az ODDS tartaléka 18,92 százalék, míg a nyerési arány tartaléka 3,38 százalék.

Figyelem, az FS stratégia egyelőre csak egy kísérlet, nincs komoly múltja és nincs hosszú visszamenőleges statisztikája sem, ezért kifejezetten kérem, hogy pénzzel mindenki csak a saját felelősségére kövesse, már ha egyáltalán követi!

Az FS stratégiáról egyelőre annyira kevés adat van, hogy nem tudtam modellezéseket végezni, ezért induláskor egy 40 ezres bankrollt gondolok elégnek, aztán majd meglátjuk. A tétek a sávos tétkezelési stratégia szerint egyenlőek, induláskor 1000 forint egy hármas kötés tétje.

Bár nyilvánvaló, hogy - mint minden sportfogadási stratégiánál, úgy - az FS-nél is lesznek veszteségek, s vele rosszabb időszakok, ugyanakkor őszintén remélem, hogy hosszabb távon gyümölcsözőnek bizonyul majd és összességében elégedettek leszünk vele.

Sok sikert kívánok minden kedves Olvasómnak, immár biztosan 2020. január 1 után is! :)

Péter

9 megjegyzés:

  1. Hurrá :) Nagyon bántam volna, ha nem így lenne, minden szempontból. Pár napja már filóztam azon, hogy leírom, nagyon érdemes rápillantani az 1.7 stratégia legutóbbi eredményeire. Pár hete szépen hasít- Azért nem írtam, mert attól féltem, hogy majd amiatt fordul meg a széljárás :)
    Viszont elgondolkoztam valamin, ami kicsit már idekeveri az elemzői fogadást is. A stratégiáid ugyebár nagymértékben építenek a múltbeli adatokra, a bajnokságok előrehaladtával egyre pontosabb jóslatokat adva. Ami gondot okozhat, az a bajnoki szünet. Ilyenkor zajlik a csapatok közti átigazolás, vagyis valamilyen mértékben változnak az erőviszonyok, nem biztos, hogy a predikció pontos lesz. Véleményem szerint ilyen időszakokban fel kell készülni egyfajta hullámzásra, ami lehet hogy inkább a negatív irányba mutat majd. Amíg újra modellezhetővé válnak az erőviszonyok.
    Csak azért írtam mindezt, mert nagyon közel pl. a téli átigazolás, ami esetleg visszavetheti az eredményeket és ezzel együtt a kedvünket is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kildaros!

      Bocs, hogy csak most jut időm a válaszra, főleg Neked, régi törzs-olvasómnak. De amikor elönt a munka, akkor az ember már nem tud kivételt tenni, mert a válaszokban sorban érdemes menni, ugye, egyik épül a másikra néha...

      Szóval.

      Igen, rengeteget dolgoztam érte, de talán mostantól fel tudok mutatni valamit. A november 9-i változások kellettek hozzá még, az automatikus egyenlegvédelem és a legnyereségesebb stratégiák real-time alapú kiválasztása érezhetően dobott az eredményen, az X2 például most talált be közel 30 tétegységnyi nyereséggel, és a változtatás óta is nyert még 20-at korábban. Az 1,7 stratégia és mostantól a megújított FS stratégia is remélhetőleg hozni fogja azt, amit várok tőlük.

      Örülök, hogy 2020-ban is együtt maradunk. Úgy érzem, most már viszont tényleg el kell jönnie az aratási szakasznak, küzdöttünk együtt épp elég időt már. Ez a blog 2017 júliusa óta ezen szenved, végig lehet követni a felíveléseket és a mélypontokat 227 blogbejegyzésből és számtalan kommentből, embert próbáló feladat lenne ezeket végigolvasni.

      Azt szeretném, ha kijelenthetnénk végre, hogy eljött az idő, hogy leszűrjük az eredményeket és arassunk végre.

      Nagyon őszintén remélem, hogy ez az idő mostanra elérkezett, és az FS tegnapi módosítása volt az utolsó hangolási fázis ahhoz, hogy "A MŰ" végre tényleg elkészüljön, ne csak fejlesztés alatt álljon, mint eddig.

      Meglátjuk. Ma például itt van ez az izraeli meccs, amire összesen négy tétegységnyi fogadást kell leadni. Meglátjuk, hogy tényleg győz-e, mert ilyenkor szoktak jönni a problémák.

      De ha netán veszít, egy ideig nem avatkozok bele most, nincs már mibe beleavatkozni. Nyomni kell tovább, bármi is születik ma, és hinni abban, hogy hosszú távon győzünk a fogadóiroda ellen.

      Nekem elég sok behoznivalóm van velük szemben és küzdöttem már eleget ahhoz, hogy ezt megvalósíthassam. Ha most sem fog menni, akkor ennyi. Nem hiszek újabb és tutibb módszerekben. A Tippnyerő 2-es verziójú tippekben, mint alapelvben érzem a csúcsot, ahonnan már nincs tovább a sportfogadásban.

      Persze ez az én teóriám csak, bárki érezhet/gondolhat bármi mást. De én, ezzel a küzdelmes három évvel a hátam mögött, nem csak a legkimunkáltabbnak érzem a mostani rendszert, de nem is nagyon tudnék már tovább fejleszteni benne, mert nincs már hová, úgy érzem, most van minden az optimumon.

      Hajrá!

      Üdv.: Péter

      Törlés
    2. Kildaros,

      a megjegyzésed második felére nem reagáltam, bocsánat! Szóval: igen, a téli (rövidebb) pihenési időszak kihathat a teljesítményre, de ez így volt a múltban is, tehát ami sikeres volt, az ezzel együtt volt sikeres.

      Azok a bajnokságok azonban, melyek a nagyon északi államokban zajlanak, ahol télen elviselhetetlenül hideg van, ezért nyár helyett télen van a bajnoksági szünet, és a nyáron át meg játszanak inkább, ott az év kezdetén elölről indul a bajnokság, szóval az első hat fordulós szűrő ugyanúgy működik, mint a normál bajnokságokban az őszi.

      Üdv.:

      Péter

      Törlés
  2. "a vasárnapi 13-ból öt olyan kötés volt, ahol kettő meccs nyert, csak a harmadik nem" Tehát a csoportosítás volt rossz! 1ben a veszteseket és 1ben kell a nyerteseket +fogadni! Ne keverd! :) Kipróbálom azt, h az ezen a honlapon közzétett statisztika alapján csoportosítom a tippeket. https://www.soccervista.com/soccer_leagues_ordered_by_home_field_importance.php

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ezzel a témával már foglalkoztam korábban, itt olvashatod el:
      https://tippnyero.blogspot.com/2019/09/hozhat-e-veszteseget-hogy-hogyan.html

      Az oldalt átnéztem, amit írtál. Köszönöm. Ahogy látom, a pontokat úgy képzik, hogy győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont.

      Ez azonban több ok miatt sem jó nekem: egyrészt ez is folyamatosan változik és a múltból ítél, ami bármikor megváltozhat és akkor elindul lefelé (lásd: botprediction.com). De attól még átvehetném az algoritmust, csak akkor kiszűrném szinte az összes bajnokságot. :(

      Mert hogy nem is csapatokra, hanem bajnokságokra szűr csak.

      Szóval nekem ez sajnos nem segít. Bár elismerem, van benne valami.

      Köszi még egyszer:

      Péter

      Törlés
  3. Sziasztok,
    Péter,
    * De jó (nagy köszönet), hogy lesz január 1. után is blog. Nagy kár lett volna a megszűnés, hiszen látnivalóan van potenciál a témában, még talán be nem járt úton is. :)
    * Én sajnos nem szedtem le a Statareát, így nem tudom megosztani. Most bánom csak igazán :(
    * Az FS-stratégiának kívánok szép hosszú, sikeres életet :)
    * Én valamiért nagyon szkeptikus vagyuk a kötésekkel, sokkal jobban szeretem a single-tippeket. Van egy olyan (nem bizonyított) fóbiám, hogy a kötésekkel való sikeresség előfeltétele a single-vel sikeresség. Ha ez így van, akkor a lassan járj tovább érsz szellemében is sikerre kell jutni, kevesebb stressz mellett. Megfordítva a dolgot én például elengedném a témát, ha single-tippekkel buknék. Ettől még persze drukkolok nagyon a kötések sikeréért, vagy annak, hogy ne legyen igazam...
    Kildaros,
    * A bajnoki szünetet Péter eddig kezelte az ominózus 6.forduló lement/nem ment le flaggel, ha jól értettem és jól emlékszem.
    Maga a teljes helyzet viszont ennél sokkal-sokkal drámaibb. Hogy mást ne mondjak, mint kirívó, szembeszökő példa: Hertha. A Dárdai-féle csapat és költés-struktúra után ész nélkül dobáltak ki eurómilliókat a bajnoki szezpn kezdete elött (többet mint korábban összesen Dárdai), új edzővel. Megjósolhatóan nagy bukás lett a vége (kiprojektálva kb. olyan mint BL-t nyert csapat edzőségét átvenni és meghaladni ezt a sikert). A Herthánál most ugye Klinsmann lett az edző, aki klubedzőként minimum fentartásos figura.
    Persze nem a konkrét példa érdekes, hanem az, hogy szezon közben is folyamatosan történnek durva dolgok a csapatokkal (sérülés, sérülésből visszatérés, edzőváltás, pontlevonás [Lásd Ózd, NB3], amikről nem tudunk pl.: kolumbiai bajnokságnál, de alapjaiban lehet ráhatásuk a jövőbeli eseményekre). Persze-persze lehet sérülés, ami nem befolyásolja a predikciót, de olyan sérülés(hullám) is, ami viszont igen. Én ezeket hívom change-pointok-nak. Amik hatása durvább lehet, mint az, hogy az utolsó pár fordulóban hogy muzsikált egy-egy csapat. Olyan ez mint a tőzsdemenet. Van normál üzletmenet és van beszakadás. Vagy például van normál hétköznap meg van földrengés/cunami/stb. Teljesen más prediktálási eljárását igényel a következő normál nap adatainak előrejelzése és más a földrengés/beszakadás/change-point előrejelzése. (Valszeg a kettőt együtt érdemes jól mérlegelni).
    Egy kicsit messzibbről nézve – konkrét Hertha sztorinál maradva – a Dárdai-féle Hertha „kiszámítható” / ”prediktálható” normál üzemmenet volt, ami pusztán csak annyit jelent, hogy a múltbéli adatokon való mérlegelés esetleg nagyobb eséllyel jobban muzsikálhatott, míg a Dárdai utáni Hertha a véletlen-t helyezte hangsúlyosabb kontextusba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesebben fogalmaztad, mint én :) Valójában ezek az események nagymértékben hozzájárulnak a fogadóiroda hasznához.

      Törlés
    2. Szia Marci!

      Köszönöm a jókívánságot! :) Teljesült a single preferenciáddal kapcsolatos változtatás: egyes kötésűvé vált az FS. Az XT és X2 viszont jól megfér a kötéssel továbbra is szerintem, főleg, hogy ezeknek is van single változata, az XD.

      De amit írtál, abban egyetértünk, a kötések sikerességét én is a single találati arányokra alapozom, nem önmagában. Tehát ha találok egy nagyon jónak tűnő stratégiát, amire a kötéseket is rá lehet húzni, csak akkor foglalkozom kötéssel, alapból nem ezt keresem. Az FS-nél például ez nem jött be.

      A bajnoki szünetet csak ősszel kezelem, viszont az a múltban is így volt, tehát ha valami a múltban sikeres volt, akkor ezzel együtt volt sikeres.

      Üdv.:

      Péter

      Törlés