2019. június 28., péntek

Megújul a Tippnyerő 2019. július 1-től - itt az új, X2 portfólió!

Frissítés: a stratégia változott 2019. november 9-én

Mint legutóbbi bejegyzésemben, ahol utaltam rá, hogy 2019. július 1-től új stratégia érkezik, úgy több korábbi bejegyzésemben is leírtam már, hogyan is fejlődtem a teljes zöldfülű nulla sportfogadóból előbb addig a pontig, hogy saját magam gyártsak tippeket, majd ezt követően pedig addig, hogy ezekben valami nyereséget fel is tudjak mutatni végre-valahára.

Ezért ezt most itt nem ismételném meg, csupán a lényeget: a bajnokságokra létrehoztam egy saját értékelő rendszert, két - jó pillanatban kritikus tippet adó - tippadó szakportál tippjeit vettem mellé, amelyhez pár napra rá még két másik ilyen tippforrás csatlakozott, és ezt az egészet variáltam még azzal is, hogy mit jósol a fogadóiroda (ahogy az ODDS beárazása mutatja), illetve hogy a bajnokság elérte-e az első hat meccsét vagy sem. Ja és szűrtem az ODDS tartományra is természetesen.

Ezekből közel 50 ezer variáció létezik, hiszen ezekhez azt is társítani kell, hogy 1, 2 vagy X legyen a tipp. Egyáltalán nem triviális, hogy el kell fogadni a fogadóiroda irányultságát az adott meccsről, sőt épp, hogy nem!

Ebből az 50 ezer variációból nincs 100 darab sem, amelyik egy év után is nyereséget mutat, miközben el is ért legalább 100 meccset (de inkább 200 meccset) ez alatt az egy év alatt.

De néhány tízet azért találtam! És hiszem, hogy itt, ebben a sportfogadási világ legmélyebb bugyrában, legeldugottabb zugában még senki nem járt. A fogadóiroda, amely elképesztő fölényben van (a matekban) a fogadóval szemben - hiszen a sportfogadás tulajdonképpen tisztán matek - szintén nem járt!

Ezáltal találtam olyan lehetetlen (természetesen nem egy irányba mutató) tippvariációkat, amelyeknél egy év és legalább 100 meccs nyereségessége után már nem beszélhetünk a természetes ingadozás miatti nyereségről, hogy aztán majd átmenjen veszteségbe, ahogy ezt a saját tippjeinknél általában megszoktuk. Ahogy én is megszoktam évekig.

Vagy mégis? Járt már ebben a rejtett zugban is a fogadóiroda, és már ezt is levédte, hogy ne lehessen nyerni ellene? 

Néhány hónapon belül kiderül.

Miközben pontosan egy éve gyűjtöm a fenti szisztéma szerinti tippeket, adatokat minden bajnoki meccsről, amelyik megfelel a szűrőfeltételeknek, aközben pont fél év maradt hátra abból az ígéretemből, hogy ha nem sikerül nyereséget produkálnom bármi által, akkor év végén abbahagyom a sportfogadást és vele ezt a blogot is. Ha ez még nem lenne elég kerek, akkor harmadikként hozzáteszem, hogy július elseje az egy hétfői nap, amikor új hetet és új félévet is kezdünk egyben.

Úgyhogy szerencsés csillagállás: 2019. július 1-től pörög a visszaszámláló, egészen 2019. december 31-ig. 

Erre az utolsó fél évre viszont elég ütős rakétákkal készültem. Lássuk is, hogy mivel!

  • XT: hármas kötés döntetlen tippekből
  • DD: az XT alapjául szolgáló tippek egyes fogadásokhoz
  • X2: kettes kötés döntetlen és 2-es ellenfogadásos tippekből
  • D2: az X2 alapjául szolgáló tippek egyes fogadásokhoz

Azaz:

1) megmarad az XT stratégia, pontosabban ez egy több stratégiából álló portfólió. Végül nem nyúltam bele a portfólióba, az új, sikeres döntetlen stratégiákat most csak az új X2-ben indítom el, ezáltal több különbség lesz a DD - XT és a D2 - X2 stratégiák között.

2) az XT stratégia hihetetlen sikere adott erőt és mutatott irányt a további kísérletezgetésekhez. Legoptimálisabb eredményként ezekből az jött ki, hogy bizonyos 2-es ellenfogadásos és az XT-ben is szereplő döntetlen stratégiákat érdemes összevonni kettes kötésekké. A hármas kötésű XT mellett tehát elindul az X2 is, mely döntetlent és a fogadóirodával szembemenő 2-es (idegen) ellenfogadásos tippeket kettes kötésekben fog tartalmazni. 100 ezer forintból 16 millióig is feljutott volna az egyenlege egy év után a sávos tétkezelési stratégiámmal, de persze tudom, hogy a múltbeli adatok nincsenek kapcsolatban a jövővel, szóval ezzel azért óvatosan bánnék. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő!

3) a DD stratégia változatlanul az XT stratégiába kerülő tippeket egyenkénti fogadással tartalmazza majd. A két halmaz nem ugyanaz, mert egyrészt az XT csak hármas kötésben nyer, amiben önmagában is sok a döntetlen találat, melyek ott nem hasznosulnak egyenként. Másrészt, ha stratégiánként nincs legalább egy hármas kötéshez elegendő tipp, akkor az XT nem ad aznap tippet, miközben ha egy vagy két tipp mégis akadna, az az XT-ben szintén nem hasznosul. Így viszont ezekből is lesznek DD tippek (ahogy eddig is).

4) ha már a hármas kötéses XT-ből leképeztem a DD tippeket, akkor a kettes kötésű X2-ből is leképezem az egyes tippeket, ez lesz a D2 portfólió. A korábbi D2-höz semmi köze, egyszerű névazonosság csupán, bár a grafikája a régi D2-é lesz.

Az eddigi egyenkénti stratégiák (15, T2-039, T2-080, T2-101) megszűnnek önállóaknak lenni, hiszen mind be vannak építve valamelyik portfólióba, és más sikeres stratégiákkal együtt az egész portfóliót tolják.

2019. július 1-től tehát külön stratégiák nem, csak több stratégiából álló portfóliók lesznek, egy hármas kötésű (XT), és egy hozzá kapcsolódó egyes kötésű (DD), továbbá egy kettes kötésű (X2), és egy hozzá kapcsolódó egyes kötésű (D2).

Nyilvánvaló, hogy a portfóliókba kerülő stratégiákat rendszeresen felül kell vizsgálni, meg is fogom tenni. Ha sikerül egy bizonyos találati arány feletti stratégiákat beletenni, akkor szükségszerű, hogy nyereségesek legyenek, és akkor az is szükségszerű, hogy a kötéses portfóliók is nyereségesek legyenek. Erről itt írtam. Tehát még egyszer: matematikailag szükséges, hogy a kötéses stratégiák nyereségesek legyenek, ha a portfólióba kerülő stratégiák egyenként egy meghatározott nyereségi szint felett vannak, persze adott átlagos nyerő ODDS mellett. Ezért ezt folyamatosan figyelni fogom, és mindig kiszedem a veszteségbe hajló stratégiákat, egyben beleteszem a közel 50 ezerből újonnan nyereségeset produkálót. Így már csak a hosszú veszteségsorozat jöhet közbe egyedül, ezt viszont azért nem lesz kritikus kivédeni remélhetőleg, mert a jó nyerési arány miatt a veszteségsorozatot követően szinte biztos, hogy előbb-utóbb több nyerés ér majd egybe, ami feldobja majd az egyenleget. Másrészt mivel a sávos tétkezelési stratégiám az egyenlő téten alapul, a bankroll elfogyásakor sem akkora probléma mellé tenni még pár tétet a nyerésig.

A kettes és hármas kötésű portfóliókban 100-100 egyenlő tétre jutó, az egyes fogadásos portfóliókban 50-50 egyenlő tétre jutó bankrollal számolok. Mindegyik portfólióban a kezdő tét nagysága 1000 forintra változik, mert úgy láttam, a 100 forintos tétek bár nagyon biztonságosak, de nehezen haladnak előre.

Mindez azt jelenti, hogy 100+100+50+50 ezer forintnyi bankrollal kellene elindulnom, ami 300 ezer forint, ráadásul két fiókban játszom egyszerre, ami rögtön 600 ezer forint.

Most viszont egyáltalán nincs befizetni való pénzem sajnos. A két számlán viszont van 150-150 ezer forintos egyenleg, hála az XT nyereségének. Ezért azt fogom tenni, hogy megvárom, míg ez megduplázódik, és magától, tehát a nyereményekből éri el a 300 ezer forintot fiókonként és csak akkor indulok el a valódi sávos tétkezelési stratégiámmal (tehát csak onnantól számít majd). Addig minden tét mindig 1000 forint lesz, a bankroll pedig közös, hiszen külön-külön nincs meg egyik bankroll sem, csak mindegyiknek a fele. De most remélem, nem fog egyszerre jönni olyan hosszú veszteségsorozat a négy portfólióban, hogy mind elvigye ezt az összevont bankrollt, hiszen az összevont bankroll előnye, hogy egymástól "kölcsön tudnak kérni" a portfóliók, már ha nem mind veszteséges egyszerre.

Az új, X2 stratégia itt érhető el, az új D2 stratégia pedig itt. Ezek a linkek mindig megtalálhatók lesznek a weboldal jobb szélén, a felső részben.

A heti értékelések ezentúl havira módosulnak, mert rájöttem, hogy nekem nagy teher minden hétfőn éjjel nekiállni az értékelésnek, hiszen a hétfő egy erős nap a munkámban is. A másik, hogy arra is rájöttem, hogy alig van mit értékelni egy hét után. Egy hónap alatt már jobban kirajzolódnak a trendek, ezért több értelme lesz egy-egy hónap után értékelni.

Végül pedig... egy nagy hajrá magunknak az új stratégiákhoz! :)

2 megjegyzés:

  1. Szia Péter! Iszonyú érdeklődéssel várom a fejleményeket és mindig élmény olvasni az írásaid. Remélem, hogy mindennek az eredménye az lesz, hogy nem ér véget a blog december 31-én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kildaros!

      Köszönöm a biztatást és a kitartást! :)

      Életemben még semmin sem dolgoztam annyit, mint a sportfogadáson az elmúlt mintegy három évben, mire idáig eljutottam, amely változások most jönnek.

      Ezek a stratégiák, főleg a kötéses XT és az új X2 iszonyúan sikeresek lettek volna az elmúlt egy évben, és ebből csak az első fél év volt az "utólagos, múltbeli" eredmény, ami tudjuk, semmit sem ér a sportfogadásban, hiszen az utolsó fél év már mind a "felfedezés" utáni eredmény, és abban az időszakban is hasítottak a portfóliókba tartozó stratégiák. (Pontosabban a legtöbb, mert az X2-be jutott két új stratégia is.)

      Eleget szenvedtem érte, most már aratni szeretnék. Őszintén bízom abban, hogy sikerülni fog, de persze ezt majd az élet fogja eldönteni, nem én.

      Mindenesetre történt egy olyan érdekesség tegnap, ahogy az inkubátor fájlban beállítottam az új stratégiákat, hogy az egyiknél elszúrtam egyetlen paramétert: szűrtem arra, hogy a saját értékelő rendszerem szerint 20 százalék feletti legyen az eredmény, ne pedig bármennyi (-100 és +100 százalék között lehet ez az érték). Csakhogy pont nem kellett volna szűrni, ez egy tévedés volt, mert már nagyon fáradt voltam. Így ugyanis 173 helyett csak 4 meccs jött le. Sokat nyomoztam a függvényekkel, mire rájöttem, hogy a paraméterezést rontottam el egyetlen helyen.

      Ekkor értettem meg magam is, hogy ezek végtelenül, patikamérlegen kiegyensúlyozott tippválasztási algoritmusok, olyan, mint egy jó recept, ahol minden paraméter kivétel nélkül pontosan kell ahhoz, hogy sikeres, azaz esetünkben nyereséges legyen a dolog.

      Remélem, hogy ezúttal mindent jól adagoltam ebbe a fránya "receptbe", és sikeresek leszünk!

      Mivel ma 13 órára teljesen elkészültem velük, ezért elindítottam az új D2 és X2 stratégiákat. De a hírlevélben tényleg csak hétfőtől küldöm, és én magam is csak hétfőtől fogom pénzzel megfogadni a tippeket. Úgyhogy az addigi publikálásokat tekintsük bemelegítésnek.

      A tavalyi eredmények alapján elsősorban augusztus második felétől indulnak majd be a tippek, a bajnokságok elindultával, az uborkaszezon végén, így addig az egész időszak is felfogható egy bemelegítésnek, ahol csak kevés tippel, ezáltal kisebb kockázattal tesztelhetjük élesben is a tippeket.

      Szép hétvégét, jó pihenést és nyerő fogadásokat kívánok! :)

      Üdvözlettel:

      Péter

      Törlés