2019. május 6., hétfő

Mostantól egységes tippoldal és hírlevél megjelenés

Az elmúlt hétvégét azzal töltöttem, hogy a honlapra kikerülő tippeket és a hírlevél tartalmát HTML kódban gyártsam le ezentúl.

Ezzel a célom nemcsak a további automatizáció volt, mely időt spórol a számomra, hanem minden tipp megjelenésének egységesítése is, a fejlesztés megszünteti továbbá az akaratlanul is előforduló emberi hibákat.

A stratégiák oldalain ezentúl egységes, automatikusan legenerált tippformátumok lesznek, beleértve az utólagos eredményt beírást és a kiértékelést is, így aki szeretné, az mostantól automatizálhatja az adatok kinyerését a tippeket tartalmazó weboldalakról vagy a hírlevélből.


Ez némi változással jár.

A weboldalakon megszűnik a havonkénti csoportosítás, minden tipp ömlesztve lesz. Nem lesz odaírva az sem, hogy mikortól éles egy stratégia a tippek között. Erre az oldalak tetején, a zöld táblázatban szereplő dátum, a legutóbbi tippkiválasztási verzióváltásra pedig a legfelső részben olvasható dátum figyelmeztet, ezek eddig is megvoltak.

Az adatfrissítéskor már zajló, illetve már lezajlott, de a Tippmixpro.hu oldalon még végeredmény nélküli mérkőzéseknél a tipp végén, az eredmény helyén egy "-" jel jelenik meg. Ez a következő frissítéskor eltűnik majd és a szokásos formátumú végeredmény és kiértékelés foglalja el a helyét.

A változással végre megszűnik a Google bosszantó hibája, mellyel sokszor plusz üres sorokat szúrt be a tippek közé, néha pedig egy sorba mosott két tippsort. Ezek a bosszantó hibák úgy keletkeztek, hogy a szerkesztőben nem lehetett látni őket és minden láthatatlan karakter kiszedtem a sorok végéről.

A tippoldalakon ezen kívül aktualizáltam a szövegeket és minden oldalon linket helyeztem el az adott stratégia indulásakor kapcsolódó blogbejegyzéshez is. A tippoldalak jobb felső sarkaiban lévő képeknek csak az a funkciójuk, hogy vizuálisan is azonosítsák az oldalt, megerősítve, hogy a látogató tényleg a kiválasztott oldalon jár, ezért a képeket egységes méretűre kicsinyítettem, a legtöbb oldalon ugyanis túl nagy méretűek voltak.

A le nem játszott meccsek ELMARADT vagy - ha már az elmaradásakor van új időpontja - ELHALASZTVA jelzéssel lesznek ellátva. Eddig az ELHALASZTVA eseteket kézzel figyelgettem, és utólag pótoltam a végeredményt. Az új rendszerben ez megszűnik: ha ugyanazt a meccset továbbra is javasolja a rendszer, akkor új dátummal szerepel majd a mérkőzés ismét, a régi pedig ELHALASZTVA jelzésen marad, figyelmeztetve, hogy a mérkőzést egy másik időpontban lejátsszák.

A fenti változások minden tippoldalon megtörténtek, immáron tehát minden egyes tippsor egységes szerkezetű. Minden stratégiánál - beleértve az új XT stratégiát is - a tippek az adatgyűjtés kezdete óta visszamenőlegesen is kikerültek, egységes szerkezetben.

A hírlevélben is egységes lesz a formátum ezentúl, továbbá - kihasználva a HTML kód előnyeit - az egyes stratégiák oldala is kattintható lesz (az amúgy tökéletesen működő TinyLetter rendszere valami hiba miatt a legtöbb esetben képtelen a szerkesztőben linket gyártani, a feljövő ablakban nem jelenik meg az a mező, ahová be kell írni a linket). Továbbra is csak azok a stratégiák szerepelnek majd a hírlevélben, amelynek vannak tippjei.

A hírlevél címe is automatikusan generálódik, így megszűnnek a különféle megfogalmazásaim, tévesztéseim itt is, amire szintén volt már példa. A Tippnyerő blogot egyébként naponta átlagosan kb. 20 egyéni látogató látogatja, a hírlevélre pedig 27 olvasó van feliratkozva jelenleg. Összesen 207 hírlevelet küldtem már ki, a legelső 13 hírlevél csak saját magamnak ment ki 2018. június 23-ától kezdve, mígnem 2018. július 5-én feliratkozott az első valódi olvasó. Eddig kilencen iratkoztak le a hírlevélről, az olvasók 75 százaléka tehát kitartott eddig.

Köszönöm a bizalmat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése