2019. május 9., csütörtök

Bizonyítom, hogy a Martingale módszer, azaz a tétemelés veszteségsorozatban bankrollvesztéshez vezet

Egy Olvasóval levelezve alkottam meg azt a rendszert, amellyel matematikailag bizonyítani tudom, hogy a Martingale módszer, azaz a tétemelés a veszteség visszaszerzése érdekében, szükségszerűen bankroll vesztéshez vezet. Nem csak a publikálás, s ezzel mások segítése a célom önmagában, hanem az is, hogy én - vagy mások - a későbbiekben tudjunk hivatkozni erre, ne kelljen újra leírni.

2016 októbere óta építem a tudásom a sportfogadásról. Eleinte, ha én lettem volna a fogadóiroda, a kezdeti nulla tudásommal biztos minden meccsre 0,99 ODDS-ot ajánlottam volna, vagy akciósan 1-et, hogy biztos ne veszítsek. :)

De mára azért sokat tanultam.

Hogy bebizonyítsam, matematikailag esélytelen bármiféle tétemelés a veszteség visszaszerzésére, először a rendszer kulcsát, az ODDS képzést szükséges tisztázni, mert a dolgok itt dőlnek el alapvetően.

ODDS képzés


A következőket tudom mondani az ODDS képzésről a mai tudásommal. Most az 1X2 ODDS-okkal foglalkozom, de ugyanez ugyanúgy igaz bármely más piacra is (tehát gólszámok, mindkét csapat nyer, stb.).

Habár korábban (még 2004-ből) olvastam, hogy a Tippmixnél nincs gépi ODDS képzés, hanem ODDS mesterek vannak, de én ezt az online Tippmixpro.hu rendszer egészére már nem hiszem el, hiszen a sokféle ODDS átlátása akár egy meccsen belül, meg az élő fogadások közbeni állandó ODDS változtatás tisztán emberekkel kivitelezhetetlen. Azonkívül túl sokszor gyanús az értelmetlen együttállás más fogadóirodákkal, ami aztán veszít is, szóval én nem hiszek abban, hogy a Tippmixpro.hu nyeresége pusztán ODDS mesterek tudásából származik.

A fogadóiroda nem emberekkel, hanem nagyon is erős, profi rendszerrel felvértezve száll szembe a fogadóval: rengeteg adata van a múltból és a piacról is, ez alapján minden ODDS képzés esetében pontosan látja az adott fogadás esélyeit. Természetesen ezt a komplex és bonyolult rendszert nem ismerhetem, de a lényegét valahogy így képzelem, mert csak így működhet a dolog: a korábbi ugyanolyan adottságú mérkőzések nyerési átlagát veszi alapul és ennek veszi a reciprokát. Példa: X csapat nyerési esélye az adatok alapján az X-Y meccs esetében most 40 százalék, akkor ennek a reciproka 2,5. Ebből lesz az ODDS.

Azonban, ha minden meccsre ezt a reciprokot adná, az nulla nyereség lenne a fogadónak és a fogadóirodának egyaránt, ezért az alá kell menni. A fogadóiroda így fog nyerni, méghozzá azt nyeri meg, amit a fogadó el fog veszíteni (most állandó téttel értve, minden meccsre fogadva, de ez csaknem bármilyen szisztéma szerint leválogatott meccsekre is ugyanúgy igaz). Csekély számú mintavételem alapján arra jutottam, hogy a Tippmixpro.hu mintegy 88-89 százalékára csökkenti az ODDS-t a nyereségességi határhoz képest, míg például a Bet365.com 93-94 százalékára. Tehát ennyivel veszik vissza az ODDS-t a fogadóirodák a nyereségesség határától a veszteség irányába. A Tippmixpro.hu esetében ez a fenti példánál a 2,5 88 százaléka, azaz így 2,2 lesz a fogadónak kiajánlott ODDS.

Ez lesz tehát a fogadóiroda ajánlata arra a fogadásra, amelynek 40 százalék az esélye a múlt és a körülmények alapján. Aztán ha jönnek információk sérülésekről, meg látja, hogy a fogadók hogyan fogadnak, meg még ezernyi ilyen változás, információ ömlik be folyamatosan, akkor ezekhez igazítja majd mindig a pillanatnyi ODDS-t, de az ODDS alapvető nagyságrendje véleményem szerint a fentiek szerint alakul ki.

Ugyanez egy konkrét példán tehát:


1 X 2
1. lépés: nyerési arány 30% 20% 50%
2. lépés: ODDS képzés (1/nyerési arány) 3,33 5,00 2,00
3. lépés: ODDS csökkentés (fogadóiroda nyeresége) 88,50% 88,50% 88,50%
4. lépés: ODDS végső ajánlat 2,95 4,43 1,77

A rendszerbe tehát már eleve kódolva van, hogy a fogadás veszteséges lesz a fogadó számára és nyereséges a fogadóiroda számára. Ez a kiindulási alap.

Bankroll képzése tétemeléshez


A fogadó úgy gondolkozik, hogy minél több tétemelésre alkalmas a bankrollja, annál kevésbé kell félnie a hosszú veszteségsorozattól, mert biztonságban van. A helyzet azonban az, hogy minél nagyobb a bankroll a hosszú veszteségsorozat kivédésére, valóban annál kisebb eséllyel jön a hosszú veszteségsorozat ugyan, de annál kevesebb a rá eső haszon is! Erről még lesz szó.

Az világos, hogy ha túl kicsi veszteségsorozatra, azaz túl kevés tétemelésre készül a fogadó, azt el fogja veszíteni. De hogyan határozzuk meg a minimális tétszámot?

Az ODDS-ból lehet következtetni erre. Például, ha valaki 1,77 ODDS tartományban van, annak a nyerési esélye a fogadóiroda (mondjuk a Tippmixpro.hu 88,5 százalékos) ODDS csökkentése alapján visszaszorozva az ODDS-t, az 1,77 ODDS-ból 1,77/0,885 = 2 ODDS reciproka, azaz 50% lesz nagyjából. Ez azt jelenti, hogy mondjuk 1000 mérkőzés alapján a gyakorlati tapasztalatok szerint (amit egy általam képzett táblázattal konkrétan modelleztem is, erről lejjebb lesz szó) a legtöbb esetben 7 és 14 közé fog esni a leghosszabb veszteségsorozat, de általában 9-11 körül lesz.

Tehát mondjuk az 1,77 tartományhoz kell legalább egy 12-es tétsorozat, ebből 11 a veszteségsorozat, és a 12. tét fog nyerni.

Ha ennél nagyobbat szeretne a fogadó, mert azt gondolja, hogy attól nagyobb biztonságban lesz, akkor nagyobbra tervez, mint 12, hiszen a 12-ről még gondolja, hogy azt azért elveszítheti.

Igen ám, csakhogy a bankroll meredeken emelkedik minden egyes lépcsőnél! Mivel a veszteségsorozatok ingadoznak, lesz egy tartomány, amelyen belül még egyre kisebb eséllyel, de elveszítheti a bankrollt, majd lesz egy tartomány, ahol már szinte sohasem.

És ahol már szinte sohasem, az olyan extrém nagy összeg lesz az induló bankroll, amit vagy nem fog tudni összerakni, vagy ha össze tudja, akkor már nincs szüksége olyan kockázatos pénzszerzésre, mint a sportfogadás, mert ekkora összeget nem (itt) fog kockáztatni.

További probléma, hogy az extrém hosszú veszteségsorozatot kibíró bankrollra nézve elenyésző lesz csak a nyereség még akár 1000 fogadás után is, szóval egyszerűen nem éri meg. Főleg, hogy annyi idő alatt, míg ezzel kinyer egy bankrollt, még olyan extrém hosszú veszteségsorozat is jöhet, melyre nem készült fel.

Például az 1,7 tartományban, véletlenszámokkal játszva az alábbi maximális veszteségsorozatok jöttek ki 1000 meccsre, 20 egymás után képzett 1000 véletlensort legenerálva a hivatkozott, általam képzett táblázatban: 9, 9, 13, 7, 8, 6, 11, 10, 8, 8, 6, 10, 9, 7, 9, 9, 13, 10, 6, 10. Ez szerintem eléggé életszerű. Látható, hogy ebből 13 volt a legnagyobb sorozat, de ez kétszer volt, tehát bármikor jöhet 14 vagy 15 is. De tegyük fel, 13 marad. Ekkor 14 tétesre kell kifeszíteni a bankrollt, hiszen az utolsó tétnek vissza kell egyben szereznie a 13-as veszteségsorozatot.

Ha a fogadó a legminimálisabb, 100 forintos alaptétről indul, ahol fogadásonként mindössze 70 forint nyereség a célja eleinte az 1,77 ODDS tartományban, azzal a 14. téthez összesen 7.515.802 forintnyi bankrollal kell elindulnia. És még itt is nagy az esély, hogy egy 13-asnál nagyobb veszteségsorozat jön. (Folytattam a generálást és a következő 12. esetben már 14 volt a maximális veszteségsorozat, 43-nál pedig 15, előbb-utóbb tehát jön az egyre nagyobb, és inkább előbb, mint utóbb.) Egyértelmű, hogy mindig előbb jön a veszteségsorozat, mint ahogy kitermeli a bankrollt, tehát veszíteni fog.

De oké, azt mondja az emberünk, hogy az 1,7 ODDS tartomány az tényleg nem jó, mert veszteségsorozatban túl meredeken kell emelni a tétet a veszteség visszaszerzéséhez. Legyen inkább a döntetlenek tartománya, mondjuk 3 ODDS-al. Ez már OK.

Akkor lássuk az erre eső veszteségsorozatokat: 17, 18, 18, 11, 19, 16, 19, 13, 12, 12, 24, 19, 14, 19, 15, 16, 29, 17, 20, 20. A maximális előfordult eset (nyilván ennél több is jön majd), 20x1000 meccs esetében, ami szerintem elég jó mintavétel, 29 volt, tehát 30-re kell a tétet kihegyezni. 30 tétnél 2,99 ODDS-nál 39 millió forint kell bankrollnak, hangsúlyozva, hogy az alaptét a legkisebb, 100 forintról indul. Vagyis 200 forint nettó nyereségért kockáztatunk 39 millió forintot... 

De legyen! Na és mekkora haszon jön ki 1000 meccs után 30 tétnyi bankrollra? (Az 1000-ből a legutolsó csúcsot nézve, így a legutolsó megkezdett veszteségsorozat nem torzítja az eredményt.) Íme: 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%, 0%. Tehát még ha biztonságosan is játszanánk, mert nem jött bankrollvesztő veszteségsorozat (persze bármikor jöhet!), 20x1000 fogadással sem értünk el hasznot. Előbb-utóbb ez is veszíteni fog, de addig sem hoz egy fityinget sem!


Tehát a veszteség során történő tétemelésnél a kisebb bankrollokat BIZTOSAN elviszi egy nem várt hosszúságú veszteségsorozat, minél tovább játszol, annál biztosabban! Ha pedig extra nagy bankrollod van, akkor lehet, hogy megúszod, de akkor meg nem fogsz keresni semmit sem a sportfogadással!

Nos, én ezzel bizonyítom, hogy a tétemeléssel hosszabb távon biztosan nem lehet nyerni! 

NE EMELJ TÉTET VESZTESÉGSOROZATBAN!!!

Nem hiszel nekem? Modellezd meg Te magad, hogy hogyan járnál a tétemeléssel!


Aki nem hisz nekem, az töltse le az alábbi fájlt, és játszadozzon el vele saját maga, hogy megbizonyosodjon róla: a rendszerben a fogadóiroda által matematikailag kódolva van a tétemeléssel történő bankroll vesztés. Előfordulhat persze, hogy egyszer-egyszer sikerül végigvinni egy ezer meccses fogadást bankroll vesztés nélkül, de mivel ilyenkor az ember tovább akar menni, előbb-utóbb elveszíti ezt a bankrollt egy valamelyik következő körben biztosan, és többször fog veszteni, mint nyerni! Tehát rendszeresen nyerni és nyereségesnek maradni ezzel a módszerrel nem lehet!

letöltés


A fájl letöltéséhez kattints a képre. A letöltendő fájl kiterjesztése ODS, mérete 129 kB.

A táblázat kezelése: négy sárga mezőbe írhatsz adatot, ezek:

  • J2: fogadóiroda nyeresége érdekében az ODDS csökkentési aránya (ehhez írd be egy általad kiválasztott fogadóiroda tetszőleges meccsének 1X2 ODDS-ait a J9, K9, L9 sárga cellákba, és az M10 narancssárga mezőben megkapod azt a számot, amit be kell írni a J2 mezőbe - több meccs átlagát vedd alapul!)
  • K2: a nyerési esély határa (ezzel a különféle esélyű mérkőzéseket modellezheted, ez az ODDS képzéshez szükséges, 0 és 100% között minél nagyobb ez a szám, az ODDS annál kisebb - a táblázat végig ezzel az egyetlen ODDS-al számol, ami az ide beírt adat alapján képződik)
  • L2: tétemeléshez szükséges tétek számát írhatod be (az 1000 meccs során előfordult maximális veszteségsorozat+1 tét esetén nyereséges, egyébként elvész a bankroll)
  • R2: alaptét (ez a bankroll konkrét forintösszegének kiszámolásához szükséges)

Ezek alapján a táblázat előállítja az induló bankroll összegét, leképzi a veszteségsorozatban a tétemeléshez szükséges szorzószámot, nyerés után a tétképzéshez szükséges bankroll-osztószámot, legenerálja a nyert/vesztett listát, megméri a nyerési arányt, abból kiszámolja az ODDS-ot, azzal végigszámolja az egyes fogadásokat, melyeknél kiszámolja a végső egyenleget, és közben pedig megméri az előfordult maximális veszteségsorozatot.

Figyelem! Mivel a véletlenszámok minden frissítés során újra generálódnak, ezért ne foglalkozz vele, hogy a beírások során mindig új eredménylista képződik! Előbb írj be mindent szükséges adatot a sárga mezőkbe és utána tekintsd csak át az eredményt, illetve az F9-es (frissítés) gombbal ezután is frissítheted a véletlenszámok legenerálását többféle ezres lista előállításához és ezzel többféle eset lemodellezéshez.

Amit érdemes figyelned:

  • L3 cella: bankroll elveszett vagy nem (ez attól függ, hogy az L14 cellában megadott sorozat -1 számnál nagyobb volt-e a maximális veszteségsorozat, mely a G2 cellában olvasható)
  • L5 cella: nettó haszon a kezdő bankrollra nézve, 1000 fogadás után a legutolsó nyeréskor

Minél többet játszadozol vele, annál inkább rá fogsz jönni, hogy:
  • vagy elveszted a bankrollt a tétemelések miatt (még ha esetleg eleinte nyersz is)
  • vagy akkorára növeled a bankrollt, hogy már nem éri meg a kevés haszon miatt
  • vagy nem tudsz akkora bankrollt prezentálni, ami a biztonságosabb fogadáshoz kéne
  • vagy nem akarsz a biztonságosabb fogadáshoz szükséges, komolyabb összeget kockáztatni
Összességében be fogod látni, hogy bármilyen tétemelésről is legyen szó, nem fogja megérni belefogni, mert matematikailag bizonyítható, hogy hosszabb távon elveszíted a betett pénzed és a nyereményt is.

Ne feledd: tétemelést a veszteség visszaszerzése érdekében SOHA NE CSINÁLJ! Ez az amatőrök területe, akik persze el is veszítik a bankrolljaikat.

A tétemelés veszteségsorozatban, a veszteség visszaszerzésére csak és kizárólag a fogadóirodának jó!!!

Veszteségsorozatban történő tétemelés helyett másképp kell legyőzni a fogadóirodát, egyenlő tétekkel vagy sávos tétemeléssel és én most nagyon rajta vagyok, hogy sikerüljön!!! Kövess itt a blogban, hogy sikerül-e!

Ui.: istenem, én, aki a VIPbetadvice Martingale, azaz veszteségsorozatban emelkedő tétes döntetlen stratégiáján nevelkedtem teljesen zöldfülű újoncként, mit nem adtam volna egy ilyen leírásért, magyarázatért 2016-ban, mint ez! Egy csomó pénzt nem vesztettem volna el a fogadóirodánál, pedig még pluszban a VIPbetadvice-nak is fizettem a - most már látom - garantáltan, a rendszerbe kódolt veszteséget hozó tippjeikért! Te tanulj az esetemből és ne emelj tétet veszteségsorozatban! Aki pedig tippadóként ilyet ajánl, azzal ne üzletelj, mert nem ért hozzá (vagy titokban a fogadóirodának dolgozik, ahogy azt a VIPbetadvice-ról is gyanítom)!

6 megjegyzés:

  1. 2-2 mérkőzés 2.40-3.70s ods körül, ezt kell menedzselni, átlagban 8 db van egy hónapban minimum.
    Véletlenszerű választás a legideálisabb, tesztem szerint favorit esetén nincs meg a 12 zöld szeló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3627
      -1000
      -2000
      -3000
      -4000
      18676
      -1000
      7447
      -1000
      -2000
      -3000
      13818
      -1000
      -2000
      10125
      -1000
      7536
      -1000
      7395
      -1000
      7301

      52k profit

      -11 ezer volt az egyenleg legkisebb összege.

      Törlés
    2. Lesz-e gól!
      IGEN

      Nem eredményre kell menni!

      Törlés
  2. Ezt hogyan kell értelmezni? 2-2 mérkőzést 2.40-3.70s ods körül teszel, mondjuk kötésben, és pakolod rá duplázva a gempát?

    VálaszTörlés
  3. A másik... Lesz -e gól? Igen. - Az tippmixen nincs , csak mindkét csapat szerez gólt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem úgy gondolta, h gólszám 0,5 felett, de annak 1,02-1,04 körüli szorzója van, így nagyon nem éri meg. Ráadásul vannak olyan ligák, ahol 1,5/2,5-ről indul a megtehető gólszám. És azért ott is előfordul 0-0 v 1 gólos meccs.

      Törlés