2022. február 27., vasárnap

Egy győzelem margójára

Hát nem is tudom, mit mondjak... 2016 óta dolgozom a sportfogadáson. Rengeteg-rengeteg próbálkozáson vagyok túl, amelyek előbb-utóbb mindig azt bizonyították, hogy a sportfogadásban nincs semmi szabályosság, amire építeni lehetne, az egész egy nagy, állandóan változó katyvasz, amiből csak a fogadóiroda tud hatalmas adatbázissal és számítási teljesítménnyel nyereséget kihozni azzal, hogy az ODDS becsléseivel a nyereségességi határ alá céloz és ezzel hosszú távon biztos veszteséget okoz a fogadók számára.
 
Számtalan-számtalan dolgon agyaltam, most nem kívánom a Nagyérdeműt untatni ezzel. Sok próbálkozás eleve képletekkel (változókkal) történt, amely lehetővé tette a már megépített matematikai stratégiában a további számtalan próbálkozást.
 
Így összesen több ezer kísérleten vagyok túl 2016 óta. Az utóbbi években már kevés kísérletezést csináltam, inkább a meglévőket finomítgattam, de így sem működtek.
 
Volt olyan, hogy találtam "valamit". Nagyon is sokszor. És akkor úgy gondoltam, hogy belefogok, - persze pénzzel, hiszen a sportfogadást a pénzért csinálom, nem pedig a sport szeretetéért - és akkor mindig jött a csalódás. Talán néha egy picit működött az, amit a múltbeli eredményekből kibányászva nyereséges dologként találtam a múltban, de nagyon hamar akkor is veszteségbe fordult. De olyanba, amiből látszott, hogy nyereség nem lesz.

Itt a Tippnyerő blogban jól lekövethető, milyen fejlődésen mentem keresztül. Ebben a posztban is megismétlem, hogy a Tippnyerő blog nem tippadó szolgáltatás, hanem annak naplózása, hogy le lehet-e győzni a fogadóirodát. De mivel ez nem megy úgy, hogy utólag közzéteszem a tippeket, hiszen bárki mondhatja, hogy manipulálok, ezért közzéteszem előre.

De nem a tippek a lényegek, hanem az útkeresés, a módszer. A tipp ennek az eredménye.

A fejlődési állomások nagyjából azok voltak, hogy előbb mások tippjeiben bíztam, mivel tök zöldfülű voltam. Még fizettem is a tippekért, azt hittem, ez valamiféle garancia, hogy nyerni fogok.

Hát nagyon nem az volt. Csak annyit mondok, VIPbetadvice.com. Sokszor írtam róluk a blogon, sőt, még az előző blogon, a Bitpénzen is.

Aztán jött az útkeresés más tippadókkal, de soha semmi nem működött, ezért a végén saját tippgenerálással foglalkoztam. De az sem működött.

A saját tippjeim matematikai valószínűség alapján választódtak ki és nem működtek, hiába voltak a múltban sikeresek.

Rájöttem, hogy azért nem, mert eleve a múltban nyereséges stratégiákat emeltem ki a katyvaszból, de mivel ez az egész állandó mozgásban van, ezért ami a múltban nyereséges volt, az is változik. Veszteségessé. És más fog nyereségbe fordulni, amiről meg nem is tudok.

Akkor kezdtem a szakértelem felé fordulni, ahol már nem a matekra bízzuk a tippgenerálást. Eleinte saját magam próbáltam megsaccolni. Veszteséges volt, nem működött.

Akkor kezdtem más, döntő részben ingyenes tippadókkal foglalkozni, melyek tippjeit szakértő tippeknek véltem. Azért, hogy könnyű legyen a tippek előállítása, olyan tippadókat kerestem, ahol egyetlen oldalról lehúzható a napi összes tipp. Több ezer csapatnévből álló csapatszótárakat csináltam hozzájuk, amely illeszti a Tippmixpro csapatneveit a tippadó csapatneveihez, hogy a tippek automatikusan előállíthatók legyenek.

És ezzel elindult a Tippnyerő 2.0 rendszer, mely a mai tippeknek is az alapja.

De itt még sok fejlődésre volt szükség a mai sikerig.

Volt egy zsákutca 2018-ban, a kis ODDS-ú Tippnyerő 3-as tippek, mely sorozatszámot újra megkapta 2021. februárjában a tippkiválasztás. Ez ment egy évig, de nem bírta se a gépem, sem én, ezért karcsúsítani, áramvonalasítani kellett.

Ezek lettek a Tippnyerő 4-es tippek, melyek idén január 17-én indultak el. Ezek már alapvetően (egy kivételével) döntetlen tippek. Eljutottam odáig, hogy alapvetően a döntetlennel kívánok foglalkozni, mert azokban a veszteségek gyorsan vissza tudnak jönni. Az 1,7-es, meg 2-es ODDS-okkal egy hosszabb veszteségsorozat annyira sokára jön vissza, már ha visszajön egyáltalán, ami elveszi az ember életkedvét. Szerintem erre a felismerésre mindenki eljut, aki állhatatosan fejlődik, próbálkozik örökké megújuló ötletekkel. A döntetlennel lehet ugyanis haladni!
 
A tippkiválasztási módszernél kizárólag azokat a tippkiválasztási kombinációkat hagytam meg, melyek a múltban nem csak nyereségesek, de viszonylag egyenletes egyenlegemelkedésűek voltak, annak ellenére, hogy továbbra is azt gondoltam, hogy a múltbeli eredmények nem jelentenek garanciát a jövőre nézve.
 
És most történt valami, a Tippnyerő tippek történetében először: brutálisan jó eredmények születtek! Egy hónap és 10 nap alatt a stratégia majdnem megduplázta a bankrollt, méghozzá egyenletes, kilengésmentes növekedéssel!

Íme az egyenleggörbéje:

 
És ez már nem a múltból, utólag kiválasztott statisztika, hanem ami már előre volt tippelve!

Két dolog fontos ezen a görbén: az egyik, hogy nincsenek rajta nagy visszaesések, ingadozások. A másik, hogy van benne két brutális emelkedés is, ami nagyon megdobta az egyenleget, csak ki kellett várni.

Ennek csúcsán jött a mai napi döntetlen tippsor:


Ilyet még nem láttam másnál sem, nem hogy saját magamnál!

Ez engem is annyira meglepett, hogy meg akartam osztani Veletek ezeket a gondolatokat ebben a külön posztban.

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy kivételes eredmény, ezt nem lehet tartósan tartani. Szükségszerűen lesznek visszaesések és utána (remélem) újabb felemelkedések.
 
Nem tudom tehát, hogy pontosan hogy alakul mindez a jövőben, de azt tudom, hogy ez minden eddig befektetett munkám gyümölcsének számít, amikor először érzem, hogy valami végre több ezer próbálkozás után sikerült a hatodik évben, amióta sportfogadással foglalkozom! 

Megérte tehát kitartani az eredeti koncepcióm mellett és talán sikerrel folytatódnak a tippek a jövőben is, még akkor is, ha a siker ingadozhat is.

Én az XD és az E12 tippeket egyetlen bankrollból játszom meg. Ez induláskor (január 17-én) 59 egységnyi tétből állt, de most megnöveltem 70 egységesre. A fenti adatok is ezzel készültek már, ezért maradt el az általam kitalált sávos tét szerinti tétemelés 59 ezer forintnál.

Azért lett 70 egységes, mert a maximális egyenlegmélypont 35 volt eddig, a maximális napi tippszám pedig 24. Ezentúl úgy képzem a bankrollt, hogy az addigi legmélyebb (történelmi) egyenlegcsúcsot kibírja a bankroll a feléből és a napi legmagasabb tippszámot is. A kettőt eddig összeadtam, mondván, hogy ha épp egyenlegmélyponton jár a stratégia két egyenlegcsúcs között, tehát amikor a legnagyobb a veszteség épp, még akkor is legyen elegendő pénz megfogadni a következő napi összes meccset, ahol meg az addigi legtöbb napi fogadásszámmal számolok. Bízva abban, hogy ez a kettő egy napon nem találkozik, de ha mégis, még azt is kibírja a bankroll.
 
Ezentúl a kettő számot nem összeadom, hanem a kettő közül a nagyobb számot veszem és annak a duplája lesz a bankroll, jelen esetben a 35-é. Azaz 70. Ez még ad egy kis tartalékot a bankrollnak.

Ezt néha felül kell vizsgálni, ahogy a stratégia halad előre és szükségszerűen módosítani rajta. Ez abban is segít, hogy több tartalék marad elkerülni, ha vissza kell állni az előző tétsávba (azaz felére kell csökkenteni a tétet a veszteségek és a nagy számú fogadás miatt).

Másik változás, hogy ezentúl tétet akkor emelek csak, ha a napzáró, tehát az adott tippsor utolsó meccse után is megduplázódott az egyenleg, ez is a nagyobb tartalék irányába hat.

Most a stratégia majdnem az eredeti bankroll megduplázódásánál jár. De még nem érte el, ezért az egységnyi tét 1. Ha meghaladja majd a bankroll dupláját egy nap utolsó meccse után is még, akkor fogok a következő naptól a korábbihoz képest 2 egységnyi téttel fogadni.

(Én egységnyi tétről beszélek, amit mindenki be tud szorozni a kockázatkezelési hajlandósága szerint, így egy egységnyi tét lehet 100 forint is, ekkor 7000 forint a bankroll, de lehet mondjuk 1000 forint is, ekkor 70 ezer. Én ez utóbbit használom, így 140 ezer forintos napzáró egyenleg felett fogok váltani dupla egységnyi tétre, azaz 2000 forint/tét-re. A sávos tétkezelés elve alapján akkor állok csak vissza 1000 forint/tétre, ha egy napvégi egyenleg 70 ezer forint alá süllyed.)

Azt hiszem, elmondtam mindent, amit szerettem volna.

Nagyon örülök a sikernek és izgatottan várom a folytatást! :)
 
Kifejezetten kérem, hogy akkor is legyetek mellettem, ha a stratégia épp bukdácsolni fog és átmenetileg veszteségessé válik! Ekkor jobban elkel lelkileg a támogatás is, mint sikerszériában! Az ingadozás a sportfogadásban természetes jelenség, remélhetőleg utána újra és újra új egyenlegcsúcsokra kerül a stratégia.

Köszönöm a figyelmeteket, mindenkinek sikeres fogadásokat kívánok!

3 megjegyzés:

  1. Szia Péter! Gratulálok! Lassan már 1 éve, hogy követem a blogodat. Visszaolvastam az összes bejegyzésedet. Tudom mennyi fáradtságos munkával jutottál el idáig. Tavaly az XT stratégiádat követtem, szerencsére minimális nyereséggel időben tudtam befejezni. Január közepén az XD stratégiád sikerét látva, februártól már magam is megjátszom annak tippjeit. Örülök a sikerednek. Remélem végre tényleg találtál egy rést a fogadóirodák pajzsán és a jövőben is képes lesz ez a stratégiád nyereséges maradni! Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello iStevee! Nagyon szépen köszönöm!!! :) Üdv.: Péter

      Törlés
  2. "Kifejezetten kérem, hogy akkor is legyetek mellettem, ha a stratégia épp bukdácsolni fog és átmenetileg veszteségessé válik!" Ez csak természetes. 1ütt fogjuk visszasírni, a régi szép időket.

    VálaszTörlés