2019. augusztus 6., kedd

Tippnyerő tippek: az utolsó felvonás

Napokig gondolkodtam a folytatásról a július elsején indult "szép új világ" hatalmas fiaskója után, melynél néhány hét alatt 130 ezer forintot elvesztettem csupa 1000 forintos téttel.

Végül az alábbit szültem meg. Ezt már nem módosítom tovább, és nem érdekel semmilyen más sportfogadási lehetőség sem. Ha ez sikerül, akkor megmaradnak a Tippnyerő tippek, és vele a Tippnyerő blog, ha pedig nem sikerül, akkor megszüntetem ezt az egész a sportfogadást és vele a Tippnyerő blogot.

  1. Megszűnik a DD és D2 portfólió, de megmarad az XT és az X2, ahogy tegnap is utaltam rá.
  2. Mindkét portfóliót folyamatos felülvizsgálat fogja jellemezni. Eddig ilyet csak akkor csináltam, amikor érezhetően leromlottak az eredmények. Ezt most nem fogom megvárni.
  3. Ezen felülvizsgálatok során azonnal kikerül egy stratégia az éles portfólióból, amint leesik a találati arány döntetlennél az utolsó 20, 2-esnél az utolsó 30 mérkőzésen. Próbáltam erre meghatározni valamilyen algoritmust, de nem egyszerű feladat egzakt leírást adni arra, hogy mikor romlik le tartósan egy stratégia, hiszen mélypontok minden stratégiában vannak, ez normális. Úgyhogy ez valószínűleg emberi mérlegelés alapján történik majd.
  4. Az előző ponttól függetlenül szintén kikerül egy stratégia az éles portfólióból, amint döntetlennél legalább 20 tétegységnyi, 2-esnél legalább 30 tétegységnyi egyenlegvesztést szenved a legutóbbi egyenlegcsúcs óta. Mondjuk valószínűleg már hamarabb észreveszem ezt a folyamatot az előző pont szerint, így ez egy biztonsági tartalék szempont.
  5. A portfólióba akkor kerül be egy új stratégia a teljes 49128 kombinációs választékból, (ez vonatkozik a korábban bent lévők visszakerülésére is), ha legalább 200 meccs és legalább fél év után döntetlennél az utolsó 20, 2-esnél az utolsó 30 meccsen meggyőző találati arány jellemzi és lehetőleg volt egy egyenlegcsúcsa, vagy meggyőzően tör afelé. Erre is nehéz algoritmust felállítani, valószínűleg emberi mérlegelés alapján történik majd ez is.
  6. A kikerülési feltételeket minden hétvége után hetente, a bekerülési feltételeket, mivel az egy nagyobb munka, minden hónap elején, havonta fogom elvégezni.
  7. Tekintettel arra, hogy csak a kötéses stratégiák maradnak meg, melyek hétköznap nagyon ritkán adnak tippet, ezért hétköznap nem küldök hírlevelet, csak akkor, ha van tipp. Ezzel az a célom, hogy ne szennyezzem nagyrészt értelmetlen levelekkel a feliratkozottak postafiókjait. Hétvégén viszont minden esetben küldök hírlevelet, akkor is, ha nincs tipp, mert hétvégenként lehet tippre számítani. A weboldalak pedig naponta frissülnek, akkor is, ha nincs tipp, tehát hétköznap is.
  8. Semmi máson nem változtatok, így a tippforrásokon, vagy a tippek kiválasztási metodikáján sem, és nem változtatok a tippeken (X, 2) sem, tehát maradnak a magas ODDS-ú tippek, és az ebből képzett kettes és hármas kötések. Továbbra is azt vallom, hogy szerintem ez a legjobb sportfogadási rendszer, ahová valaha fel tudtam küzdeni magam önerőből, autodidakta módon, ezért hogy ha ez is csődbe megy, akkor úgysincs értelme folytatni.

Igazából két, meglehetősen ütős szempontból lesz jobb ez a rendszer annál, mint ami július elsején elindult, és a korábbi sikerek ellenére hatalmas kárt okozott:

  1. mivel a kötéses tippek ritkábban szerepelnek, de a stratégiák eközben is termelik a tippeket, ezért kisebb kárt fog okozni, ha egy stratégia leromlik ahhoz képest, mintha minden tippjét mindig megfogadnám (ami ráadásul kevésbé hatékony is, hiszen nem ezzel nyert nagy pénzeket - ezért szűnt meg a DD és D2 portfólió)
  2. a rendszeres felülvizsgálatok, ellenőrzések bevezetésével remélhetőleg még időben meg tudom fogni a leromlott stratégiákat.
A fenti szűrési lehetőséget viszont árnyalja, hogy ha most így utólag visszanézem, a T2-039, T2-082, T2-101 és T2-105 stratégiák hozták a legtöbb veszteséget, négyen együtt 28.200 forint veszteségért felelnek a július hónapban (a teljes 65.500 forintból, a június végéhez képest). A T2-039 esetében már június 23-án látszott a leromlott eredmény (az utolsó 20 meccse 23 százalékos találati arányba került), de a T2-082 esetében viszont nem, mert még csúcson is járt, csak utána gyorsan elvesztett 9 tétet, de ebből csak az utolsó kettőnél látszott, hogy romlik a formája. Ugyanez a helyzet a T2-101 esetében is, ahol csak augusztus 3-ra csökkent le annyira az egyenleg a legutóbbi csúcs óta, hogy az utolsó 20 találati arányban érezhető legyen, de addigra már 10 tétegységgel csökkent a találati arány. Ugyanez a helyzet a T2-105 esetében is, még 8 ezer forint veszteség után  sem látszik, hogy romlana, pedig extra veszteséget hozott.

Érdekes, hogy a T2-039 ugyan csak április 18-án volt a csúcson utoljára, ami eléggé rég volt, de a T2-105 július 6-án volt utoljára a csúcson, előtte június 2-án, de előtte csak január 19-én. A T2-101 is július 7-én volt utoljára csúcson, míg előtte június 16-án, előtte meg június 2-án és június 1-jén. Sőt, a  T2-082 is július 6-án volt csúcson utoljára, előtte június 2-án, igaz, előtte viszont tavaly szeptember 2-án.

Szóval egy stratégia romlása sem látható előre, főleg, ha több stratégia egyszerre csinálja ezt. Sőt, az látszik, hogy a legnagyobb egyenlegcsökkenést hozott stratégiák valójában szárnyaltak júliusban (kivéve T2-039), és mégis nagy egyenlegcsökkenést hoztak.

Ez felvetheti, hogy akkor csak zajt csapok ezzel az egésszel, és majd minden rendbe jönne úgyis magától, de nem, mert elvesztettem két hónap teljes nyereményét, a július 7-i utolsó csúcs bankroll háromnegyedét és ez mindenképpen elfogadhatatlan.

Ha azt nézzük, hogy csak a kötéses stratégiákkal játszottam volna, akkor most 26.750 forint veszteségem lenne a 150 ezer forintból, tehát lenne kb. 123 ezer forintos egyenlegem, és tök nyugodt lennék.

Így meg van kb. 45 ezrem, mert a Békéscsaba meccsre nem lehetett fogadni (erről majd külön blogbejegyzés készül), meg nyert az egyik utolsó meccsem, szóval picit több, mint az említett 40 ezer forint, de nem sok ez a  különbség. A pénz többségét elvesztettem.

Az biztos, hogy csak a kötéses portfóliók maradnak meg, és az is biztos, hogy rendszeresen rá fogok nézni a meccsekre, aztán meglátjuk, mi lesz.

Ha ezzel fel lehet emelkedni, akkor sikerül a tervem, ha meg nem, akkor véget ér a Tippnyerő korszak.

Hogy a kettő közül melyik lesz, azt csak a jóisten, vagy a sors tudja, kinek mi tetszik. Én továbbra is itt maradok, gyártom a tippeket, ellenőrzöm a stratégiákat, és általában is, mindent megteszek a sikerért, ahogy eddig is.

Rajtam tényleg nem fog múlni továbbra sem, hogy a Tippnyerő tippekkel Ti is és én is felemelkedjünk.

2019. augusztus 7-től tehát kiszűrt, és folyamatosan ellenőrzött stratégiákkal folytatódik az XT és az X2 portfólió.

Egyelőre nem határozok meg bankroll célt és tétkezelési stratégiát, annyira messze van ez még. A cél jelenleg mindössze az, hogy csupa 1000 forintos téttel tovább folytassam az XT és X2 stratégiákat, és minél magasabb egyenlegre tegyek szert, legalábbis elérjem és meghaladjam a 171 ezer forintos legutóbbi teljes egyenlegcsúcsot.

Majd ha ott leszek újra, akkor akarok foglalkozni a hogyan tovább-al.

HAJRÁ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése