2019. augusztus 7., szerda

Ezzel a portfólióval futunk neki a hétvégének...

Nem tervezek hetente beszámolni a stratégiákról, hiszen ezek követése alapvetően az én feladatom, de gondoltam, megmutatom, hogy az augusztus 7 utáni első hétvégén milyen állapotú stratégiákkal futunk neki a fogadásoknak, miután kigyomláltam a portfóliókból a gyengének bizonyult stratégiákat.

Ebből láthatjátok, miféle színezésre is gondoltam a stratégiák állapotának meghatározásához, és ebből miért lehet következtetéseket levonni.

A lejjebb látható táblázat mindegyik élő stratégiából az utolsó 72 darab meccsnél, de azon belül minden egyes meccsnél mutatja a saját és az előtte lévő 19, összesen 20 (döntetlennél), illetve összesen 1+29=30 (2-es ellenfogadásos) tipp találati arányát.

A két legalsó sorban az adott stratégia átlagos nyerő ODDS-a, illetve az ahhoz tartozó találati aránya szerepel, mely a nyereségesség határa. Ennél rosszabb találati aránynál bukó a stratégia. Értelemszerűen az ennél jobb (ennél zöldebb) tartományokban éppen szárnyal, minél zöldebben, annál inkább szárnyal, a pirosas tartományokban viszont a veszteséghullámot láthatjuk.

Ezek alapján tudom megállapítani egy stratégiáról a jövőben, hogy éppen milyen formában van, és amelyik tartósabban nem hozza a zöld tartományokat, attól megválok. Majd igyekszem rá írni valamilyen algoritmust is, egyelőre marad az emberi mérlegelés.

A színezések minden oszlopra külön-külön vonatkoznak, így a legmagasabb a legzöldebb, a legalacsonyabb a legpirosabb találati arány az utolsó 20-30 meccsből.

Ezeket a színezéseket folyamatosan nyomon követhetitek az inkubátor fájlban a jövőben is.

A kép alatt folytatom az okfejtést.


Ha a kép nem látható jól, a képre bal kattintásra, majd onnan a jobb klikkes a menüből a kép megjelenítésével kinagyítható, vagy le is tölthető.

Ha elfogadjuk, hogy az átlagos nyerő ODDS reciproka a nyereségesség határa a találati arányban, akkor a legutolsó sornál, mely az átlagos nyerő ODDS-ból képzett nyereségességi határa a találati aránynak, szóval az ennél jobban szereplő stratégiák szükségszerűen nyereségesek, legalábbis az utolsó 20, illetve 30 mérkőzés esetében.

Nyilvánvaló az is, hogy minél kiegyenlítettebben zöldebb, azaz minél kevesebb piros sávokat tartalmazó stratégiák egyre nyereségesebbek.

Például a legutolsó meccsek tekintetében, tehát az ODDS feletti utolsó sorban (de persze nem csak azt kell nézni, hanem az előtte lévő meccsekre is tekintettel kell lenni a forma meghatározásakor, ezért ez most csak egy matematikai felvetés) 30,44 százalékos átlagos találati arányt kapunk. Eközben a nyereségességi határok, vagyis a legalsó sor átlaga 27,85 százalék, tehát a stratégiák nyereséget hoznak.

Ez az összefüggés nem mindig igaz, de az igen, hogy minél nagyobb az eltérés az átlagtól felfelé, annál inkább biztosan nyereséges.

Ezért ugyanez igaz a kötésekre is. Ha egy hármas kötésnél ugyanígy jobb a találati arány, mint az átlagos nyerő ODDS reciproka, akkor a kötéses stratégiának, nincs mese, nyereségesnek kell lennie.

Márpedig, ha minden stratégiának, amelyik a kötésbe kerül, a nyerési aránya a nyereséges tartományba esik, akkor bizony a kötéses stratégia önmagában is nyereséges kell, hogy legyen.

Egyszer egy kommentben összeszedtem, miért szükségszerű, hogy egy nyereséges stratégiából álló kötés is nyereséges legyen, ezt most posztban is megismétlem:

Meglátásom szerint az XT mindaddig lesz sikeres, amíg a benne lévő stratégiák (hiszen ez egy több stratégiából álló portfólió) mindegyike hosszú távon megtartja a 32,5 százalékos (amúgy kimagasló) találati arányát. Ez a titka ugyanis az XT sikerének. Ha legalább 32,5 százalékos a találati arány, akkor ahhoz, hogy mindhárom helyen sikerüljön a nyerés, 0,325x0,325x0,325=0,034328125, azaz 3,43 százalékos találati arány jön ki. Ennek reciproka, ami az ODDS számát adja ki, 29,13. Vagyis, ha a stratégiák megtartják a legalább 32,5 százalékos találati arányaikat hosszú távon, ami legalább 3,43 százalékos találati arányt eredményez az XT esetében, akkor minden 29,13 ODDS feletti kötés szükségszerűen nyereségessé teszi az XT-t, akár hiszel benne, akár nem. Ez éppolyan matek, mint a Martingale hosszú távú veszteségességének levezetése, tehát még csak hinni sem kell benne.

Összefoglalva: az XT sikeressége egyetlen dolgon alapul, ez pedig a benne lévő stratégiák jó találati aránya. 


No, hát így van, ha egyszer nyereségesek a stratégiák, akkor azok lesznek a belőlük képzett kötésesek is, méghozzá jobban, mint az egyenkénti fogadásokkal.

Nos, ezért fontosak ezek a "színezések". Ha a jövőt nem is tudják, azt igen, hogy most éppen milyen formában van az adott stratégia. És amelyik egyértelműen gyengélkedésbe kezd majd, azt simán kivágom a kukába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése