2020. február 18., kedd

Rekord veszteség az 1,7-es stratégiánál

1,7-es portfólió

Egyszerre tudtam volna ordítani, meg egyszerre voltam végtelenül elkeseredett is, amikor vesztett az 1,7-es stratégia vasárnapi Boavista - Belenenses meccse.

Pedig eléggé biztos voltam benne, hogy ez nyerni fog, végtére is, 50 százaléknál nagyobb az esély, és a múltkori hármas tétszorzós meccs veszített, tehát a matek szerint ez akár nyerhetett volna is, ami megnyugtatott volna.

De most veszített ez is.

Ezért megnéztem, mi történt az 1,7-es stratégiákkal 2019. november 9., azaz az a legutóbbi változtatások óta. Azt néztem, hogy az összes stratégia együtt hogyan szerepelt volna, egyenlegvédelem nélkül. Ez 167 meccset jelentett volna a többszörös tétekkel együtt, 2020. november 9-e óta.

Ez az egyenleggörbe jött volna ki erre a 167 meccsre:


Jól látszik, hogy a veszteség tartóssá és folyamatossá vált.

A határnap 2019. december 19. lett volna, attól kezdve már minden korábbi nyereségét elvesztette volna, és a kezdeti 53 egységnyi tétes bankrollból is elégetett volna 13 tétegységet, a legutóbbi (december 19-i) csúcshoz képest pedig összesen 33,22 tétegységnyit.

Mivel ez egy portfólió, ezért nem merem rá azt mondani, hogy ez már nem fog visszajönni, de eléggé arrafelé megy az irány.

Mivel azonban csak az éppen nyereséges stratégiák adnak tippet az egyenlegvédelem segítségével, ezért az 1,7-es portfólió egyenlege "csak" 12 egységnyi tét veszteségen áll (ennek döntő részét január 23-a óta szedte össze egyébként). A november 9-i előtti utolsó, 2019. november 2-i egyenlegcsúcshoz képest azonban a stratégia vesztesége már 16,53 egységnyi téten áll.

Ekkora nagyságrendű veszteségen a múltban az alábbi esetekben állt volna az 1,7-es stratégia:
  • 2019. augusztus 31. (14,48 egységnyi tét veszteség a legutóbbi egyenlegcsúcs óta, onnan 21 nap 44 meccse után szerezte volna vissza a veszteségeket), 
  • 2019. május 18. (16,19 egységnyi tét veszteség, onnan 31 nap 43 meccse után szerezte volna vissza a veszteségeket)
  • 2019. április 7. (12,56 egységnyi tét veszteség, onnan 7 nap 28 meccse dolgozta volna le a veszteségeket)
  • 2019. február 26. (14,03 egységnyi tét veszteség, 10 nap 24 meccse hozta volna vissza a veszteségeket)
  • 2018. december 3. (15,55 egységnyi tét veszteség, 13 nap 38 meccse dolgozta volna le a veszteségeket)
  • 2018. augusztus 12. (12 egységnyi tét veszteség, 12 nap 46 meccse hozta volna vissza a veszteségeket)
Mint látszik, ezek mindegyikénél mélyebbi a mostani (ráadásul jelentős részben már egyenlegvédelmes) 16,53 tétnyi veszteség, és eddig mindenhonnan kellett 7-31 nap közti időtartam 24-46 meccse, hogy ledolgozza a veszteségeket az 1,7-es portfólió és új egyenlegcsúcsot érjen  el.

Mióta az új rendszer van, tehát tavaly november 9. óta, már nincs annyi meccs, így az 1,7-es portfólió felemelkedése akár hónapokig is eltarthat (a változtatás óta 49 meccs volt összesen), ha azt feltételezzük, hogy éppen most érte el a mélypontját és nem süllyed már tovább. 

Tehát ha ezt a mostani helyzetet tekintjük mélypontnak, akkor akár a bajnokságok májusi végéig is  eltarthat, mire új egyenlegcsúcsra ér. De én már akkor is nyugodt lennék, ha látnám, hogy elkezdett felemelkedni.


SF-re épített döntetlen stratégia


Az SF stratégiára épített döntetlenről sincsenek jó híreim.

Egyrészt nagyon jól esne egy új egyenlegcsúcs, amivel az éles indulás óta még nem örvendeztetett meg (a legutóbbi egyenlegcsúcs óta 6,09 egységnyi tét veszteségen van, a maximális egyenlegmélypont korábban 9,55 egységnyi tét veszteség lett volna, az éles indulás óta 2,09 egységnyi tét veszteséget termelt 5 meccs alatt).

Másrészt találtam még korábbi adatokat ehhez a stratégiához. Korábban ezzel azért nem találkoztam, mert épp a tabella adatokkal kísérleteztem, és az csak 2018. december 1. óta vezetem, miközben az SF stratégiához szükséges adatokat már 2018. szeptember 29 óta, és ezt a szakaszt elé téve, már nem annyira egyenletes a stratégia egyenleggörbéje, szóval nálam elvesztette a szüzességét:



Itt már 20,8 egységnyi tétes veszteséget csinált volna 63 nap 44 meccse után, amiből 80 nap 31 meccse után tért volna magához, új egyenlegcsúcsra jutva.

Hát majd tényleg meglátjuk, hogy muzsikál majd, 2018. december 2 . óta ugyanis viszont tényleg masszívan emelkedett, és ahhoz képest, hogy döntetlen stratégia, még azt kell mondjam, azóta eléggé egyenletesen is.

Szeretném, ha bizonyítaná ez a stratégia, hogy 15 hónap gyakorlatilag folyamatos emelkedése még akkor sem lehetett véletlen, ha mindezt a múltból bányásztam össze!

FS stratégia


Az FS stratégiáról régen beszéltem.

2020. február 8-a óta 19 meccs alatt megint szépen emelkedik, ez alatt az utolsó 20 meccs találati aránya már a gyönyörű 63,15 százalékra is emelkedett ez alatt, de én már látom, hogy ismét süllyedés jön, mert az utolsó 9 meccsből hatot megint elvesztett.

Épp most egyébként 52,81 százalékos az a találati arány átlaga, aminek 58 százalékon túl kéne tartózkodnia ideális esetben. Mivel én látom, hogy ismét visszaesés jön, ezért egy ideig biztosan tudom, hogy nem lesz bekapcsolva.

Ha nem lenne benne egyenlegvédelem, akkor a kikapcsolás óta 2019. december 27 óta 25 egységnyi tétes minimum új bankroll igény mellett 16,41 egységnyi tétes veszteséget termelt volna még pluszban a kikapcsoláskori 4,3 egységnyi tétes veszteséghez képest, ami már összesen a lélektani 20 egységnyi tét veszteség felett van. Innen már egy döntetlen stratégia sem szokott tudni visszajönni, de majd meglátjuk, mire képes az FS, ám látva, hogy épp most is abszolút mélyponton van, azaz képtelen felemelkedni karácsony óta, csak folyamatosan süllyed, ezért nem sok esélyt adok neki a jövőre nézve, bármilyen szépen muzsikált is tavaly ősszel.

Mindegy, bekapcsolva úgyis csak tartós nyereségesség után lesz.

Összefoglalva


Azt hiszem, jó hírekkel most egyáltalán nem tudtam szolgálni. Még mindig tart a decemberben megkezdett lejtős időszak, de februárban már el kell jönnie a fordulatnak, hogy higgyek az 1,7-es stratégiában.

Az XT és XD stratégiákat egyre jobban felejtősnek tartom, de az XT az tényleg jó változatlanul is, csak szeretném már, ha új egyenlegcsúcsra is érne, mert az még nem sikerült neki a legutóbbi nyeréskor sem (nagyon picivel maradt csak le róla, de lemaradt).

Az XT-ben egyelőre bízok hosszú távon is, és szeretnék újra bízni az 1,7-esben is.

Egyelőre csak a reményt ígérhetem, nagyon rossz időszak ez, és még mindig nem látni a végét. De azt még nehezebben hinném el, hogy soha többet nem lesz felemelkedése egyetlen stratégiámnak sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése