2020. február 7., péntek

Az ellenfogadás sem megoldás az 1,7-es stratégia javítására

Kihasználva, hogy én látom az egyenlegvédelem miatt kikapcsolt tippeket is az 1,7-es stratégiában, kíváncsi voltam, hogy ebben az igen rossz időszakban van-e annyira rossz egy stratégia, hogy megérné ellene fogadni.

Ugyanis az X2 nagyságrendileg ugyanolyan 1,7-es ODDS körüli kétesély nyereményszorzót hoz ki, mint maga a hazai fogadás.

Tehát 1-es helyett X2-vel. Úgy, hogy minden meccset X2-vel tippelek, és ahol az egyenlegvédelem bekapcsol, csak ott fogadom meg a meccseket.

Megnéztem ezzel az összes 1,7-es stratégiát, függetlenül attól, hogy most nyereséges-e vagy sem, és a kezdetektől fogva visszavezettem, egészen 2018. nyaráig. Persze nézhettem én már hasonlót korábban, amikor nyereséges stratégiákat kerestem, de ott csak X vagy 2 jöhetett szóba, X2 nem.

Ezért most külön megnéztem kétesélyre.

És az jött ki, hogy NEM. 

Eleve minimális időszakra kapcsolt volna csak be az egyenlegvédelem, tehát nem is lettek volna ilyen tippek, de amikor bekapcsolt volna, az is veszteséges lett volna.

Pedig az ember azt hinné, hogy ha veszteséges az 1,7-es stratégia tippje, akkor az ugyanolyan ODDS-ú ellenfogadás nyereséget hoz.

Ez azonban nem így van. Az ellenfogadás nyereségességének ugyanis ugyanúgy kritériuma, hogy 57 százalékos nyerési arányt produkáljon egy stratégia, ami azt jelentené, hogy a hazai találatokra nézve 43 százalék alá kéne romlania, hogy kiadja a kettő a 100 százalékot.

Annyira viszont nem rossz még a legrosszabb hazai stratégia sem az 1,7-es portfólióban, hogy ennyire leromoljon. Még a most legmélyebben álló külön stratégia, az FS sem ennyire rossz! Ugyan mostanában épp bekapcsolt volna az ellenfogadás az utolsó hat tippjénél, de ezek megfogadásával -0,32 egységnyi tétes veszteségben lenne.

Persze megnéztem a döntetleneket is (XD).

Hosszú távon ez is veszteséges persze 12-re fogadva X helyett, de a tippkiválasztási verzió változása óta 2019. november 9 óta külön is veszteséges. Ugyan csak -1,49 egységnyi téttel, de 230 meccs után ez nem egy értékelhető teljesítmény, semmiképpen!

Viszont a napnyugta forduló óta, ami megelőzi a napfordulót egy héttel, és nagyjából 2019. december 14-re tehető, amióta nyafogok, hogy leromlott minden, 151 tipp után 10170 Ft nyereséget termelt volna, csupa kb. 1,2 és 1,3-as ODDS-okkal. (Tavaly inkább a napforduló volt a fordulópont.)

Ez kitűnően mutatja, hogy mennyire rossz ez a téli időszak!  Ahogy tavaly is ugyanígy az volt, egészen február végéig!

A teljes döntetlen adatbázison (tehát nem csak az XD nyilvános tippjein) megfuttatva ugyanezt, beleértve az egyenlegvédelem által kizárt tippeket is, ugyancsak 66 egységnyi tétes veszteség jön ki az 12 kétesély fogadásokra, az 1,26 átlagos ODDS-hoz tartozó 79 százalékos találati arány felett bekapcsolva a tippeket.

Ezen belül az új tippkiválasztási verzió indítása, 2019. november 9. óta, az összes döntetlen stratégiából, egyenlegvédelemmel bekapcsolva az éppen nyertes stratégiák ellenfogadásos tippjeit, -14,76 egységnyi tét veszteség keletkezett volna, 2019. december 14-től, a napnyugta fordulótól pedig 9,26 egységnyi tét veszteség.

Szóval nincs megoldás ellenfogadásra, ne próbálkozzatok vele, még akkor sem, ha ideig-óráig működne.

Meg kell várni, míg a stratégiák felemelkednek. Ezzel együtt az idény júniusi végén szeretném átalakítani a Tippnyerő tippeket, ahogy az előző posztban írtam is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése