2019. december 24., kedd

Boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok!

Még pár óra és elcsendesedik minden. Mivel idén már nem szólalok meg többet, ezért a jókívánságok előtt szeretnék egy rövid áttekintést adni az idei évről.

Tavaly ilyenkor megfogadtam, hogy ha egy éven belül nem sikerül nyereséges stratégiát találnom, akkor abbahagyom a sportfogadást és vele együtt ezt a blogot is.

Nagyon kevés idő, kevesebb mint két hónap volt hátra, amikor még mindig pontosan ugyanolyan elszántan dolgoztam az optimalizációkon, mint egész évben. Utólag kiderült, hogy ez még nagyon kellett a sikerhez. Tehát hogy nem adtam fel azzal, hogy ááá, már csak kevesebb mint két hónap van hátra, ha tíz hónap alatt nem sikerült, akkor már nem fárasztom magam, úgysem fog sikerülni pár hét alatt. Továbbá szerencsés az is, hogy nem fél évet adtam magamnak a nyereséges stratégiák megtalálására, vagy mondjuk csak 10 hónapot, mert a november, sőt az FS tekintetében még a december is kellett ahhoz, hogy tovább optimalizáljam az addig meglévő rendszert.

Egyébként az sem igaz, hogy mondjuk tíz hónap alatt nem sikerült volna, mert az XT stratégia nyereséges volt végig, mégsem éreztem azt az áttörést és azt a megnyugtató érzést, hogy tényleg találtam valamit.

Ezt először valamikor a november 9-i változások összerakásakor éreztem, pontosabban akkor, amikor az állandó, fáradhatatlan ötletelés során között rátaláltam az FS stratégiára. Bár ennek első változata, a hármas kötéses még nem volt jó, de aztán tovább optimalizálva tényleg találtam benne egy egészen jót, bár az is igaz, hogy közvetlenül karácsony előtt ez is leromlott (amit majd kezel az egyenlegvédelem).

És bár volt egy nagy döntetlen vérfürdő december 14-én, de ettől még igaz az, hogy ugyanúgy érezhetően javult a többi stratégia teljesítménye is az új rendszer bevezetésekor, aminek alapvető oka a megújított, automatizált egyenlegvédelemben keresendő, továbbá abban, hogy mindig csak az éppen legnyereségesebb (maximum 10) stratégia ad tippet a portfóliókban.

December 9-én tettem közzé azokat a veszteségszámokat, melyeket az egyes stratégiáknak le kéne dolgozniuk ahhoz, hogy külön-külön is bizonyítsák, hogy nyereségesek, de most inkább azokat a számokat mutatnám be, amelyek közvetlenül a november 9-i változások előtt voltak, mert december 9-ére már ezekből is javítottak a stratégiák.

Tehát 2019. november 8-án, a nap végén ezek voltak a legutóbbi egyenlegcsúcs óta összeszedett veszteségek:

  • 1,7 stratégia: 11760 forint veszteség (2019-11-02-i egyenlegcsúcs óta),
  • FS stratégia: <0 forint, mert új stratégia>
  • XT stratégia: 13000 forint veszteség (2019-09-21-i egyenlegcsúcs óta),
  • X2 stratégia: 87318 forint veszteség (2019-06-06-i egyenlegcsúcs óta),
  • XD stratégia: 52500 forint veszteség (2019-08-03-i egyenlegcsúcs óta).
Ez összesen 164.578 forint veszteség volt 2019. november 8-án.

Ehhez képest 2019. december 23-án, a nap végén ezek a számok:
  • 1,7 stratégia: 5240 forint veszteség,
  • FS stratégia: 4370 forint veszteség (2019-12-03 óta)
  • XT stratégia: 23000 forint veszteség,
  • X2 stratégia: 61793 forint veszteség,
  • XD stratégia: 65000 forint veszteség.
Ez összesen 159.403 forint veszteség most, 45 nap, azaz másfél hónap múlva.

Tehát hiába íveltek fel egyértelműen a stratégiák, az egyenleg csak egy picit javult, aminek a fő oka a december 14-i döntetlen fiaskó volt, amikor 42,45 egységnyi tét bukott el egyszerre (mennyivel szebbek lennének a számok enélkül). De mindegy is, a focit gólra játsszák, úgyhogy mindegy is az ok, a tény, hogy a nyereség november 9 óta szerény, mindössze 5 tét csak, annak ellenére, hogy tényleg elindultak felfelé a stratégiák, a 2019. november 9-i változásoknak köszönhetően.


Mégis egyértelműen jöttek változások, és a jövőben ezeket kell megragadni ahhoz, hogy minden fennmaradó veszteséget ledolgozzanak a stratégiák. (Az 1,7 és FS stratégiák veszteségei egyébként csak minimálisak, könnyen behozhatónak tartom őket.)

Rengeteget dolgoztunk együtt a 2019-es évben, Ti is a rengeteg jó szándékú hozzászólással, az e-mailben küldött javaslatokkal, ötletekkel, és én is a Tippnyerő rendszerrel. Most egy kicsit csendesebb napok jönnek az év végével, de remélem, hogy azzal a hatalmas munkával, amit közösen lefektettünk 2019-ben, 2020-ban igazán gyümölcsözővé fordul majd a sportfogadási befektetésünk.

Ebben a szellemben kívánok minden kedves Olvasómnak békés, boldog karácsonyt és sikeres, egészségben gazdag, boldog új évet 2020-ra, beleértve természetesen az anyagi sikereket is a sportfogadásban, amihez remélem, én is hozzá tudok majd járulni. :)

A Tippnyerő tippek természetesen nem állnak le karácsonykor, a két ünnep között és újévkor sem, hiszen az iszlám világban hétköznap a karácsony, az ortodox karácsony pedig nem esik egybe a kereszténnyel, így lesznek meccsek karácsonykor is, melyekre lehet fogadni. Ha viszont nem küldök tippet e-mailben, az azt jelenti, hogy a következő napra nem találtam megfogadható tippet, de ha szombaton vagy vasárnap akad ilyen helyzet, akkor ezen a két napon arról is küldök hírlevelet, ha nem találtam tippet, mert ez eltér a szokványostól.

A blogbejegyzések viszont már csak 2020-ban folytatódnak, változatlanul az eddig megszokott rendszerességgel.

Egy 35 éves dallal búcsúzom erre az évre. A korabeli leghíresebb popzenészekből összeállt alkalmi csapat, a Band Aid örökzölddé vált karácsonyi dala az afrikai éhezők megsegítéséért született meg. A dal címe Do they know it's christmas? azaz Tudják ők, hogy karácsony van? - ahol az "ők" az afrikai nélkülözőkre vonatkozik.

Kellemes zenehallgatást kívánok, mi pedig találkozunk 2020-ban, és remélhetőleg gazdagabbá válunk majd a következő évben! :)

Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése